icon

Kedy začať s príkrmami u dojčených detí?

iveta5482
26. máj 2025

Ahojte,
chcela by som začať dávať prvé prikrmy. Mám pocit , že mliecko nestačí , je stále hladná, často sa budi a prejavuje veľký záujem o jedlo. Mám sa ešte trocha potrápiť alebo ste prikrmy dávali aj niekto skôr u kojenych deti?

andreatytler
26. máj 2025

@iveta5482 Kolko ma mesiacov? Ak vie prehltat tuhu stravu, nemyslim ze musis cakat.

iveta5482
autor
26. máj 2025
@andreatytler

@iveta5482 Kolko ma mesiacov? Ak vie prehltat tuhu stravu, nemyslim ze musis cakat.

@andreatytler 5 mesiacov

belllinka
26. máj 2025
@andreatytler

@andreatytler a odkial ma vediet, ci vie prehltat tuhu stravu, ked este nezacala prikrmovat?

3petka
26. máj 2025

@iveta5482 kľudne už prikrmuj. Nájdi si nejakú tabuľku ako postupovala a skús. Vek už na to ma.
Aj tak kým si zvykne bude trvať.

diewcatqoo
26. máj 2025

Uz mozes zacat prikrmovat.

andreatytler
26. máj 2025
@iveta5482

@andreatytler 5 mesiacov

@belllinka Vyskusa a bude vidiet. Nechapem co riesis.
@iveta5482 Jasne ze mozes zacat prikrmovat. Necakaj ze zo zaciatku zje toho vela. Mlieko je zaklad stravy cely prvy rok. Vidiet vlastne dieta s chutou jest je jedna z najvacsich radosti rodica.😀

anavixy
26. máj 2025

Odporuca sa po ukoncenom 6m, ale to neznamena, ze nemozes zacat skor - ak dieta javi zaujem o jedlo a je hladne, povazuje sa zavedenie prikrmov za lepsiu alternativu ako dokrmovanie umf. 5 m dietatu, ktore je, ako opisujes, mozes skusit dat prikrm, gro stravy bude stale tvorit MM.

cyberk
26. máj 2025

Ved na internete mas toho plnu rit ako co zacat, neexistuje len MK stranka. A jasne, ze mozes zacat uz, dnes je uz jedno, ci je dojcene ci nie, od 4m mozes zacat kedykolvek uz.

andaluzia12
26. máj 2025

Moj bude mať 5 mesiacov tento týždeň. Dnes začíname s mrkvičkou ..

maryetta
26. máj 2025

Skusit mozes. Moja jedna dcera tiez mala vsetky tuzby ze ano uz chce a nakoniec to bol boj. A zacala jest az po roku 🙈
Ale tiez ze jej uz nestaci a mam zacat skor.
Inac som zacinala az od pol roka.

siska53
26. máj 2025
@iveta5482

@andreatytler 5 mesiacov

@iveta5482 porad sa s pediatrickou. Nas tiez prejavoval zaujem o jedlo, napriek tomu som pockala do 6.mesiaca.

paulina291
26. máj 2025

Nášmu som tiež ako dojčenému dala skôr než v 6m. O jedlo tiež prejavoval záujem, mali sme akurát krízu s dojčením, preto som sa tak rozhodla. Krásne začal všetko papať, začali sme zeleninou. S ničím nemal problém a na nič nemal reakciu. Dnes má 14m, dojčenie som si tym nepokazila- stále kojím a jedák je to neskutočný stále.
Ale ak si si neni istá, opýtaj sa pediatra. Náš mi to schvaloval. Neľutujem svoje rozhodnutie.

kristina_969
19. jún 2025

Ahoj 🩷 nám pani lekárka povedala, že dieťa keď je plne dojčené ako moja dcérka aktuálne budeme mať 6 mesiacov tak môžem príkrmy aj vodičku ponúkať už od 4.mesiaca ak aj javí záujem o jedlo (načahovanie sa) 😊