icon

Kedy začať s ovocím?

filialka
2. feb 2011

ahojte este sa chcem spitat kedy s ovocim.Lekarka povedala ze mam cas a staci od 8mes. mame 6mes.
Zaciname s prikrmovat tak zatial mu davam iba na obed prikrm a inac iba mlieko... Dakujem 😉

pink_lady
2. feb 2011

neviem ako mas stare dieta, ale riad sa pokynmi doktorky, kazdy pediater moze radit inak...no vo vseobecnosti sa odporuca zacat na obed so zeleninkou a doplnit mlieckom, a zbytok dna tiez len mliekom a neskor az ovocie, lebo to je sladke...ale napr moj odmietal zeleninu tak skor papal ovocie...

xxveronikaxx
2. feb 2011

Ahoj,mi sme ovocie skúšali už skôr tak okolo 7 mesiaca ale dcérka nechce to papať jedine vyživky myslím s ovocím

ncora
2. feb 2011

Ahoj najprv je lepsie ked prejdete cim vacsim poctom zeleninky a az potom zacnete s ovocim..
Tu je dobra stranka na take info ako potrebujes.. tak sa skus pozriet urcite ti pomoze...
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=zaciname...

kaselka
2. feb 2011

Ahoj, odporúčam kúpiť (aj v novinových stánkoch) si špeciál časopisu Mama a ja - Výživa detí od narodenia do školského veku za 2,70 € tam nájdeš úplne všetko čo sa týka zavádzania príkrmov, lepku + recepty atď. Prajem veľa radosti pri varení 🙂

vefi89
3. feb 2011

ja som dávala od 3--och mesiacov šťavu, lebo nás zapekalo ale papá už od piateho..len pomaly a sledovať na reakcie

salma22
3. feb 2011

my sme zacali uz od 4-5 mesiacov

zuzana84
3. feb 2011

Ahojte, ja som zacala davat asi pred mesiacom, cize ked mala dcerka 5 mesiacov, najprv len lyzicku jablckovej vyzivy, potom dve, a teraz uz papa kazdy den na desiatu bud jablcko, alebo jablcko zmiesane s kuskom bananika, alebo ovocnu vyzivu. I ked vyzivy jej az tak nechutia, ale zato cerstve jablcko s babanikom ano. Nastastie dcerka nemala ziadne problemy po zavedeni ovocia do jedalnicka. Prajem vela stastia a vela vitaminov... 😉

luciana157
3. feb 2011

ahojte my sme zacali papat zeleninku na obed uz v 5 mes. asi o 2 tyzdne som dala uz aj ovocie na desiatu. a nemame problem, chuti jej aj to aj to. ten special casopisu mama a ja je super, je tam vsetko o zavadzani prikrmov a dobre recepty. len neviem ci ho este maju, bol v predaji myslim este v decembri.

lubka2886
4. feb 2011

Ja som davala dcerke ovocie od 5,5 mesiaca.

laurita6
4. feb 2011

my sme papali od ukoncenia 4-teho mesiaca

stvura
Odpoveď bola odstránená