icon

Koľko mliečnej kaše pre ročné dieťa?

ingusa
28. júl 2010

Ahoj, chcem sa opytat, ak je na krabici v navode mnozstvo vody cca 130 - 160 ml (ako na ktorej mliecnej kasi) s cca 6 lyzicami kase a moj syn zje tak mozno 2x tolko, mozem mu dat aj taketo dvojite mnozstvo? nemate skusenosti?ma uz rok...a kase su tak od 4 - 6 mes. Ako ste vy davkovali v takomto veku? dakujem za odpovede...

junovka
28. júl 2010

@ingusa neviem sice kedy ti papa kase, ci na olovrant alebo veceru, ale moja Nely papala kase na veceru, robila som jej jednu davku, zjedla by aj viac, ale radsej som jej dala este mliecko nakoniec.. 😉

aknaj
28. júl 2010

Ahoj, kaše nemajú presný pomer vody a prášku, môžeš si ju zahustiť ako chceš. Na krabici je napísaný len približný pomer. Keď ju dávaš na lyžičke bude hustejšia a vo fľaši zase redšia, aby ti prešla cumľom. Záleží aj od druhu kaše. Ja keď som zarábala synovi do fľaše, tak na 180 ml vody mi z niektorej bolo treba len 7 naberačiek a z niektorej až 10, aby som mala rovnakú hustotu.

olgynka
28. júl 2010

ahoj, ja som davala malej kasu na veceru a zjedla mi z 200-300 ml vody...a spinkala celu noc.... 🙂

lucia81
28. júl 2010

Ahoj, píšeš, že malý má už rok, to som už dávala malej krupičnú kašu so škoricou, alebo tvaroh s ovocím za plnú misku a tesne pred spaním ešte mliečko. Skús