icon

Máte skúsenosť s testom Food detective na potraviny?

bianka234
1. mar 2010

Milé mamičky, vytváram novú tému o teste food-detective. Je to test na intoleranciu potravín, ktorý som našla na nete a som zvedavá či má niektorá z Vás skúsenosti s ním. Dnes som to náhodou našla, som ochotná vyhodit 55 euro aby som zistila na čo je moje dieťa precitlivelé, keďže sa o to už rok pokúšam kůli ekzemu, a márne. Som na začiatku krutej eliminačnej diety a chcela by som ušetriť mojho 16 mesačného synčeka od neskutočne obmedzeného jedálneho lístka. Je to test na 48 potravín a mne osobne sa velmi pozdáva, ale som zvedavá, či má niekto s nim skúsenosti.

alergia
13. feb 2013

@katka6100
Katka,akoby som citala o sebe. Mam intoleranciu fakticky na vsetky bielkoviny /soja, cicer, strukoviny, vajecny bielok,mandle,kesuorechy, para orechy, arasidy,../, teraz mi este zistili alergiu na vsetky druhy muky, lepok, ryzu, kukuricu a bravcove maso.... Pomaly nemam co jest. Tebe uz tento problem trva dlho? Ako zvladas dietu? Je Ti lepsie od toho casu, co drzis dietu? Ak mas cas, prosim Ta, napis. Dakujem.

katka13122
3. mar 2013

ahojte,tiez rozmyslam nad testom, zo stolice mi boli zistene kvasinky,a ja sa ich nemozem zbavit,som zufala ☹

ada32
3. mar 2013

@katka13122 tento test ti kvasinky nevyriesi , na kvasinky su ine testy.

katka13122
4. mar 2013

@ada32 a ake testy?mne to skor pripada ze mam na nieco alergiu ☹

ada32
Odpoveď bola odstránená
mimi21mimi
14. mar 2013

Pridavam skusenost.. robila som dcere tento test doma, lebo na klinike ju odmietli kvoli veku... nebolo to take strasne tazke, ako som sa bala. Zistili sme lepok, vajcia, mlieko a slabu ciarku mala pri pomarancoch a citronoch.
Dovtedy mala potvrdene len mlieko.... a hranicne hodnoty celiakie na gastre nik neriesil.

katka6100
19. mar 2013

@alergia Ahoj! Ja som si po troch rokoch diéty sa rozhodla navštíviť iného lekára, aby mi potvrdili tú alergiu. Podľa ich testov okrem oslabenej bunkovej immunity mi vraj nič iné nie je. Ťažkosti pretrvávali, tak som chcela vedieť, čo vlastne to spôsobuje. Po mesiaci mi zistili, že v žalúdku mám premnožené kvasinky -candida albicans-, ktoré vlastne vyvolali prseudoalergiu. Začala som s diétou, niektoré ťažkosti mi aj celkom ustúpili. Okolo vianoc sa mi túto diétu podarilo dosť porušiť, tak teraz idem na to odznova, lebo ťažkosti sa vrátili.
Ty si na tom teraz ako?
Ako sa dá vylúčiť až toľko vecí z jedálnička?

dominika147
21. mar 2013

ahojte, pravdepodobne trpim nejakou potravinovou alergiou ktora sa prejavuje vysevom na tvari :( uz to bude rok, co som s tym bola u svojej alergologicky, ale tam mi bolo povedane ze ziadne testy mi nemozu spravit, ze to si musim sama odsledovat. no po roku hlasim ze som na to neprisla a uz sa odmietam pchat liekmi a natierat si tvar mastami, bez toho ze vlastne neviem co mi to sposobuje. myslite ze sa mam obratit na inu alergologicku, robia sa vobec nejake taketo testy niekde ??? alebo sa mam bachnut po vacku a kupit ten food detector???

ada32
21. mar 2013

@dominika zalezi na tom ako ten vysev vyzera, ci mas skor podozrenie na alergiu alebo na intoleranciu. Ak mas na nieco alergiu, prejav sa tvari agresivnejsie vysev casto svrbi, ked nevies co je pricinou ak by to aj bola samotna alergia, nevies v tom pripade ani za aky cas po styku s alergenom sa ti vysev objavi.
Ak by to mal byt prejav intolerancie nejakej potraviny, potom ma vyznam sa otestovat.
Ak to ma byt prejav alergie na cokolvek, ten test ti velmi nepomoze. Ako prve by som ja osobne zmenila alergologa. Alergolog ktory mi povie ze nebude nic testovat a potlaca prejavy vsetkym moznym, velmi nepomoze. Pomohlo by patrat po pricine a odstranit ju. Nie len potlacat priznaky. Tymi prejavmi sa telo len brani.

