Kedy začať s prikrmovaním bábätka na umelom mlieku?
4,5 mes bábätko na UM...vystriedali sme rozne druhy mlieka od narodenia, mal problémy s kakanim a potom aj s tichym refluxom. Nakoniec sme skončili momentálne na AR mlieku a zatiaľ mu chutí, konečne papá bez výrazných problémov..akurat stolicu ma zelenú a najmä riedku. Nevyzerá, že by ho to trápilo, nebojuje s tlačením ani bolesťou pri tlačení. Kaká zvyčajne raz za deň. Neni to hnačka len teda je to riedke.
Chceli by sme už začať s prikrmami, otázka je, ci predsa len nevyriešit najskor tu stolicu? 🤔 Alebo uz kaslat na to, nehladat a neskusat dalsie mlieka ale zaradit zeleninku a uz nech sa tie crievka tomu nejak prispôsobia?
Dakujem
@martina1985ba začni kľudne prvé 3 dní jednu zeleninou nech spapa lyžičku naviac dve napríklad mrkvicku ,potom o tri dni pridaj zemiacik k tomu a tak ale osobne dávam každý druhy deň aj probiotikum práve kvôli kakaniu predsa len sa bábätko musí naučiť spracovávať tuhú stravu
@martina1985ba pediatra mas? Obrat sa na neho
@really8 mam ale nejako to neriesi, na vsetko nam povie ,,to patri k veku,,
@martina1985ba začni kľudne prvé 3 dní jednu zeleninou nech spapa lyžičku naviac dve napríklad mrkvicku ,potom o tri dni pridaj zemiacik k tomu a tak ale osobne dávam každý druhy deň aj probiotikum práve kvôli kakaniu predsa len sa bábätko musí naučiť spracovávať tuhú stravu
@slavka1988 ano probiotika berie od narodenia, ano plan je začať so zeleninkou ale pytala som sa ci neporiesit najskor ine mlieko znova aby mal lepsiu stolicu
@martina1985ba mojej dcere sa kakanie veľmi upravilo po zavedení prikrmov, k lepšiemu, nebáť sa toho
@slavka1988 ano probiotika berie od narodenia, ano plan je začať so zeleninkou ale pytala som sa ci neporiesit najskor ine mlieko znova aby mal lepsiu stolicu
@martina1985ba vieš moc menis mlieka od 4bmwsiaca je napríklad banánová kasa od sunaru dobra najskôr riadku do fasky dat potom hustejsiu cez lyžičku keď sa to dieťatku bude páčiť stolica sa upraví pokiaľ nevracia a bruško ho neboli žeby ti plakal mlieko by som už nemenila ale najlepšie opýtať saq lekárky
@martina1985ba tak skus. Vek na to ma, tak uvidis. Vyber vhodnu zeleninu ktora nenafukuje ani nezapeka.
Ak je pokojný, tak je redšia, dokonca aj zelenkava stolica v poriadku, tam nemáš čo riešiť 🤷 Môj má takú z hipp mlieka, ale je spokojný, priberá a Dr. v tom teda nevidí problém.
@martina1985ba ahoj, das prikrmy a bude kakat pekne, uvidis. Ziadne zelene blataky.

@martina1985ba pediatra mas? Obrat sa na neho