icon

Laktózová intolerancia

norabalintova
9. máj 2018

Ahojte!

Synovi diagnostikovali laktozovu intoleranciu. Má 10 mesiacov, stále ho kojím. Ktorú nemliečnu kašu by ste odporučili? Ktorá je lepšia? Dojčenské mlieko nepreferujem. :/

Ďakujem!

hettinka
9. máj 2018

Sinlac

topasitta
9. máj 2018

..a materske mlieko mu nevadi? Urcite by som davala aspon laktazan kvapky, ked sa ho nechces vzdat. Ja mam tiez L.I. a z laktozoveho mlieka mi je zle, mam hned plne brucho, krce.

norabalintova
autor
10. máj 2018

Materské mlieko nevadí. Vyskúšame laktazan kvapky.
Veľmi pekne Ďakujem.

luba41
10. máj 2018

a má naozaj intoleranciu alebo alergiu na mliečnu bielkovinu?

sisa2608
10. máj 2018

Odporúčam kaše Nominal majú viacero druhov. 😀

11dada09
11. máj 2018

Dobrý deň. Môj syn má 8 mes. Keď mal mesiac zistili mu alergiu na Bkm. Nemôžeme žiadne kaše ani nič co obsahuje hocijaké mlieko alebo len náznak. Všimla som si, že ste tu písali o Sinlac, nepoznám to.. Je to nemliečna kaša? Za odpoveď ďakujem🙂

ink
13. máj 2018

ahoj, a neuvažovala si o tom, že by si robila kaše doma? mala by si istotu čo v nej je a zaberie to tak 10 minuť maximálne. Kúp si ryžové/pšenové/ovsené vločky. Daj na noc do vody do chladničky (k ovseným pridaj aj probiotikum), rano preplachneš, vločky sa ti uvaria do 5 minut, a mixneš.

tribi
13. máj 2018

@11dada09 moj syn ma od 2 mes.abkm so silnymi anafylakt reakciami a jedina kasa na ktorej sme ficali bol sinlac,ja som kupovala v lekarni

bibistec
13. máj 2018

A isto ma intoleranciu? Lebo materske mlieko obsahuje vela laktozy to by ho bolievalo brusko
Vtedy treba davat kvapky coliprev. Divim sa. V kazdom pripade ak ma iba intoleranciu tak do jedla do kase davat kvapky resp pred papanim
Ale.mozes aj nemliecne kase a tvoje matwrske.mlieko. Ale.fakt mi je divne ze z materskeho mlieka nema problem.

norabalintova
autor
14. máj 2018

@bibistec
Ano, bohužial má, robili mu testy.
Davam mu sinlac, dá sa kúpiť aj v dm.

norabalintova
autor
14. máj 2018

@ink
Ďakujem za nápad :D

luba41
14. máj 2018

@norabalintova a aké testy? krvné? dychové? kožné? lebo intolerancia je zriedkavá v tomto veku..al alergia na BKM nie-tá je častá....a je obrovský rozdiel v liečbe jedného a druhého..

norabalintova
autor
30. máj 2018

@luba41 krvné aj kožné. Povedali, že treba čakať 3-4 mesiace /vtedy može jesť len bezlaktozové výrobky/ a potom, opäť mu urobia testy.

petrap1983
22. nov 2020

Rada by som sa poradila: mám trojtýždňového synčeka, pôrodná váha 3 700g. Papá pravidelne každé 2,5-3 h a aj v noci. Prespí 5 h v kuse, v noci ako kedy. Kŕmim ho Bebou, stolica je žltá, niekedy trochu zelená a dnes boli v nej krvavé hlieny, ktoré má znepokojili. Máte s tým skúsenosti? Nakoľko mám staršieho syna, u ktorého som sa s tým nestretla, aspoň si nepamätám, aký ktorý je na mňa veľmi citovo naviazaný, preto by som rada vedela či sa to dá poriešiť aj ambulantne. Ďakujem