icon

Neprospievanie u 8 mesačného

danula.ch
3. okt 2018

Ahojte maminy nepapkacov, idem si k vám po radu.
Som mama 3 deti, z ktorých ani jedno nie je dobrý papkac. Už s prvým to bolo také kadejaké, na hranici minimálnej vahy. Ale toto posledné, to je hrôza. Má 8 mesiacov, narodil sa 3,5 kg a teraz váži 6,7 kg. Minimum prenho je podla nasej pediatricky 7kg. Už dávno som sa naučila nesledovat tabuľky, ale toto ma už začína trápiť. Mám problém doňho dostať moje mliečko, nie že príkrmy. Väčšinou len cucne, tak zvyšok odsavam a dokrmim lyžičkou. Ak sa vôbec podarí. Cele moje kojenie je jedna veľká laktacna kríza. Lebo buď mám mliečka dosť a on vtedy ledva cucne, alebo je kvôli tomu mliečka málo a dokolecka rozbieham laktaciu.
Prikrmy to či mu uvarim, alebo kúpim, nič nechce. Ledva 3 lyžičky a aj to krúti tak hlavou, že mu všetko rozmazem po puse a tu trochu, čo sa mu dostane do pusy, proste vypluje.

Strana
z4
danula.ch
autor
3. okt 2018

Dopíšem. .....

bluka2
3. okt 2018

A pozerala si rastové tabuľky na WHO? Je tam ešte v normálnom rozmedzí?

danula.ch
autor
3. okt 2018

V auguste ešte ako-tak pribral, vďaka bielkovinovej výžive na predpis, ale to som donho dostala maximálne 4x denne po 30 ml. Pribral 100g za týždeň, ale začal stvornozkovat a už chudne.
Odmieta aj ovocné výživy, rožok, korku z chleba iba pozuzle. Dnes máme od dr. Inštrukcie vynechať zeleninové príkrmy a nahradiť kasami, kaše aj na veceru. Dnes spapal 2 lyžičky, pri ďalšej ho striaslo. Ani neviem, čo vlastne chcem poradiť, možno bude mať k tomuto pre mňa nejakú dobrú radu. Mám pocit, že celý môj deň sa točí okolo papania najmladšieho a to mam ešte dvoch školákov. A výsledok žiadny. Iba sa snažím doňho dostať aspoň to moje mliecko, to mu ale už zjavne nestačí.

lednickajana
3. okt 2018

@danula.ch ak kojis treba papat veci kt obsahuju vela tuku-jogurty,maslo,tucne maso,oleje,orechy atd ...aspon tak mi odporucil pediater ked drobec nepriberal a skutocne zacala som tlacil viac tucnejsich jedal a islo to velmi rychlo hore s jeho vahou..drzim palec

danula.ch
autor
3. okt 2018

@bluka2 nepozerala som tabuľky, nechcela som sa tým ešte viac stresovat, ale pozrela by som. Len neviem kde

danula.ch
autor
3. okt 2018

@bluka2 pediatricka pozerala v nejakej knihe

pribinak
3. okt 2018

Moj syn mal v roku 8 kg. Nasa pediatricka z toho vedu nerobila. Váha je len jeden ukazovateľ. Dĺžka? Ako je na tom po psychomotorického stránke? To je dalsi velmi dolezity ukazovateľ. Dalej genetika. Ak mas ty, tvoj muz a ostatný úzka rodina štíhlu postavu, nemozes cakat, ze budes mat valibuka.
Len na základe váhy povedat, ze dieta neprospieva je hlupe
Krvy obraz ma aky? Ma dost železa?

danula.ch
autor
3. okt 2018

@lednickajana ja si doprajem, to neboj. Ale je pravda, že mám menej kíl, ako pred prvým tehu. Stále chudnem. Maslo, slaninka, salamy, smotanové jogurty, slahacka, to ja ľúbim a aj si doprajem. Nie som šalátový typ, skôr take tucnejsie potraviný mi chutia 🙂

majma
3. okt 2018

@danula.ch a krv mu brala? Nemá nedostatok železa alebo vitaminu D?

malinajahoda
3. okt 2018

@danula.ch toto isté je u nás. Ale my sme na UM od narodenia. Naposledy sme boli na poradni v 6,5 mesiaci a to vážila 6,1kg. Za mesiac a pol pribrala 400g. Keď idem na poradňu alebo aj tu na MK, tak všetci majú 8 alebo 9 kg deti.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@pribinak železa má menej, ale asi to nie je hraničné. Všetci sme chudi, ale on je extrem. Psychomotoricky je v poriadku, boli sme aj na kardio, aj to je v poriadku. Ideme ešte na gastro. Lenže on strašne málo spapá, tak logicky nemôže pribrať. Ja asi potrebujem poradiť, čo sa vám osvedčilo pri vašich nepapkacoch 🙂

danula.ch
autor
3. okt 2018

@malinajahoda aj my sme na tom tak nejak. Dodnes som to ešte neriešila, ale začal dokonca chudnut a ti má už dosť trapi

danula.ch
autor
3. okt 2018

@majma ten vitamín D nie každý deň dávame. Je možné, že má málo, budeme v tom doslednejsi. Ďakujem za tip 🙂

lucka227
3. okt 2018

@danula.ch probiotika zvysuju chut do jedla. Dieta hlavne musi vidiet mamu jest aby malo chut. Ja by som v tomto pripafe fakt dala sunar lebo to je hrozna vaha, musi byt fakt chuducky, aby sa to neskor neodzrkadlilo