kotecek
29. apr 2013

Test vyskúšal partner, výsledky boli alergie na mlieko, laktozu, čo mu potvrdil z vysetrenia aj gastroenterolog.
Kupila som este jeden pre 3 rocneho syna, ale kedze mu testy na potravinou intoleranciu robila imunologicka, takze mám 1 test na predaj. Ak ma niektor zaujem, napiste do správy.

pasteleria
1. máj 2013

mojej dcere po dlhych peripetiach zistili, ze ma intoleranciu na laktozu. normalne jej to mala asi dat vysetrit hned, nie az po pol roku co som k nej chodila s roznymi problemami 😒
neviete co vysetria u doktorky zadarmo? alebo len s nejakym priplatkom? totizto malej robila len na laktozu a lepok...
kupila by som ten test, keby boli pozitivne reakcie
@ada32
mas pravdu, mali by sa hladat priciny, nie potom len riesit nasledky. myslim, ze by aj zdravotnictvo mohlo usetrit, keby kazdy vedel, ktore jedlo je pre neho ako jed

ada32
Odpoveď bola odstránená
alexanotbad
29. máj 2013

@dominika147 ahoj. a robili Ti test na pritomnost Helicobaktera v zaludku? lebo ten zvykne sposobovat vyrazky na tvari ( aj mimo pubertu 😉 ) . kamoske sa tiez strasne zhorsila plet, nic nepomahalo, nakoniec niekoho "osvietilo", urobili jej test a vysiel z toho HP. preliecila sa antibiotikami a vyrazky zmizli 🙂 jasne, ze to moze byt u Teba nieco ine, ale za pokus nic nedas 🙂

8adam
23. júl 2013

reagujem na diskusiu intolerancie potravín....ono Bio už neexistuje a tak musíme jesť to čo je v ponuke dnešného konzumného sveta ,ale samozrejme že máme možnosť výberu a nekupujme hocičo. Aj môj syn mal stále hnačky a fľaky po tele a vedeli sme že ej to z jedla....vysledovať z ktorého druhu bolo náročné tak sme objednali z lekárne Food detectiv a ten nám dal cestu. Obmedzili sme najkritickejšie potraviny a výsledok sa dostavil dosť rýchlo. Nielenže sa upravil zdravotný stav syna ale aj jeho nálada a povaha sa menila- bol pokojnejší a viac sa usmieval. www.lekarendoma.sk

ajkuska
14. aug 2013

ak ste si spravili tento test, podnikli ste ďalej nejaké kroky, aby ste trebárs držali diétu, alebo navštívili lekára? spravila som tento test synovi, vyšli mu nejaké intol. hlavne vajcia a nevie čo ďalej, či len obmedziť, alebo sa poradiť s lekárom, poraďte, ďakujem.

pingu1
14. aug 2013

ja som si kedysi kupila test na intoleranciu potravin a vyslo mi tam par veci, ale nic tragicke

ada32
15. aug 2013

hlavne si treba uvedomiť že test sa nerobí len tak z dlhej chvíle lebo veď aj kamarátka si ho kúpila, tak uvidím.
výsledok pomôže v prípade že pacient má diagnózy s ktorými má problém lekár, prípadne sa množia bez toho aby sa riešili.
@ajkuska odporúča sa držať diétu bez potravín ktoré vyšli najsilnejšie. ak sú to vajíčka, skús ich vysadiť zo stravy aspoň na tri mesiace. v balení si určite mala aj takú malú brožúru s informáciami k najčastejšie pozitívnym potravinám.

kendy241
25. aug 2013

@ada32 chcela by som sa ťa opýtať, či má význam robiť food detective test takmer dvojročnému dieťatu. Či má v takom skorom veku výpovednú hodnotu. Syn má atopický ekzém a na alergológii mu vyšla intolerancia na zemiak a mrkvu. Aj po obmedzení alebo vynechaní týchto potravín stále nemáme ekzém pod kontrolou a už som doslova zúfalá z toho, že neviem, ktoré potraviny mu vlastne robia dobre a ktoré nie...

ada32
25. aug 2013

@kendy241 dieťa hlavne už nemôže byť kojené a malo by sa už normálne stravovať / normálne v ponímaní adekvátnom veku samozrejme/
na alergológii testovali IgE? Ak áno, nepôjde o intoleranciu ale o alergiu. Ak vám vyšli pozitívne IgE, nemusí to znamenať, že syn má zároveň intoleranciu.
intolerancia je často zamieňaná za slabšiu formu alergie ale pri testovaní ide o inú imunitnú reakciu.
Je to ako keby sme chceli zmiešať jablká a hrušky. Každé má svoje špecifiká aj prejavy.

