Názor na kŕmenie lyžičkou
Ahojte, idem sa vás spýtať len na jeden názor a to kŕmenie jednou lyžičkou/ pitie z jednej fľaše dvoch malých deti, pričom deti nie su súrodenci ani nebývajú v jednej domácnosti... Aký máte na to názor? Ano/nie a prečo? Ďakujem 🙂
Nehygienicke. Imunita sa dá budovať aj inak
Akoze na pieskovisku krmim jogurtom s jednou lyzickou najprv moje a potom tou istou lyzickou aj susedove o tri vchody dalej? 😁
bezne sa nam to stane s kamoskami, s ktorymi chodime na detske cvicenie - jedna alebo druha alebo tretia dava svojmu dietatu jogurt a moje chce ochutnat, nevidime na tom absolutne nic zle alebo si schmatnu flasu, ktora je po ruke a z tej sa napiju 🤷♀️
s uplne cudzimi detmi taketo nepraktizujeme 🙂 kazdopadne ak sa to stane nahodou, dramu z toho nerobim
@colsami Áno alebo na striedačku ? 🤷
Jaa ti nevim Karle... moj synator takto pravdepodobne schytal mononukleozu a to bola teda 1.5 mesacna "lahodka"... na treningu sa mu zrejme niekto napul z flase,kedze ich mali viaceri rovnake..
Samozrejme, ak sa nieco take stane nahodou, tak by som nerobila dramu, ale aby sa moje dieta krmilo jednou lyzickou s inymi detmi (nech by boli aj z rodiny) 😱 Ani dospeli po sebe nejedia, preco by mali deti?
Nehygienické. Dobre spôsob na šírenie chorôb medzi deťmi.
Za mňa nie nevieš či to druhé dieťa nie je choré.
Nie. Podľa mňa je to veľmi nevhodné. Ako z pohľadu šírenia chorob tak aj hygienicky.
no tak asi patrim do nehygienickej skupiny :D so sestrou bezne "krmime" deti vzajomne, piju z jednej flase, ale sme s tym.obe ok. Ked proste krmim svojho a dodje neter a chce tak jej dam 🙂
pri neznamych by mi to vadilo...
a preco by mali byt krmene jednou lyzickou? vsak ked sa jedno naje,tak ju oplachnut a potom nech sa naje druhe...a je jedno ci pribuzni,nepribuzni-je to akurat na choroby dobre...rodicia tych deti tiez jedia jednou lyzicou?...
Pokial sa da,snazim sa tomu v co najvacsej miere vyhnut,ale niekedy je u nas doma aj 10 deti a vtedy ozaj neustriehnem ci kazdy pije zo svojho pohara..
Ale inak ked chodila dcera do skolky,tak si s detmi menili zubne kefky,co teda ozaj musela byt naloz bacilov 🤦🏻♀️ aj potom v skolke zrusili umyvanie zubov radsej 😂
Svokra kŕmi?
@petamich áno aj mne sa to stalo a pohoda veď nech sa napije kto je smädný 🙂
Fľaša mi nevadí ale iba s ľuďmi, ktorých poznám. Lyžičku nie, každý má vlastný box, tanierik.
Ďakujem vám za vaše názory 🙂 a aby som ujasnila situáciu, nie svokra nekrmi 😂 tá je už dávno o tom poučena, že sa mi to nepáči 🤷 dnes sme sa na ihrisku o tom rozprávali s kamarátkou, ktorej to napr. Nevadí...Mne je to tiež proti srsti, tak že reku spýtam sa či som jediná 😂 Ako jasné, že sa stane niekedy, že človek niekde na ihrisku neustriehne to, že sa dieťa napije z inej fľašky ale snažím sa tomu čo najviac vyhnúť... Nejedna sa mi len o klasické bacily ale aj napr. O herpes, opar 🤷
Nie, nie a nie 🤢
Mne je to extremne proti srsti, ale mojmu decku to nevadi-napije sa este aj od dospelych kamaratov😭
Supperr a keď tvoje dieťa dostane afty,potom čo???Veď naviac baktérií sa prenáša slinami...Za mňa každé nech má svoje,hračky požičiavať ale tieto veci v žiadnom prípade.

Za mňa -kazde dieťa svoju lyžičku a svoju fľašu. Myslím,že je to hygienické.