Môže päťročné dieťa jesť sardinky a tuniaka?
Ahojte maminky, prosím Vás dávate svojim 5 ročným deťom jesť aj sardinky, makrelu a tuniaka? Napr. ako pomazánku? Chcela by som vyskúšať dať synovi, ale neviem či by to už mohol. Ďakujem.
To vážne?
Rybičkovú pomazánku som dávala od roka. 5 ročný to už dávno jedol v škôlke
@anonym_39409f Ryby jedáva už dávno, ale pýtala som sa, či môže ryby v konzerve. Aké dávate Vy?
@anonym_39409f Ryby jedáva už dávno, ale pýtala som sa, či môže ryby v konzerve. Aké dávate Vy?
@anonym_autor v piatich rokoch? To si z nás robíš srandu?Stačí sa pozrieť na jedalne lístky škôlky, mimochodom tvoje dieťa nechodí do MŠ?
Aké ryby v konzerve dávate svojim deťom?
Chcela som len poradiť a nie aby ste ma zosmiešňovali...
@anonym_autor Áno, normálne jedáva tuniaka v oleji/paradajkovej omáčke z Lidla, Jednoty. A aj klasika tresku, miluje ju.
Aké ryby v konzerve dávate svojim deťom?
@anonym_autor môj mladší má 3 roky a bežne pripravujem rybaciu pomazánku. Tuniak, makrela, sardinky ...., zo všetkého. Samozrejme zje aj makrelu v paradajkovej omáčke, lososa, zavináče, údeného sumčeka, tresku s cottage. Chodí do MŠ, tiež sa bežne pripravujú rybacie pomazánky. 5 ročné dieťa už môže úplne všetko.
@anonym_autor prepáč, ale pre mňa by bolo ok, keby sa to pýtala mama dvojročného dieťaťa, ale päťročného? Od roka jedlo dieťa všetko to, čo aj my, samozrejme nie korenené a pikantné.
@anonym_autor Jasné, že môže, mohol už dávno. Dávam tuniaka, sardinky, tresčiu pečeň. Nemám špeciálne značku,
Môj syn má už 8, ale od 12. mesiaca mu osobitne nevarím. Ryby sú zdravé, bežne doma robíme pomazánky z rýb.
5 ročný je už predškolák, takže zrejme chodí do MŠ a tam rybaciu nátierku už zrejme jedol.
V konzerve nekupujem vôbec,sami bordeľ a toxíny
@autorka No vidíš. Dáš veľmi dobrú a relevantnú otázku a zvozia ťa tu pod čiernu zem. Idú tu mudrovat, že od roka môže všetko nevšimnú si, že sa pýtaš na konkrétne nie práve najzdravšie potraviny. Makrela a sardinky bývajú údené, čo nie je pre dieťa najlepšie. Celkovo, údeniny sú karcinogen. Nie práve najzdravšie ani pre dospelých. Akoby črevá fajčili. Bežne dostupné tuniaky ( ak nekupujes špeciálne v bio obchodoch pruhované skipjacky) obsahujú vysoké množstvo ortuti, čo tiež nie je najlepšia voľba pre dieťa. Ako jasné, v škôlkach sa to väčšinou robí....rybacia pomazánka zo sardiniek...ale keď dieťa vyslovene nepýta, môj názor je, že načo. Keď si vyslovene pýta, lebo to papalo v škôlke a veľmi zachutilo, tak no...raz za čas ho to neotravi...
raz za cas dam, zase nehrajme sa na sektu '' co jedia zdrave deti ''

@anonym_autor jasne, ze moze, a ak mozem poradit, lepsie sardinky ako tuniak, male rybky maju zanedbatelne mnozstvo tazkych kovov oproti tym velkym.
@anonym_autor jasne, ze moze, a ak mozem poradit, lepsie sardinky ako tuniak, male rybky maju zanedbatelne mnozstvo tazkych kovov oproti tym velkym.
@tenerifka Ďakujem pekne za odpoveď 🙂
@autorka No vidíš. Dáš veľmi dobrú a relevantnú otázku a zvozia ťa tu pod čiernu zem. Idú tu mudrovat, že od roka môže všetko nevšimnú si, že sa pýtaš na konkrétne nie práve najzdravšie potraviny. Makrela a sardinky bývajú údené, čo nie je pre dieťa najlepšie. Celkovo, údeniny sú karcinogen. Nie práve najzdravšie ani pre dospelých. Akoby črevá fajčili. Bežne dostupné tuniaky ( ak nekupujes špeciálne v bio obchodoch pruhované skipjacky) obsahujú vysoké množstvo ortuti, čo tiež nie je najlepšia voľba pre dieťa. Ako jasné, v škôlkach sa to väčšinou robí....rybacia pomazánka zo sardiniek...ale keď dieťa vyslovene nepýta, môj názor je, že načo. Keď si vyslovene pýta, lebo to papalo v škôlke a veľmi zachutilo, tak no...raz za čas ho to neotravi...
@bambulkaaskatulka Môj 5 ročný syn je autista a chodí do špec.škôlky iba na 4 hodiny. Oni tam nevaria, deti papajú čo im mamina nabalí z domu. Ale mám ešte aj 2 ročného syna a aj kvôli nemu som sa pýtala 😉
Ďakujem všetkým za odpovede 🙂
Kludne daj, ja sa snazim aspon raz do tyzdna mat rybu a za rybu beriem aj rybu v konzerve
V konzerve nekupujem vôbec,sami bordeľ a toxíny
@anonym_2c08f7 kupujes tuniaka na japonskom rybom trhu?

To vážne?
Rybičkovú pomazánku som dávala od roka. 5 ročný to už dávno jedol v škôlke