milena77
9. sep 2013

moja dcerka mala problém s vyprázdňovaním -raz to boli hnačky inokedy zápcha - nevedeli sme vysledovať z ktorých potravín.Rozhodla som sa ,že skúsime test - no skôr ako ho urobím dcérke tak si ho spravím ja /počas tehotenstva dieťa preberá aj alergie od matky/. S výsledkami som bola prekvapená-to čo mám najradšej môjmu telu vadí. www.lekarendoma.sk/novinky/trpim-intoleranciou-... som sa dočítala ,že mám si očistiť,detoxikovať a posilniť orgány.Minulý týždeň sme test urobili aj malej-2roky.Ocko jej vysvetlil prečo potrebujeme kvapku jej krvičky.Brali sme to ako takú hru.Hneď sme aj začali jej dávkovať Detoxis do čajíka. http://www.lekarendoma.sk/detoxis-ocista-zvnutr...
Môžem Vám povedať že úplne súhlasím s 8adamom o nálade a úsmeve našich detí.

pasteleria
9. sep 2013

chcela by som sa opytat, ci existuje nejaka alternativa tohoto testu. totizto, keby som chcela otestovat celu rodinu, vyslo by ma to cez 200 eur ☹ neviete nahodou o niecom inom? vopred dik

milena77
15. sep 2013

pasteleria=sama som bola zvedavá či ti niekto odpíše o niečom inom ako je tento domáci test. Našla som akciu,kde za cenu testu dávajú už aj produkt k očiste- čo už znižuje cenu nákupu http://www.lekarendoma.sk/akcie-zlavy-mesiaca/

atari89
19. sep 2013

ja som si test urobila vcera.. vyslo mi toho velmi vela ale najsilnejsie psenica, strukoviny a hriby, kusok svetlejsie boli vajcia.. aspon konecne viem preco mi stale byva zle. tak idem ich skusit vyhodit zo stravy aj ked neviem ako vyhodit psenicu odvsadial.. :(

dainal
24. sep 2013

Kolko stoji ten test? tiez by sa zisiel polovicke rodiny...ale stale celkom nerozumiem rozdielu alergie a intolerancie. dcere kozna testovala z krvi testom RAST, a teraz neviem o com tie vysledky vlastne su, a vidim ze aj niektori doktori
(nasa detska a ta co ju zastupuje...) nevedia o co ide...

ada32
Odpoveď bola odstránená
dominic_cobb
18. okt 2013

@ada32 Ada nevies nahodou ci aj v KE nie je nejake take centrum, kde testovanie ciastocne preplaca poistovna? Zaujima ma to hlavne aj kvoli tym konzultaciam. Uz som si pred malou chvilou objednal test priamo zo stranok Food-detective.sk, ale chcel by som vediet cim mam nahradit tie potraviny, ktore mi vyjdu ako pozitivne. Mozes mi poradit kde hladat informacie ohladom stravy, t.j. cim nahradit potraviny vyvolavajuce intoleranciu. Dakujem Ti velmi krasne vopred za odpoved. Robis tu velku osvetovu sluzbu pre nas vsetkych, aj ked ja viem o potravinovej intolerancii uz roky, pretoze mam dlhodobe problemy. No ako spravny lenivy chlap, ktory riesi svoje tazkosti az ked je prilis neskoro, som to stale odkladal, az som sa dnes nakoniec po precitani celej tejto diskusie rozhodol pre kupu toho testu. Dufam ze mi pomoze spravne identifikovat problemove potraviny, a ze mi tiez potvrdi moj predpoklad.

ada32
Odpoveď bola odstránená
lucia_lucia
19. okt 2013

@ada32 ahoj, vedela by si prosim poslat tie info aj mne? poslem ti email do IP

andriii
6. dec 2013

@bianka234 od januara by ho mala preplacat v jendom zariadeni v BA poistovna UNION

veva82
4. jan 2014

@ada32 ahoj,ja by som ta chcela poprosit lebo som zufala.Moj syncek byva casto-ale velmi casto chory.Vsimla som si ze ak mu uvarim krupicovu kasu z obyc kravskeho mlieka,mava krce.Od narodenia sme mali problem s kolikou,bol dojceny 10,5mesiaca.Jeho pokozka je dost citliva a velmi casto prechadza do ekzemu.Rozmyslam nad tymto testom,alebo existuje nejaka klinika kde mi ho odtestuju a ak by mu vysli nejake nepriazdnive vysledky,dokazu mi poradit aj v zostaveni jedalnicka? Dakujem