Mixujete 8 mesačnému dieťaťu zeleninku?
Mixovali ste ešte zeleninu na obed v 8.mesiacoch alebo ste už nejak prechádzali na polievku? Nejaké tipy? Veľká vďaka 🙂
Áno mixovala som asi do 9 mesiacov, ináč sa dusil. Potom už mixované nechcel, papal kúsky.
Uvarena zelenina je mäkká, stačí roztlacit vidlickou. Potom sa čudujete, ze sa vam deti do 2 rokov drhnu a nevedia prehltat. Treba trénovať žuvacie svaly...
Pridám sa... mám doma 7m chlapčeka a robia mu problém kúsky, ak niečo len popučím vidličkou...normálne potom vyplavuje jazyk a naťahuje ho až mám pocit že sa zadusí..🙈 ja už mám aj nočné mory že mi ho nevezmú do škôlky lebo nevie jesť 😂 skúšam mu dávať aj dlhú piškótu aby sa naučil "kuskat" ale to sa rýchlo rozmoci a v puse mu ostane veľký kus ktory musím vybrať
@pa_tricia19 pritom, papá rád, keď vidí lyžičku až sa celý trasie od radosti...ale v momente keď tam sú kúsky, dovidenia...
@pa_tricia19 v siedmych mesiacoch neries skolku, niektore deti su vtedy len kojene. Mixuj, alebo poriadne roztlac vidlickou a este rozmisaj, postupne budes pridavat aj vacsie kusky. Piskota sa rozmoci, skus dat kusky varenej zeleniny, ale bud pri nom, aby si neodhryzol velky kus

nikdy som nemixovala, len roztlačila vidličkou...postupne stále menej a menej