malinajahoda
3. okt 2018

@danula.ch my sme raz boli medzi dvoma kontrolami na prevazenie a tiež mi schudla. Neviem kde je chyba. Hlavičku ma najväčšiu z celého telíčka. Odjakživa tak málo pila mlieko. Išiel ma trafiť šľak na poradni, keď sa tam ostatné ženy píšili aké majú deti. Posťažovala som sa pediatričke a ona mi povedala, že tie deti sú tučné. Utesujem sa tým, že každý deň má stolicu, minimálne raz. Ale zas príkrmy zje. To nemôžem povedať. A energiu má aj za mňa. Už štvornožkuje aj sa stavia. Ja sama neviem. A Vigantol užívame denne 2 kvapky a cez víkend nič.

mogaa
3. okt 2018

treba stále ponúkať a skúšať všetko...také nesolené kukuričné chrumky z Jednoty, detské výživy, jogurty, redšia sladená krupičná kaša, ovocné šťavičky z flaše, banán....neviem aké kaše ti doktorka poradila ak zeleninové z nich nepriberie, ak tie kupované - kludne jej ich doslaď ....nepozeraj na "múdre rady dnešnej doby" napr. nesladiť, toto až od toho a toho obdobia...už môžeš skúšať všetko, samozrejme by to nemala byť klobása alebo slaninka🙂, kludne pribináčik, chlebík s klasickým maslom a džemom, jogurty,,,

marlenka222
3. okt 2018

@danula.ch a prečo ho stále "iba" kokos? Veď 8mesacne má jesť kadečo iné a nie iba materské? Môj syn je predčasné narodený a s materským som si dlho nelámala hlavu. Keď nechcel, prešli sme najskôr na 1 lyžičku mrkvi,potom varený zemiačiky s maslom a postupne všetko. Deti potrebujú aby im chutilo. Dcéra je druhý taký exot. Ak jej nedocukrujem, nedochutim inak ako nám, tak nebude a to ma 5 rokov. Proste skúšať čo mu chutí. Nie je možné že mu chutí 8mesiacov iba materské mlieko:( ono to znie úplne super a jednoducho, ja sama viem čo to je keď dieťa neje. Nevzdávať, nedávať čo mu chuti. Inak po rybom oleji od MOlersa má idú zožrať.

kika691
3. okt 2018

@marlenka222 áno môže chutiť len mlieko. Moja malá do úst nedala do roka nič okrem sunaru....ked mala rok a pol začala pomaly papať...no dodnes nie je nejaký jedak.....a to sme skúšali všetko

danula.ch
autor
3. okt 2018

@lucka227 dr. mu predpísala nejaké UM, ktoré deťom veľmi chutí. Už neviem čo to je, niečo HA, zajtra idem pre to do lekárne. Skúšali sme už kadejaké UM, nechce. Fľaša u nás nič. Z fľašky na vodu nevypije ani materské mlieko, iba tu vodu

danula.ch
autor
3. okt 2018

@marlenka222 preto ho iba kojim, lebo iné doňho nedostanem. Tak aspon kojim. Ja by som rada dávala príkrmy, aj dávam, skusame, ale nic nezje. Dnes tu kasu, doteraz najlepšie. Rekord 3 lyžičky.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@kika691 jasné, časom sa rozpapa aj ten môj. Len hroooozne náročné to je. A to už mám tretieho nejedaka, mám už skúsenosti, ako dostať do deti jedlo a teraz si sama neviem rady. Nútiť určite nebudem, s tým nemám dobre skusenosti. Aj keď niekedy mám hroznú chuť mu vypacit tu pusu lyzickou, ale sa vzdy ovladnem.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@marlenka222 inak ten rybí olej máme doma, aj som naň zabudla, vytiahnem aj pre velkacov 🙂

malinajahoda
3. okt 2018

Dievčatá ako mám urobiť kašu, aby malej chutila? 🙏 Mám tie Nomina alebo Country Life. S mliekom alebo s vodou? 🤷 Lebo s vodou je to nič moc. Chcem, aby jej to chutilo.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@malinajahoda také ani nepoznam 🙂

malinajahoda
3. okt 2018

@danula.ch kaše myslíš? To nie sú instantné. Ale zo zdravej výživy.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@malinajahoda Áno kaše myslím. Kde to kupujes?

marlenka222
3. okt 2018

@danula.ch a dávaš mu do tej kaše aj mlieko? Nášmu išla iba HiPP iná značka vobec a presnidavky českej značky z olomouca neviem aké to boli

danula.ch
autor
3. okt 2018

@marlenka222 to som mu dala mliečnu kasu, dnes prvý krát. Dodnes som nedávala, kvôli tomu, že vlastne ešte nemal ani zeleninu. Narýchlo som bežala kúpiť do Billy, ryzovo-kukuricnu som vzala

marlenka222
3. okt 2018

@danula.ch to nie je dobrá voľba :( buď kukuričnú alebo ryžovú a nie mliečnu ale čistí a pridaj materske

malinajahoda
3. okt 2018

@danula.ch buď v obchode so zdravou výživou alebo na stránke country Life. Sú to čisté obilniny bez ničoho. Preto sa pýtam ako ich mám dochutit.

Strana
z4