Kedy začať s príkrmami u dojčených detí?
Ahojte,
chcela by som začať dávať prvé prikrmy. Mám pocit , že mliecko nestačí , je stále hladná, často sa budi a prejavuje veľký záujem o jedlo. Mám sa ešte trocha potrápiť alebo ste prikrmy dávali aj niekto skôr u kojenych deti?
@iveta5482 Kolko ma mesiacov? Ak vie prehltat tuhu stravu, nemyslim ze musis cakat.
@andreatytler 5 mesiacov
@iveta5482 Kolko ma mesiacov? Ak vie prehltat tuhu stravu, nemyslim ze musis cakat.
@andreatytler a odkial ma vediet, ci vie prehltat tuhu stravu, ked este nezacala prikrmovat?
Uz mozes zacat prikrmovat.
@andreatytler 5 mesiacov
Odporuca sa po ukoncenom 6m, ale to neznamena, ze nemozes zacat skor - ak dieta javi zaujem o jedlo a je hladne, povazuje sa zavedenie prikrmov za lepsiu alternativu ako dokrmovanie umf. 5 m dietatu, ktore je, ako opisujes, mozes skusit dat prikrm, gro stravy bude stale tvorit MM.
Ved na internete mas toho plnu rit ako co zacat, neexistuje len MK stranka. A jasne, ze mozes zacat uz, dnes je uz jedno, ci je dojcene ci nie, od 4m mozes zacat kedykolvek uz.
Moj bude mať 5 mesiacov tento týždeň. Dnes začíname s mrkvičkou ..
Skusit mozes. Moja jedna dcera tiez mala vsetky tuzby ze ano uz chce a nakoniec to bol boj. A zacala jest az po roku 🙈
Ale tiez ze jej uz nestaci a mam zacat skor.
Inac som zacinala az od pol roka.
@andreatytler 5 mesiacov
@iveta5482 porad sa s pediatrickou. Nas tiez prejavoval zaujem o jedlo, napriek tomu som pockala do 6.mesiaca.
Nášmu som tiež ako dojčenému dala skôr než v 6m. O jedlo tiež prejavoval záujem, mali sme akurát krízu s dojčením, preto som sa tak rozhodla. Krásne začal všetko papať, začali sme zeleninou. S ničím nemal problém a na nič nemal reakciu. Dnes má 14m, dojčenie som si tym nepokazila- stále kojím a jedák je to neskutočný stále.
Ale ak si si neni istá, opýtaj sa pediatra. Náš mi to schvaloval. Neľutujem svoje rozhodnutie.
Ahoj 🩷 nám pani lekárka povedala, že dieťa keď je plne dojčené ako moja dcérka aktuálne budeme mať 6 mesiacov tak môžem príkrmy aj vodičku ponúkať už od 4.mesiaca ak aj javí záujem o jedlo (načahovanie sa) 😊