icon

Môže vláknina obsahovať alergény z kravského mlieka?

veronikakkk7
18. máj 2024

Ahojte mala ma alergiu na kb. No ako som zacala s príkrmami tak ju zapeka a dr mi odporučil túto vlákninu od beba no teraz pozerám že to obsahuje zložku s mlieka myslite že to môže ?

Môže vláknina obsahovať alergény z kravského mlieka?Môže vláknina obsahovať alergény z kravského mlieka?
Strana
z2
veronicka88
18. máj 2024

@lubkovaandrejka nie opačne😜ja som k nej už išla s tými výsledkami. Lebo teta mi v takom labaku robí urobila mi to po známosti. A ako som jej och ukázala až zbordovela a že to nemá výpovednú hodnotu objednala nás má krv povedala postup že budeme zavádzať postupne mlieko,môj muž jej povedal že na to nech rýchlo zabudne🙈malý ochorel bral ATB na krv sme sa nedostali a ani nepojdem. Mesiac a pol sa čaká za výsledkami a s touto diétou je ok.mlikeo kupujem len mandľové a snažím sa aj smotanu lebo je naj k mäsu no niekedy sa nedá.ovsene nie to má zas lepok🤷

veronikakkk7
autor
18. máj 2024

@endzi83 tak akože ja som s tým ok aj ak ju ma hej, však dá sa s tym fungovať a ja to nezmením. Len som jej chcela pomôcť s kakanim 🤷🏼‍♀️

veronicka88
18. máj 2024

@endzi83 dobre a teraz si oredstav situáciu že moje dieťa grga po jedle z lepku tak jak starý chlap a má zápchu.doktorka sa chytila za hlavu že nemá celiakiou prečo mu nedávam lepok že jej teraz chuderke nevyjde žiadny výsledok. Hovorím jej že dieťa mi nevie po jedle s lepkom 5 dní ísť na wecko anodgrguje po akzodm takomto jedle aj hodinu. A ja mu ho mám zaviesť aby ona bola spokojná lebo jej NIECO vyjde. Úplne odveci prístup. Mne toto proste hlava neberie

veronicka88
18. máj 2024

@veronikakkk7 ťa zložka ti problém neurobí preto že mrkva nemôže obsahovať bielkovinu KRAVSKEHO mlieka a teda ak bravizls že je to podobné tak určite nie.

endzi83
18. máj 2024

@veronicka88 tiež mi to nebrali ale dáva to zmysel. Keďže v tele sa netvoria protilátky, hodnoty nič neukážu. Stačí jej dať deň pred odberom danú potravinu.

veronicka88
18. máj 2024

@endzi83 bože ale chápeš,ja ak by som mu to dala kvôli testu aktuálne tak sa mi nevykaka 3-5 dni akože ďakujem neprosím

veronikakkk7
autor
18. máj 2024

@veronicka88 Ach bože…ja viem že mrkva nemôže obsahovať bielkovinu kravského mlieka kde som to napísala ??? 🤦🏼‍♀️ napísala som že konkrétne GOS obsahuje aj Koreňová zelenina keďže to je aj v pribalovom letáčiku a o tom sa celú dobu bavím

veronikakkk7
autor
18. máj 2024

@endzi83 ja by som to riskla pre pokoj na duši aby sme vedeli na čom sme. Len vravím to vyšetrenie bolo také aké bolo 😀

veronicka88
18. máj 2024

@veronikakkk7 ok veď v pohode diskutujeme a ja som ti odpovedala že podľa mňa a mojich vedomostí to s tým nemá nič spoločné.

endzi83
18. máj 2024

@veronicka88 jj chápem 🍀 moja malá silnú reakciu na orechy, prudká rýchla reakcia jej vyskočila červené vodnate fľaky ako po popálenine a mala to po celom tele, A ona sa ma pýta prečo jej nedávam orechy. 🥴

endzi83
18. máj 2024

@veronikakkk7 áno rozumiem. Veď uvidíš čo vám povie vaša dr.

veronikakkk7
autor
18. máj 2024

@veronicka88 a ja len vravim že som nikde nenapisala že mrkva obsahuje kravskú bielkovinu 🙉 Treba len čítať s porozumením 🙂 a ešte k tej alergií tak toto mi vlastne povedali aj doktori.. tak teraz už fakt neviem že ako to je keď každý inak 🤷🏼‍♀️😂

veronikakkk7
autor
18. máj 2024

@endzi83 tak vraj netreba slepo veriť doktorom 😂

Ale nie sranda ženy, každá chceme pre svoje drobatko to najlepšie. Ďakujem všetkým za rady, aj tie nevyžiadané 🙏🏻🙂

veronicka88
18. máj 2024

@veronikakkk7 ja osobne si myslím že oni ani nevedia rozdiel medzi intoleranciou a alergiou. Pri alergii sa dieťa vysype alebo môže mať veľmi silnú reakciu ako soľ a nie to že mu je zle
Preto ja dodnes tiež neviem či je to reálne alergia alebo intolerancia. Proste mu nedávam mlieko a mliečne výrobky a ideme ďalej. Keď bude chcieť experimentovaťoze si sám😜potom keď už bude mať rozum. A prepáč len sme sa nepochopili s tou mrkvou🙂ono to onaksienvyznie ako keby sme sa rozpravali

