icon

Nápady na pitný režim pre ročné dieťa

niki9807
1. máj 2025

Ahojte. Mala ma rok aj 2 mesiace... A nemôžem do nej za svet dostať vodu.. Odmieta mi úplne všetko. Nechce čaje všelijaké som skúšala nechce ani džúsy ani čistú vodu.. Skúšala som kadejaké flasky poháre Slamky...asi ani neviem ci je niečo co som neskúšala 😭 idú horúčavy a na mňa čoraz väčší stres... Jedine co mi vypije je UM.. Snažím sa jej ho dávať aspoň aby nejaká tekutina aj keď to sa asi ani za pitný režim neráta neviem.. :/. Prosím ešte nejaké Rady? Ani striekačkou do nej nedostanem tak ako by som chcela

niki9807
autor
1. máj 2025

@niki9807 dodávam ze plienku ma napišanu stále...

anavixy
1. máj 2025

Pravdaze sa UM rata za pitny rezim. Uplne normalne tak ako voda, akurat viac zasyti a moze byt potom problem s papanim inej stravy, ale pokial prijima dostatok tekutin vo forme um, polievok, ovocia, tak dehydratacia nehrozi, nemusis sa stresovat. Vodu (za mna len vodu) ponukat ponukat ponukat, ona sa nauci, neboj… vyskusaj este maly poharik, poldecak, nech sa uci pit sama.

gribka1
1. máj 2025

A vás vidí piť čistú vodu?

niki9807
autor
1. máj 2025
@gribka1

A vás vidí piť čistú vodu?

@gribka1 ano stále vidi. Už som skúšala aj s flasky aj zo slamky pred ňou aj z pohára ale nula bodov 🙄

ivinkapink
1. máj 2025

Nasa mala taky isty problem, sestricka u pediatricky vzdy len povedala ponukat, nenutit..a suhlasim s prvym komentarom od @anavixi

gribka1
1. máj 2025

Nechcelo skúsiť z tvojho pohára keď piješ?

niki9807
autor
1. máj 2025
@gribka1

Nechcelo skúsiť z tvojho pohára keď piješ?

@gribka1 nie hneď to všetko odhadzuje od seba

hederamonstera
1. máj 2025

Asi ma tej vody dostatok, ked pises, ze ma nacikane v plienkach. Skus to prestat riesit, absolutne, 0 zasahov ci ponukani. Mozno ked sa ty ides napit, tak jej ponukni svoj pohar ale viac by som neriesila.
Deti su rozne, moj 3r odmala pil ako tava a rovnako stary kamaratkin syn vobec nepil. Obaja su uplne v pohode

thereisabear
1. máj 2025

Podľa mňa sa UM ráta, veď kam sa tá voda z neho stratí? Ak ciká dosť, netrápila by som sa. Moji tiež dlho nechceli normálne piť, až neskôr začali.

niki9807
autor
1. máj 2025

Ďakujem ❤️🙏 som aspoň kľudnejšia

hortenziaj
1. máj 2025

Tak jej rob redšie umelé mlieko len polovičnú dávku mlieka na vodu
A naši jedli cez leto veľa melónov,to mali ako pitný režim.pripadne ovocie a zeleninu

izabela181
1. máj 2025

@niki9807 môj syn tiež nechcel veľmi vodu, jedine čo pil okrem mlieka v tom veku, boli Sunar granulovane čaje 😬 obyčajne nechcel. Ale keď nechce ozaj nič, tak by som urobila úplne slabé UM, že napríklad 100 ml vody a iba odmerka-dve mlieka a pomaly uberala, možno si tak zvykne na vodu 😊

wiqi
1. máj 2025

Tiež som to riešila, v lekárni mi poradili prisoliť mu jedlo.. pomohlo 🙂

anavixy
1. máj 2025
@wiqi

@wiqi co prosim?

nin12345
2. máj 2025

@niki9807 riešila som s dr to isté. UM sa považuje za pitný režim a asi jej to zatiaľ stačí. Keď bude smädná bude piť aj vodu

nin12345
2. máj 2025
@wiqi

@wiqi to vážne?😄

filipendula
10. aug 2025

@niki9807 ahoj, ako ste na tom teraz? Mám rovnaký problém s ročným synom 🙈

niki9807
autor
10. aug 2025
@filipendula

@niki9807 ahoj, ako ste na tom teraz? Mám rovnaký problém s ročným synom 🙈

@filipendula celé zle aj teraz.. Odmieta mi vodu🙄 akúkoľvek.. Len mlieko chce

ja_bb
10. aug 2025

@niki9807 UM určite neried, to keď som spomenula u dr aj lekarni,to si mala vidiet... ja by som pridala napr.polievky ak zje. Tiež mam problém s pitnym rezimom, ale vidím,že neumiera,tak proste nejak to davame. U nas chce napr.z nášho pohara alebo flase,bude mať sice 3, ale problém od mala taky isty ako u vás. Ale za mňa tie polievky,pripadne nejaké kaše redsie alebo vlocky,že vodovejsie spraviť.