icon

Kravské mlieko dieťaťu do 1. roka

denisa9724
28. júl 2022

Ahojte malá má za chvíľu osem mesiacov môžem jej robiť detské kaše z normálneho 1,5 ale 2,5 percentného mlieka? Nechcem urobiť chybu že by sa jej niečo nestalo... 🙁 Ďakujem

bajka16
28. júl 2022

Nič sa jej nestane ja som dávala vtedy do prikrmov už 3,5. Chlapci sú bez jedinej ujmy 👍 dokonca od roka sú obidvaja na čisto na kravskom 🙂

kapanek1
28. júl 2022

@denisa9724 mozes podla bruska babatka. Treba skusit. Ja som davala do kase od 6m a nic jej nie je. Od roka starsiemu namiesto kojenia.

mina17
28. júl 2022

Môj syn bol od 8 mesiacov na mlieku z automatu od 1 roka je na krabičkovom a niç mu nieje

eva233
28. júl 2022

@denisa9724 chybu neurobíš a dieťaťu tiež ublížiť nemusíš. Reálne žiadne "príznaky" na dieťati vidieť nemusíš,
Ale múdry doktor či moderná veda ti povedia, že kravské mlieko nie je vhodné pre deti do 3r, kvôli nedokonalemu tráviacemu systému. Neskôr ale aj teraz môže mať problém s ekzemom, hnačku, zapekanim, intoleranciou laktózy alebo alergiu na mliečnu bielkovinu.
Mne naša Dr povedala toto. Múdre knihy hovoria, že treba počkať do 3r. Ale predsa už 2r dieťaťu dávate bežnú stravu. Poviem vám ako som to robila ja. Najskôr som vyskusala biely smotanový jogurt, potom mliečne výrobky ako smotana do varenia, mozzarella.. po roku tvaroh a cca od roka a pol 3,5% mlieko ale naozajstné mlieko, nie také co ma spotrebu 3roky 😁🙈🤨.... A v podstate som urobila podľa nej... Najskôr treba skúšať mliečne výrobky či vôbec dieťaťu nevadí spracované mlieko a ak je to ok je veľká šancay ze mu nebude vadiť ani mlieko vo varení a až nakoniec skúšať čerstvé mlieko 😉....takze je len na tebe poznám matky ktoré dávali dieťaťu piť mlieko od 6m aj také ktoré nedávajú dieťaťu mlieko ani v 3r všetky deti žijú a sú to klasické deti 😁