Mám ešte počkať s tuhým jedlom pre dieťa?
Ahojte môj maly ma za pár dni 10 mesiacov a bojim sa mu dávať tuhšie jedlo skúsila som popučené aj chlebík no niečo spapal ale dosť sa zakuckaval a napinalo ho.. mám ešte radšej počkať ? Kašovite mixnute jedla mi spapa cele
10 mesačný už dávno mal dostávať kúsky, nie kašovité. Potrebuje cvičiť žuvacie svalstvo. Nečakaj dávaj mu postupne nemixované, mäkké ovocie aj chlebík
@anonym_9238ec ale keď sa mi drhne a napína ho?
@anonym_9238ec ale keď sa mi drhne a napína ho?
@n4ught1 To má z toho, že dostával dlho kašovité. Preto sa nenaučil žuť a hrýzť. Začni nemixovaným, kde sú malé kúsky s malou porciou do úst. Postupne pridávaj veľkosť kúskov
Ja pojdem asi proti prudu ale ja by som pockala. Ale tak zas 10 mesiacov uz je aj dost. Mne ked sa takto drhol a dusil kuskami vedela som ze este nie je pripraveny. Len on mal menej mesiacov. Teraz ma 9 a uz okrem mäsa makke kusku zje.
Natrhaj mu chlebik na male kusky. Aj banan si moze takto hryzt. To su makke jedla. A davaj mu chrumku. Nauci sa postupne.
Musí si na to zvyknúť, je to pre neho niečo nové..
Aby si nebola ako moja švagriná, ktorá to robí doteraz 1,5 ročnému dieťaťu.... ale nie preto, žeby to dieťa nezvládlo, ale že ona sa bojí, že jej zabehne a zadusí sa.. to dieťa je chlieb po omrvinkách..
To je normalne ze ho napina, musi sa to naucit a to inak ako skusanim nepojde. Davaj mu kusky ale najprv makke veci ako chlebik, banan…
Urcite by som necakala lebo budes cakat, cakat, cakat a ako moja kamoska mixovat vsetko este v 18m 😁 moja 13m ide kusky veselo lebo sice som si myslela, ze skolabujem, ked som jej ich zacala nukat okolo 8m ale viem, ze som urobila dobre. Uz zvladne veselo schurmat aj cele jablko napr.
ak nechces aby mal problem s oromotorikou a recou sup na tuhu stravu
Ja som dávala do roka iba mixované. Od roka som začala pučiť, mäso natrhať a nakrajať úplne na drobučke. Išli sme na to postupne. Keď mal popučenú zeleninu tak mal mixnuté mäso alebo naopak. Potom už trhane maso a popučenu zeleninu. Chlebik som tiež dlho nedavala lebo sa tiež dusil. Doteraz davam najradšej iba rožok. Keď tak nejaké dlhé chrumky až to nenapchal cele hneď do úst ale vždy som bol pod dozorom. Nechcel tiež dlho žúvať tak mi jeden deň napadlo keď som mu dala chrumku alebo niečo popučené som mu ukazovala ako sa žuje, začal to opakovať, aj behom hry som naňho že “ako žujeme” a urobil to a ja tiež a takto sa naučil pekne žuť 🙂 a prikladam ti foto ako možeš prejst na normálne jedlo ale žiadny stres, je to maličke babo a nauči sa keď ho budeš motivovať 🙂 hlavne netlačiť, je to dlhší proces nam to trvalo 2 mesiace dokopy a už pekne papa všetko ale rukami

10 mesačný už dávno mal dostávať kúsky, nie kašovité. Potrebuje cvičiť žuvacie svalstvo. Nečakaj dávaj mu postupne nemixované, mäkké ovocie aj chlebík