icon

Mixujete 8 mesačnému dieťaťu zeleninku?

27. dec 2020

Mixovali ste ešte zeleninu na obed v 8.mesiacoch alebo ste už nejak prechádzali na polievku? Nejaké tipy? Veľká vďaka 🙂

patka06
27. dec 2020

nikdy som nemixovala, len roztlačila vidličkou...postupne stále menej a menej

angel993
27. dec 2020

Áno mixovala som asi do 9 mesiacov, ináč sa dusil. Potom už mixované nechcel, papal kúsky.

nikpa
28. dec 2020

Uvarena zelenina je mäkká, stačí roztlacit vidlickou. Potom sa čudujete, ze sa vam deti do 2 rokov drhnu a nevedia prehltat. Treba trénovať žuvacie svaly...

pa_tricia19
28. dec 2020

Pridám sa... mám doma 7m chlapčeka a robia mu problém kúsky, ak niečo len popučím vidličkou...normálne potom vyplavuje jazyk a naťahuje ho až mám pocit že sa zadusí..🙈 ja už mám aj nočné mory že mi ho nevezmú do škôlky lebo nevie jesť 😂 skúšam mu dávať aj dlhú piškótu aby sa naučil "kuskat" ale to sa rýchlo rozmoci a v puse mu ostane veľký kus ktory musím vybrať

pa_tricia19
28. dec 2020

@pa_tricia19 pritom, papá rád, keď vidí lyžičku až sa celý trasie od radosti...ale v momente keď tam sú kúsky, dovidenia...

elizabet173
28. dec 2020

@pa_tricia19 v siedmych mesiacoch neries skolku, niektore deti su vtedy len kojene. Mixuj, alebo poriadne roztlac vidlickou a este rozmisaj, postupne budes pridavat aj vacsie kusky. Piskota sa rozmoci, skus dat kusky varenej zeleniny, ale bud pri nom, aby si neodhryzol velky kus