veronicka88
18. máj 2024

@veronikakkk7 my sme ten prípad kedy keby som slepo verila doktorom ešte dnes čakám na výsledky 🙈neviem čo mu je....proste ja už mám skúsenosť že keď si neporadís sama tak nič z toho. Preto tá moja poznámka a viď čo som písala ako nám pomohla nsa imuno alergo.nijakp🙄

veronikakkk7
autor
18. máj 2024

@veronicka88 jasne uplne vas chápem ale predsalen máte už väčšie dieťatko. Ja toho moc na výber nemám ako dôverovať lekárom keďže ma mala 5 mesiacov, jedine dávať naďalej mliecko ktoré napisu a skúsiť urobiť ten záťažový test, to je najmenej keď jej to nespraví dobre samozrejme to hneď ukončím a hotovo 🙂

terry658
18. máj 2024

@veronikakkk7 môj mal tiež zápchy. Používali sme túto vlákninu. Veľmi pomohla ale stále mal bolesti,tak sme skončili na gastre. Z krvi nám nevyšlo nič, ale akonáhle sme dali Neocate tak do dvoch týždňov prestali bolesti bruška a po tri a pol týždni konečne prestal v noci buntošiť aj niekoľko hodín a pekne spinká. Doktorka nám povedala, že keď takto zareagoval,tak tam bude alergia na BKM. Kakanie sa nám na Neocate upravilo tiež. No na gastre spomínala, že ak by bol problém tak vie predpísať niečo na zmäkčenie stolice. Takže by som zavolala na vaše gastro a spýtala sa, čo s tým kakanim máte spraviť.

majamat
18. máj 2024

@endzi83 ano, pred vysetrenim protilatok sa musi onzumovat alergen,lebo inak sa tie protilatky nevytvoria a nenajdu

vreckovka2
18. máj 2024

@veronikakkk7 nedavala by som to. Mlieko je oznacene hrubym ako byvaju alergeny. Ale nestretla som sa s takouto zlozkou este. Ja mam tiez ABKM a teda lekari mi uz viackrat predpisali lieky s mliekom, hoci im to vzdy prizvukujem. Aj v lekarni mi probiotika davaju v zasade s mliekom, hoci im to zopakujem viackrat. A najvacsia sranda bola, ked mi po porode doniesli keksik s mliekom, ale bol aspon bezlepkovy. Takze co ti poviem. Vzdy kontrolovat. A co sa tyka alergii, to su take zahady. Moja mamina ma velke problemy, rok behala po doktoroch, vsade vsetko ok. Pomohlo jej vysadit mlieko a lepok. Ale podla alergologicky a gastro nema ani intoleranciu, nieto este alergiu. Podla alergologicky ja tiez mozem mlieko. Podla gastro nie a mam sa riadit aj pocitom nielen testami. Hoci gastro mi prvykrat povedal, ze mam alergiu na mlieko aj na zaklade testov. A potom si vyber.

majamat
18. máj 2024

@veronicka88 kazdy sa musi rozhodnut sam, ci podstupi diagnostiku a zatial musi konzumovat alergen, alebo ci sa na to vykasle.
jednoducho to tak je, ze alergeny dvihaju protilatky a vytvaraju poskodenia, ale nenajdu sa,a k sa clovek tomu alergenu vyhyba.
a teda ak neprebehne diagnostika, je kludne mozne, ze dieta oberas o klasicke potraviny a pritom celiakiu nema. to, ze je tam nejaka reakcia na lepok, nie je iste, ze ma celiakiu. reakcia moze byt aj na inu zlozku, ktora sa casto nachadza v mucnych potravinach, napr drozdie. nemusi to byt akurat lepok.
mna strasne naduvalo po raznom chlebe a alergiu nan nemam, nevysla ani z krvi.

veronicka88
19. máj 2024

@majamat droždie má ok,jemu vyšlo v labaku že má intoleranciu na všetky lepku (pšenica,jačmeň,raz,ovos)ale že nemá celiakiu

majamat
19. máj 2024

@veronicka88 tak ale potom diagnostika prebehla.
a teda intolernaci aneviem ci sa da zistit z krvi.
v akom labaku to robili a ake protilatky brali?

veronicka88
19. máj 2024

@majamat nebudem písať konkrétny kanál a na protilátky viem presne čo mi napíšeš. 🙂 takže diskusia je absolútne zbytočná.za pol roka som prešla x rozhovormi a nikto nevie prečo sa tieto lepkove veci pridružili k BKM. Asi kvôli rozdrazdenemu zaludku

terry658
19. máj 2024

@veronicka88 môj tiež reagoval na lepok, kým sa mu nevylúčila tá bielkovina kravského mlieka. Trvalo to asi 3,5 týždňa. Potom prestal na lepok reagovať.

veronicka88
19. máj 2024

@terry658 ja som mu zaviedla lepok po 3 mesiacoch na odporúčanie,začal extreme grgat a po mesiaci ho opäť zapchavalo. A to som išla na to ozaj pomaly

terry658
19. máj 2024

@veronicka88 fuuuu, ja dúfam, že nás to obíde. I keď včera žužlal viac pečiva a zas sme boli celú noc hore.

Strana
z2