Kedy zaradiť vaječný bielok do príkrmov?
Ahojte,malá mala 20teho 5mesiacov a od ukončeného 4 máme prikrmy (sme na UM)
Zatiaľ máme zaradené 7druhy zeleniny,a dnes 4ty druh mäsa čiže cez začiatkom budúceho týždňa chcem začať dávať vajíčko (žltko) Ale chcem sa opýtať,kedy ste zaradili bielok..v brožurke od Dr.Jassovej sa píše ze hned po žĺtku sa moze zaradiť aj bielok.
Mám jej to teda po žltku dat alebo počkať do roka až?
Odporúča sa od roka
@anonym_autor od roka je už zastaralé. Ja som zaradila v 6m aj bielok po kúskoch do prikrmu a žiadny problém
@anonym_autor ja som dala hned. Najprv len uplny zdibcek mozno ako necht a potom som pridavala kazdym razom
Ja niekedy v 7-8 mesiaci. Vyskusaj kusok. Vela sa neodporuca lebo obsahuje vela bielkoviny a este nema 100% vyvinute oblicky. Kludne mozes zacat kuskom.
@anonym_autor Ďakujem krásne 😊 samozrejme že ten bielok by som nedávala tak často možno tak raz za 2týždne ..mne skor ide o to keď jej budem dávať polievočku z cestovinami aby to teda mohla alebo niečo čo obsahuje vajce aby som jej mohla dávať ochutnávať 😊 a po vajíčku by ste zaradili čo? Lepok alebo ovocie ?
@anonym_autor Ďakujem krásne 😊 samozrejme že ten bielok by som nedávala tak často možno tak raz za 2týždne ..mne skor ide o to keď jej budem dávať polievočku z cestovinami aby to teda mohla alebo niečo čo obsahuje vajce aby som jej mohla dávať ochutnávať 😊 a po vajíčku by ste zaradili čo? Lepok alebo ovocie ?
@anonym_autor ovocie a potom lepok. Po lepku som zacala davat jogurt. Teraz je sezona jablk tak to vyuzi.
@anonym_autor ovocie a potom lepok. Po lepku som zacala davat jogurt. Teraz je sezona jablk tak to vyuzi.
@anonym_179ac4 Kolko druhov ovocia zaviest ? A ryby a ryžu a také po lepku mam zaviest?🙂
@anonym_179ac4 a ešte potraviny ktoré som nezaviedla napr.zo zeleniny som nezaviedla karfiol to jej kedy môžem podať? ..tiez po 1roku? Sa pridávajú potraviny,ktoré nemá zavedené?
Nie len kvôli tomu, ze je alergen, hlavne kvoli obličkam. Zastaralé, nezastarale, nebudem na silu škodiť dieťatu
Nie len kvôli tomu, ze je alergen, hlavne kvoli obličkam. Zastaralé, nezastarale, nebudem na silu škodiť dieťatu
@anonym_eb16a3 jeden jogurt ma 10g bielkovin, vajce 12. Ako mu ublizi na oblicky kusok bielka? Rozmyslas?
@anonym_179ac4 a ešte potraviny ktoré som nezaviedla napr.zo zeleniny som nezaviedla karfiol to jej kedy môžem podať? ..tiez po 1roku? Sa pridávajú potraviny,ktoré nemá zavedené?
@anonym_eb16a3 ved to 5-6 mesačne nezje pre boha celý bielok ale len trochu tak o čom točíš?
@anonym_autor ja som išla podľa knihy pekne papkaj a mala zaradenu všetku zeleninu, ovocie, mliečne aj lepok do cca 7-8 mesiaca.
@anonym_eb16a3 jeden jogurt ma 10g bielkovin, vajce 12. Ako mu ublizi na oblicky kusok bielka? Rozmyslas?
@anonym_080df0 haha pobavila si. Nevyšlo, nevadi. Klasicky biely jogurt ktorý sa odporúča zavádzať medzi prvými ma 2g max 3g bielkovin na porciu. Jedno bielko ma cca 10-12g bielkovin.
Pred tym ako začneš mudrovat, si nieco nastuduj. Chceš urobiť debila z druhého, no sama nevies o com tocis
@anonym_eb16a3 ved to 5-6 mesačne nezje pre boha celý bielok ale len trochu tak o čom točíš?
@anonym_autor ja som išla podľa knihy pekne papkaj a mala zaradenu všetku zeleninu, ovocie, mliečne aj lepok do cca 7-8 mesiaca.
@anonym_19491a ty varis prikm len z 3g bielka? To ma akú logiku?
Ci realne si myslíš, ze pol rocne dieta nezje 25g bielka naraz ? Wau
@anonym_080df0 haha pobavila si. Nevyšlo, nevadi. Klasicky biely jogurt ktorý sa odporúča zavádzať medzi prvými ma 2g max 3g bielkovin na porciu. Jedno bielko ma cca 10-12g bielkovin.
Pred tym ako začneš mudrovat, si nieco nastuduj. Chceš urobiť debila z druhého, no sama nevies o com tocis
@anonym_eb16a3 stojis si na drate? Tak ako nedas cely jogurt nedas cele bielko hned. Tak ako pisala jedna vyssie. Kusok, tak ako dostane kusok jahody, orechu. Nie su ziadne normy kolko jogurtu moze ani kolko ma mat bielkovin. Pol rocne dieta zje tolko bielka kolko mu da rodic
@anonym_autor jabsom isla priblizne podla tohto. Alebo este podla knihy pekne papkaj. Nie uplne presne. Ale tak ovocie hlavne jablka, hrusky, banan, cucoriedky. Nase lokalne ovocie. Banan sice nie je lokalny ale ten mozes 😁. Kolko druhov neviem to uz som mejak nesledovala. Co ma napadlo ze sa da kupit to sme skusili. Rybu neviem kedy presne som dala asi okol 7 mesiaca (sumcek africky je za mna v tomto top). Potom aj ryba je alergen tak opatrne. Snazim sa kusok raz do tyzdna. Karfiol mozes dat aj teraz. Len mu nedavaj v jeden den dve nove veci.
Pekne pomaly skusajte.
@anonym_eb16a3 stojis si na drate? Tak ako nedas cely jogurt nedas cele bielko hned. Tak ako pisala jedna vyssie. Kusok, tak ako dostane kusok jahody, orechu. Nie su ziadne normy kolko jogurtu moze ani kolko ma mat bielkovin. Pol rocne dieta zje tolko bielka kolko mu da rodic
@anonym_080df0 prosím? To nemyslíš vážne toto. Nie su normy...ani na mäso nie su normy ze ? 🫣🤣 neviem ci je to na smiech ci na plac.
@anonym_080df0 prosím? To nemyslíš vážne toto. Nie su normy...ani na mäso nie su normy ze ? 🫣🤣 neviem ci je to na smiech ci na plac.
@anonym_eb16a3 k tebe pride vzdy iba polovica? Potom mozgova hmla?
@anonym_eb16a3 k tebe pride vzdy iba polovica? Potom mozgova hmla?
@anonym_080df0 ked nechápeš co píšem, 2x, mozno 3x si to precitaj. Keď ani tak nepochopis, smer pediater ci odborné články. Ak im pochopíš ovsem
Dala som hned cele vajco a dieta prezilo 🤷🏼♀️😂uuuups
Tolko tam damu za jedlo. sa necudujem ze je hentolko intolerancii…

Bielok od roka. Je to alergén