icon

Ktoré kravské mlieko ste dávali deťom po 1. roku?

26. aug 2025

Ahojte, mam dceru 15 mesacnu a presli sme z UM na kravske mlieko A2A2, ale pride mi to hrozne drahe a mozno aj zbytocne, tak zvazujem klasicke kravske mlieko. Kupovali ste klasicke 3,5 % z obchodov alebo z podnikovych predajni pri druzstvach?odkial? Sme z BA. Dakujem 🙂

karlamon
26. aug 2025

@anonym_autor dávali sme krabicové 3.5 a aj z družstva, to však musíš prevariť 😊 ale keďže ka robím domáci syr, malému viac chutilo čerstvé mliečko 🥰

athena27
26. aug 2025

@anonym_autor V tom veku som jej na pitie ešte nedávala kravské mlieko, ale takú kašičku ryžovú, pohánkovú, pšenovú som jej urobila s klasickým mliekom 3,5

ninka99865
26. aug 2025

3,5 plnotučné z lidlu

anonym_f0cabb
26. aug 2025

Klasicke 3,5% z obchodu

autor
26. aug 2025
@athena27

@anonym_autor V tom veku som jej na pitie ešte nedávala kravské mlieko, ale takú kašičku ryžovú, pohánkovú, pšenovú som jej urobila s klasickým mliekom 3,5

@athena27 mne kase odmieta jedavat, ci uz klasicke ciste alebo tie hotove co sa predavaju, cize kase uz os 10 mesiaca vobec nedavam. Jedine ovsennu ale tu len s vodou a bananom mi zje.

amonet
26. aug 2025

hlavne čerstve ked uz 3,5% nie krabicove. a teda z tych automatov pri druzstvach je uz pasterizovane a farma majcichov ho ma za 1€/liter.

majlo1234
26. aug 2025

Kludne daj normalne mlieko z obchodu

anonym_7b8ff9
26. aug 2025

Do 2r som sa vyhýbala kravskému mlieku, jogurty skôr ovčie a kozie. Aj teraz mlieko veľmi striedmo. Kupovala som čerstvé z farmy, ale prestali dodávat, tak keď už občas A2A2 a české Bohemilk v skle. Alebo bio v Rakúskom Hofferi. To vychádza v skle lacnejšie ako spomínané české vyššie. Plastovým, papierovým obalom sa snažíme vyhýbať.

princezna_bosorka
1. sep 2025

@anonym_autor klasicke krabicove, ale teda ja nekupujem domov trvanlive. Dietatu beznou potravinou z obchodu nijak neublizis. A2A2 mlieko je fajn mnamka, ale rozdiel citim len ja.