icon

Môže päťročné dieťa jesť sardinky a tuniaka?

25. okt 2025

Ahojte maminky, prosím Vás dávate svojim 5 ročným deťom jesť aj sardinky, makrelu a tuniaka? Napr. ako pomazánku? Chcela by som vyskúšať dať synovi, ale neviem či by to už mohol. Ďakujem.

anonym_39409f
25. okt 2025

To vážne?
Rybičkovú pomazánku som dávala od roka. 5 ročný to už dávno jedol v škôlke

autor
25. okt 2025
@anonym_39409f

To vážne?
Rybičkovú pomazánku som dávala od roka. 5 ročný to už dávno jedol v škôlke

@anonym_39409f Ryby jedáva už dávno, ale pýtala som sa, či môže ryby v konzerve. Aké dávate Vy?

anonym_6eb3de
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_39409f Ryby jedáva už dávno, ale pýtala som sa, či môže ryby v konzerve. Aké dávate Vy?

@anonym_autor v piatich rokoch? To si z nás robíš srandu?Stačí sa pozrieť na jedalne lístky škôlky, mimochodom tvoje dieťa nechodí do MŠ?

autor
25. okt 2025

Aké ryby v konzerve dávate svojim deťom?

autor
25. okt 2025

Chcela som len poradiť a nie aby ste ma zosmiešňovali...

anonym_eeb8bd
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Áno, normálne jedáva tuniaka v oleji/paradajkovej omáčke z Lidla, Jednoty. A aj klasika tresku, miluje ju.

fkata
25. okt 2025
@anonym_autor

Aké ryby v konzerve dávate svojim deťom?

@anonym_autor môj mladší má 3 roky a bežne pripravujem rybaciu pomazánku. Tuniak, makrela, sardinky ...., zo všetkého. Samozrejme zje aj makrelu v paradajkovej omáčke, lososa, zavináče, údeného sumčeka, tresku s cottage. Chodí do MŠ, tiež sa bežne pripravujú rybacie pomazánky. 5 ročné dieťa už môže úplne všetko.

anonym_6eb3de
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prepáč, ale pre mňa by bolo ok, keby sa to pýtala mama dvojročného dieťaťa, ale päťročného? Od roka jedlo dieťa všetko to, čo aj my, samozrejme nie korenené a pikantné.

anonym_39409f
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jasné, že môže, mohol už dávno. Dávam tuniaka, sardinky, tresčiu pečeň. Nemám špeciálne značku,

rus_g
25. okt 2025

Môj syn má už 8, ale od 12. mesiaca mu osobitne nevarím. Ryby sú zdravé, bežne doma robíme pomazánky z rýb.
5 ročný je už predškolák, takže zrejme chodí do MŠ a tam rybaciu nátierku už zrejme jedol.

anonym_2c08f7
25. okt 2025

V konzerve nekupujem vôbec,sami bordeľ a toxíny

bambulkaaskatulka
25. okt 2025

@autorka No vidíš. Dáš veľmi dobrú a relevantnú otázku a zvozia ťa tu pod čiernu zem. Idú tu mudrovat, že od roka môže všetko nevšimnú si, že sa pýtaš na konkrétne nie práve najzdravšie potraviny. Makrela a sardinky bývajú údené, čo nie je pre dieťa najlepšie. Celkovo, údeniny sú karcinogen. Nie práve najzdravšie ani pre dospelých. Akoby črevá fajčili. Bežne dostupné tuniaky ( ak nekupujes špeciálne v bio obchodoch pruhované skipjacky) obsahujú vysoké množstvo ortuti, čo tiež nie je najlepšia voľba pre dieťa. Ako jasné, v škôlkach sa to väčšinou robí....rybacia pomazánka zo sardiniek...ale keď dieťa vyslovene nepýta, môj názor je, že načo. Keď si vyslovene pýta, lebo to papalo v škôlke a veľmi zachutilo, tak no...raz za čas ho to neotravi...

anonym_2a36ce
25. okt 2025

raz za cas dam, zase nehrajme sa na sektu '' co jedia zdrave deti ''

sticker
tenerifka
26. okt 2025

@anonym_autor jasne, ze moze, a ak mozem poradit, lepsie sardinky ako tuniak, male rybky maju zanedbatelne mnozstvo tazkych kovov oproti tym velkym.

autor
26. okt 2025
@tenerifka

@anonym_autor jasne, ze moze, a ak mozem poradit, lepsie sardinky ako tuniak, male rybky maju zanedbatelne mnozstvo tazkych kovov oproti tym velkym.

@tenerifka Ďakujem pekne za odpoveď 🙂

autor
26. okt 2025
@bambulkaaskatulka

@autorka No vidíš. Dáš veľmi dobrú a relevantnú otázku a zvozia ťa tu pod čiernu zem. Idú tu mudrovat, že od roka môže všetko nevšimnú si, že sa pýtaš na konkrétne nie práve najzdravšie potraviny. Makrela a sardinky bývajú údené, čo nie je pre dieťa najlepšie. Celkovo, údeniny sú karcinogen. Nie práve najzdravšie ani pre dospelých. Akoby črevá fajčili. Bežne dostupné tuniaky ( ak nekupujes špeciálne v bio obchodoch pruhované skipjacky) obsahujú vysoké množstvo ortuti, čo tiež nie je najlepšia voľba pre dieťa. Ako jasné, v škôlkach sa to väčšinou robí....rybacia pomazánka zo sardiniek...ale keď dieťa vyslovene nepýta, môj názor je, že načo. Keď si vyslovene pýta, lebo to papalo v škôlke a veľmi zachutilo, tak no...raz za čas ho to neotravi...

@bambulkaaskatulka Môj 5 ročný syn je autista a chodí do špec.škôlky iba na 4 hodiny. Oni tam nevaria, deti papajú čo im mamina nabalí z domu. Ale mám ešte aj 2 ročného syna a aj kvôli nemu som sa pýtala 😉

autor
26. okt 2025

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂

majlo1234
26. okt 2025

Kludne daj, ja sa snazim aspon raz do tyzdna mat rybu a za rybu beriem aj rybu v konzerve

natalka13
26. okt 2025
@anonym_2c08f7

V konzerve nekupujem vôbec,sami bordeľ a toxíny

@anonym_2c08f7 kupujes tuniaka na japonskom rybom trhu?