icon

Nemá záujem o príkrmy

10. sep 2023

Naša 6 mesačná spekulantka nema ani po 2 mesiacoch žiadny zaujem o jedlo...
Zacali sme zlahka iba kostovanie, nenutim nasilu ale zacina ma to trapit ze nechce ani len lyžičku vyskúšať 😔 ani formou hry, ani sa sama nakŕmiť.. Ani mixovane ani popucene ani redšie ani hustejšie.
Všade čítam ako je potrebne začať od 6 mesiaca davat mäso kvôli zelezu.. Aj pediatricka odporucila pomaly nahradiť jednu davku mlieka.... Ale ako? Ked väčšinou nezje ani 3 lyžičky?
Dokedy je to normálne ze nic nezje?
A kolko by mala piť mlieka? Lebo iba na vecer vypije 180 ml
A cez den asi 4 krat po 100 ml... Pride mi ti hrozne máličko.
A vodu tiez nechce ani čaj... Proste nezaujem o nic.
Pomaly sa vo mne buduje strach ze jej bude niečo v budúcnosti chýbať, ze nemá dobrú výživu 🥺
Keby vypije viac mlieka tak som kľudná ale ked ani za tym mliekom sa nejde pretrhnúť 😔

Koľko asi gramov by mala mať porcia v surovom stave ze je to uz aspon ako tak uspokojivé? Ja viem ze každé dieťa je ine ale aspon orientačne ma zaujima koľko vašim deťom stacilo🙏

dadka128
10. sep 2023

Potrebuje tolko, kolko si sama vypýta, na to nie je ziadna tabulka ..
A co sa tyka krmenia, treba len skúšať, mozno inú lyžičku, ja som mala taku silikónovu, a nebol problem .. a kazdy deň trošku

kacena4
10. sep 2023

no moja zacala s prikrmalu v 11m dovtedy vsetko odmietala

siska53
10. sep 2023

Su to prikrmy, nasa zacala az v 6.m., lebo bola dojcena, ale veeelmi dlho jedlu velmi nedala...Su to prikrmy, takze ak zje par lyziciek, je to ok.. Vzdy jedla rozne, viac-menej, ale do dobrych 2-2,5 roka uprednostnovala skor mlieko.

heni79
10. sep 2023

Nemôžeš očakávať, že ihneď nahradíš jedno mlieko jedlom. Pokiaľ zje max 3 lyžičky jedla, nerieš to. Skús jedlo/príkrm ponúkať aj počas dňa. Hocikedy, nie iba obed. Ak si dá iba za lyžičku, je to ok. Naučí sa postupne na inú konzistenciu jedla. 😉 Vôbec nestresuj. Každé dieťa sa raz naučí jesť. A áno, doplniť príjem mliekom. Množstvo si už nepamätám, tak nebudem mudrovať. Ale určite to zvládneš. Aj malá. 😉 Daj tomu čas. A ponúkaj rôzne chute počas dňa.

lily246
10. sep 2023

Koľko váži a meria? No pije fakt máličko mlieka a keď ani nepapá, môže mať málo živín. Prosperuje dobre? Čo motorický vývin?

autor
10. sep 2023

@lily246 6 kil a 65 cm, priberat aice pribera ale pomalicky, motoricky vyvoj vyzera byt v poriadku pretaca sa na bruško aj spať, cely den je na brušku snaží sa lozit ale zatial len pivotuje okolo svojej osi

Dakujem všetkým za nazor, prispevok bol pisany v zúfalstve, teraz ked to po sebe citam tak ma to zas mrzí ze nie aom trpetliva akoby som chcela.. Kazdy den vstanem s tym ze budem trpezliva a rešpektovať potreby svojho dieťaťa... Ale asi každá mama to tak máme ze sa bojime aby dieťaťu nic nechybalo 🥹

lily246
10. sep 2023

Skús sa poradiť s pediatričkou, možno jej bude stačiť pridať vitamín B12. Nech sa darí. 👋