Obdobie suchých rožkov u 16-mesačného dieťaťa
Chlapec ma 16 mesiacov a prialo na neho obdobie, kedy by konzumoval len suche rozky. Zo vsetkeho ostatneho lyzica dve, viac ani panovi. Snazime sa, vyvarame jak debili a nic nechce. Mali ste to takto niektori? A ak hej, ako dlho to trvalo?
@uhnakova uf
My to tak mame teraz, na obed jedava aspon zeleninove polievky, zemiakovu kasu ako veceru, z ineho ani ochutnat. Chlieba by zjedol kvantum ale bez masla a sunky, najradsej iba korky. Do toho cca roka a pol jedol vsetko, aj jogurty, spenat, normalne jedlo a ochutnaval vsetko, potom akoby utlo. Vratili sme sa teda k zaciatkom, lebo zemiakovu kasu a polievky maval ako prve prikrmy.
Asi ma tu roznesu v zuboch, ale zacat viac dochucovat a prisolit. (Ak to zatial nerobite). To platilo na nasu. Jej som dlho davala neochutene a nesolene jedla a ciste kase. Ale nehovorim, ze je to urcite recept na vas problem. Ale kase zrazu s kvlaitnou cokoladou, skoricou, lyzicou masla a uz to slo. Polievku dosolit. A tak dalej.
@arcticcode my to máme už 7 mesiacov, zje aj iné, ale dobre že nemusím žonglovať horiacimi fakľami v kuchyni aby zjedol... predtým bolo obdobie bielych jogurtov 🤦
@ladyvi my solime vo velkom od roka. Takze tym to nebude. Teraz na obed sme mali demikat - tri cajove lyzicky a tvarohove gule - 3 take omrvinky. Viac ani za oca
Jogurty ani nie, ale kremiky moze. Dracik, privinacik a tieto veci. Lenze pribinacik na obed neni podla mna bohvie co.
Dieta je presne to, co prave potrebuje a kolko prabve potrebuje. Vobec sa netreba bat, budu este rozne obdobia. A hlavne kym nevyjdu vsetky zuby to bude prave pecivovo polievkove velmi casto. Netreba nukat alternativy. Pripravovat vyvazene chody a ono zje co mu chyba. Ak nic, naje sa v dalsom chode. Nedavat miesto obeda somariny len pre vas pocit, ze nieco zjedol. Proste ked vidite, ze mu ide viacej suche, tak urobit domaci slany kolac atd v tom duchu, ked mliecne tak detske palacinky s tvarohom atd.

Mali, trvalo to dva roky 😅