icon

Môžem uvariť omáčku s umelým mliekom?

zuvra
31. júl 2015

Milé mamičky, potrebovala by som poradiť... Malý má 9mesiacov a zatiaľ je 7x denne dojčený plus obed. Chcela by som mu uvariť omáčku s mliekom,ale tak veľa mlieka si neodsajem... Mohla by som to uvariť s umelým mliekom?? Ďakujem za všetky odpovede... 🙂

moni244
31. júl 2015

@zuvra ja som dávala normálne, plnotučné kravské mlieko

26kikuska26
31. júl 2015

@zuvra áno môžeš..ja robím zemiakovú kašu s UM

stanislavao
31. júl 2015

@zuvra normalne mlieko dajte. 9 mesacne dieta je uz dost velke na to, aby vo varive malo normalne mlieko. vobec netreba kupovat UM.

tinqua
31. júl 2015

@zuvra umele mlieko sa nesmie variť!! z tohto dôvodu sa dáva 1,5% čerstvé kravské mlieko, nie trvanlivé...od šiestich mesiacov sa môže pridávať do varenia v rozumnej miere...

bajana
31. júl 2015

Lepšie je 3% ako polotučne...UM nemá prechádzať varom.

magali
31. júl 2015

neviem ci je tanier omacky z kravskeho mlieka rozumna miera hned na zaciatok.. skor by som sa priklonila k tej zemiakovej kasi ako vyskusat reakciu, ale urcite nie omacku.. ale tak zasa je to na kazdom, ked tam nedas smotanu tak hadam to nebude hned nejaka hnacka z toho.. ked uz tiez by som radsej volila plnotucne mlieko najlepsie z nejakej agropredajne.. nie krabicove

henikav
31. júl 2015

@zuvra mozes uvarit s vodou miesto mliecka a UM uz len zamiesat do vlazneho jedla nakoniec

raza
31. júl 2015

kludne ju urob s umelým mliekom, ale UM nevar, čiže: urob ju len s vodou a keď bude primerane vychladnutá, vmiešaj do nej zarobené mlieko..
ja som kravské dávala do stravy až od vyše roka..

tinqua
31. júl 2015

@bajana najlepšie je čerstvo nadojené od kravy...1,5% kvôli tomu, že dieťa by vôbec nemalo kravské do roka, ale keďže nič lepšie ako tieto mlieka nebolo vymyslené dáva sa toto s najnižším obsahom tukov...nejak takto mi to vysvetlila moja pediatrička....ale to už je na každom rodičovi či chce aby dieťa malo, krupicové a zemiakové kaše, pudingy, omáčky a pod. vo svojom jedálničku...podľa mňa sa dá aj počkať

zuvra
autor
31. júl 2015

Ďakujem veľmi pekne za názory. Aj keď z toho nie som veľmi múdra.. 😉 Asi to skúsim tak,ako napísala raza..

zuvra
autor
31. júl 2015

@magali Do omáčok píšu max. 1dcl mlieka, to snáď nie je tak veľa...Ale kravské sa bojím dať..

simca06022011
31. júl 2015

A omacky nemusis varit takemu malemu vobec :D ved je tolko moznosti teraz varit ine.... inak by som UM urcite nevarila.. radsej urob nemliecnu omacku, alebo z normalneho mlieka.. zemiakova kasa sa da spravit aj bez mlieka, a pochybujem ze tych par lyzic mlieka co sa daju do hrnca kase maju nejaky efekt, aby bolo nutne spekulovat ci dat plnotucne a ci polotucne.

zuvra
autor
31. júl 2015

@simca06022011 Mne sa práve zdá,že mu varím stále to isté dokola.....A to už mán tretie dieťa..Vždy len nejakú zeleninu s mäsom,alebo žĺtkom. 😒

evittam
31. júl 2015

@zuvra Ahoj,ja cca od roka pri oboch detoch nevarim zvladt,jedia to co my. Dokonca mala uz jedla perkeltv 9-10.mesiaci,davam 10% smotanu. Nic nebolo ani synovi ani dcerke😉

magali
31. júl 2015

@zuvra mne sa tiez zdalo ze varim stale to iste pre maleho, ale okolo tych 10 mesiacov som mu zacala davat to co sme jedli my, ale prilis neosolene a nekorenene, lebo moj syn strasne zle jedol tie prikrmy, aj ked som mu to nemiixovala, ale len popucila, jemu to nechutilo, tak jedol s nami.. deci mlieka je myslim v pohode ved vyskusaj uvidis

zuvra
autor
31. júl 2015

@magali Ja som to pri tých dvoch starších tiež tak robila,ale od roka. To už jedli všetko. Ale syn ešte len o týždeň bude mať 9mesiacov,to sa mi zdá ešte skoro..Asi zatiaľ zostanem pri tej zeleninke a kuracom mäsku..

zuvra
autor
31. júl 2015

@evittam A dávla si tak skoro aj bravčové??

evittam
31. júl 2015

@zuvra V pohode😉

simca06022011
31. júl 2015

@zuvra ved ale maso aj ryby mozes davat aj ine... v podstate vsetko.... dusene, varene... ja neviem, my sme nemali za tyzden to iste a to som sa ani nemordovala s vymyslanim :D a teda mlieko mala mala asi az od roka (aj ked od 10m odporucali v pohode... krupicu mi napr. nezjedla, bolelo ju z nej brucho)

tajka1986
31. júl 2015

@zuvra mozes,ale je to hnusne 🙂

veriiii
31. júl 2015

@zuvra ani umele ani materske esa nema varit...

luciferkax
1. aug 2015

páni, šak normálne mlieko daj do oomáčky :D :D

zuvra
autor
2. aug 2015

@luciferkax Čo je podľa teba normálne mlieko?? BTW, ja viem tak,že kým je dieťa kojené, nemalo by dostávať kravské mlieko... Ale možno je už všetko inak...

luciferkax
2. aug 2015

@zuvra. Obycajne kravske mlieko..to deci mlieka v celom hrnci omacky vibec neublizi..nerobte z mlieka strasiaka... moje deti boli dojcene a bezne obcas vypili mlieko..zjedli puding ci krupifu a neumreli