Mliečne kaše pre dojčené dieťa

denuska999
16. aug 2021

Ahojte. Prosim poradte. Maly ma cerstvych 9 mesiacov. Plne kojeny,papame prikrmy desiatu ovocie. Obed zeleninu+maso, alebo zeleninu+zltok. Veceru mame kasu so zeleninou. Kasu bud ryzovu alebo psenovu, chcem zaviest aj kukuricnu. Ryzovu kasu robievam niekedy instantnu (ravita alebo nomina). Kase varim, alebo riedim len s vodou. Boli sme na poradni doktorka povedala ze maly zastal na vahe, a ze mu mam robit mliecne kase. Bud pridat do kase 50-100ml materskeho mlieka, alebo UM, alebo kupit instatnu mliecnu kasu. Neodsavam si, asi mi to ani nepojde, skusala som. Co robit v takom pripade? Um velmi nechcem pridavat, instatnych mliecnych sa bojim, pocula som o kadejakych alergickych reakciach a neskorsom odmietani mlieka. Podla niektorych vyzivovych poradkyn je zaklad materske mlieko a preto mliecne kase netreba. Ale ked mi to povedala doktorka... Neviem co robit. Ste tu niektore take mamicky ktore dojcia a zaroven davaju nejaky druh mliecnej kase? Dakujem.

zuzka1_zuzka1
16. aug 2021

@denuska999 ja som dávala mliečne hami a nemliečne tiež, tie som robila do kravského mlieka od cca 10 mesiaca 🙂

kubkovamama
16. aug 2021

@denuska999 ahoj,mám tretie dojčene bábätko,no veľmi jednoducho,pridávala som svoje mliečko a bolo vybavené.,😉Že zastal na váhe by som moc neriešila, niektorú pediatri idú napriek dobe stále podľa tabuliek a keďže každé dieťa je iné...?Pekne ti papá,tak nerieš.

brrrrrciatko
16. aug 2021

@denuska999 ja mam kase nominal a robim ich tak, ze pridam 3 odmerky um a pitom este k tomu vyzivu alebo ovocie. A normalne kojim. Aj tie kupovane mliecne obsahuju um.

scorpionflower1
16. aug 2021

@denuska999 ja by som mu instatntne kase vobec nedavala. To ma od mliecnych kasi viac priberat? Dala by som mu papat viac toho, co vies, ze ma rad a chuti mu to. Podla mna mliecna kasa nie je ziadna spasa. Skus sa tu na MK poradit v poradni u dr. Jaššovej.

tramtada31
16. aug 2021

Var len vo vode kase z celých zrn,tie instantné sú nič moc. Syn mal v roku 11,5 kg a v zivote nemal mlieko v kasi a to je dosť vegetariansky založený.

eternity24
16. aug 2021

@denuska999 Dobry vecer. Pokial je babatko dojčené , vidíte, ze prikrmy pekne papa, určite mu nepridavaj do kase UM 🤦🏻‍♀️ Neviem, kde niektorí dnešní lekári študovali, naozaj…. Ze ti poradila pridať mliečne kase. Aj moja bola mimo tabuľky, priberala menej, pediater mi dával stupidne otázky ci mam dost mlieka atd, bola som prvorodička, vystrašil ma az tak, ze som si uz ničím nebola istá a zavolala si laktacnu poradkyňu, aby zhodnotila ci mam dost mlieka a ci mala dostatočne pije. Vsetko bolo OK a na ďalšej poradni sme uz boli na spodnej hranici tabuľky 😀 ale teda boli sme v nej. dcérka je menšia a aj menej priberá. Teraz uz aj konzumuje normálnu stravu (2r). Dovolím si povedat, ze je dibry jedák a aj deti o polovicu mladšie ako ona vážia viac. Proste je menšia 🤷🏻‍♀️ Ak chcete, môžte vyskúšať mliečne kase instantné alebo rano namocit krupicu do vody a vecer mu ju uvariť v mlieku (kravskom,kozom) , ci uz spaldovu, alebo inú… uvidíte ako mu to bude chutiť. A ak chuť nemáte, dondalsej poradne určite nieco priberie, aknteda vidíte, ze problém svedkom nema a je spokojný.

denuska999
autor
16. aug 2021

@scorpionflower1 vraj aby mal viac bielkovin...Neviem, no... Ano, prave som napisala pani doktorke Jassovej. Vdaka.

nikpa
16. aug 2021

@denuska999 ja by som určite radšej zvolila UM ako instantné kaše. V UM sú potrebné vitamíny pre deti a dobre sa z neho priberá, ak máte tento problém.

laurar1
16. aug 2021

@denuska999 Ahoj, urcite by som na tvojom mieste nepridavala UM ani mliecne kase. My sme mali podobny problem, mala menej pribera a nam doktorka poradila pridat dalsi chod. Skus pridat olovrant, pripadne k tomu ovociu na desiatu pridaj biely jogurt, ten by mohol dodat bielkoviny. Je to urcite lepsia moznost, ako ciste mlieko, pripadne UM.

euka210
16. aug 2021

@denuska999 ja som robila aj instantne ked som pri tretom nestihala. moze byt ze dieta ma viac pohybu a nepribera tak. Nezacal lozit?
Ked je dost dojcene, tak mu mliecne ani um netreba, mozno viac na obed...
Akuz ma vahu? je rozdiel ked ma len 7kg a ked ma 10kg. ...na polrok 2xporodnej vahy, na 1r. 3xporodnej vahy

macko1007
17. aug 2021

@denuska999 ja som zacala hipp prva kasa je aj vanilkova ,davala som od 7m 🙂