icon

Kedy začať s príkrmami a BLW pre deti na umelom mlieku?

26. máj 2025

Ahojte viem že je to individuálne ale od akého mesiaca ste začali prikrmy? Alebo BLW? Ak bolo bábätko na UM. Ja rozmýšľam že začnem klasický s príkrmami (mixovana, pučena strava) a v 6 mesiacov by som skúsila zavádzať BLW. Poraďte mi prosím podľa čoho ste išli? Kniha/ články/ hoc čo. Momentálne majú 3 mesiace, plánujem začať od 4 s príkrmami a následne blw

lucia13022023
26. máj 2025

Ja som začala od 5m cca, začala som s mixovanym a okolo 7/8m som začala dávať kúsky, naparenu mrkvu, avokádo, brokolicu, atď... Ale moc to úspech nemalo, môj malý nemal dlho zuby, prvý mu vyšiel keď mal 15m🤣

elianto_01
26. máj 2025

Aplikacia solid starts - zadas si tam akukolvek potravinu a dostanes k tomu info, ako ju bezpecne podat dietatu. Co sa tyka receptov na ig “oliviin tanierik”, kniha a ig profil jime spolecne (to mas cosi ako solid starts). Kniha skor taka teoreticka k blw, ale mozno najdes tieto info aj na profile, skus si ho prebehnut.

Blw som zaviedla od 7m, uz som nedavala mixy, ale podavala som kasu, jogurt, do toho som sem tam pridala vyzivu, to ze ides blw neznamena ze nedas alebo nemozes dat aj taketo konzistencie. Co sa tyka jedla ako zelenina, zemiaky, maso atd, to som nedavala vobec mixy od 7m.
Do 7m sa s mixovanym len babrala (nie ze by po prejdeni na blw bolo toho babrania sa menej :D ), tak plnohodnotne zacala jest neskor, mozno 10 mesiacov? Aj to nie vsetky chody, teraz uz jedava vsetko, sama vie kedy ma dost, kedy chce este.
Do 7 mesiaca som davala aj ovocie a zeleninu (sezonne, makke, aby si s tym poradila).

Lucia vyssie spomina zuby..toho by som sa inak nebala, mam zname, ktorych mali deti zuby po roku a nerobilo im problem jest a boli vacsi jedaci ako moja dcera, ktora mala zuby od polroka, je to individualne.

Odsleduj si ako mas na tom deti motoricky, co sa tyka sedenia, uchopu atd, podla mna do toho 7m to bolo aj kvoli tomuto len take babranie, ale videla som ze uz uchop je lepsi, mesiac na to zacala sediet sama, dovtedy bola v lehatku alebo na bruchu, uvidis ako sa to bude vyvijat v case. Ak ti deti nebudu jest, nestresuj, do roka to bude len ochutnavanie a blw je super v tom, ze sa naucia kedy chcu este a kedy maju dost…rozjedia sa mozno hned, mozno neskor.

nikii23
26. máj 2025

My sme začali s prikrmami od 4. mesiaca, tak nám doktorka povedala. Začali sme s mixovanym jedlom a tak od 6. mesiaca som mu jedlo pučila, aby sa učil na kúsky. Cez deň som mu dávala mäkké veci na kúsanie, napríklad banán, avokado a postupne sa naučil pekne kusat a papat väčšie časti