icon

Od kedy prikrmovať plne kojené bábo?

emuska27
16. máj 2013

mame 3mesiaciky aj 2tyzdne a rozmyslam ci a ako zacat po 4tom mesiaci z prikrmami..pred par dnami som jej dala 2lyzicky jahodoveho pyre a bolo to bez problemou a chutilo jej 🙂 .. z mojej stravy je naucena na vselijake chute aj pikantne,sladke.kysle..okrem kyslych uhoriek sme nemali chvalabohu z nicim problem..az na ten reflux.ale ten sa upravil odkedy ju krmim max 10min..priberame a prospievame..vdaka

heni79
16. máj 2013

Plne kojené dieťa od 6. mesiaca. 😉
Pediater/pediatrička ti informácie nedáva? 😕

liz_lemon
16. máj 2013

dojcene deti maju zacinat s prikrmami okolo 6. mesiaca, nie je sa kam ponahlat
jahodove pyre nebudem radsej komentovat, zacinat by sa malo zeleninou, ako je mrkva, zemiak, brokolica a pod., potom maso, a az potom ovocie, lebo ak si dieta zvykne na vyraznejsiu ovocnu chut, moze odmietat zeleninu

aadulik2110
16. máj 2013

ja som plne kojila do 6,5 mesiaca a potom sme postupne prešli na mixovanú a kašovitú stravu - malý papá všetko a s ničím som nemala problém, že by mi vypľúval. Ešte je kojený a mliečko je jeho č. 1.

ladytt
16. máj 2013

Keď je plne kojené netreba sa ponáhľať s prikrmovaním. V mliečku má všetko čo potrebuje a v 3 mesiacoch tráviaci systém nemusí byť úplne pripravený ešte na normálnu stravu a s alergénmi ako bývajú jahody by som tiež ešte počkala aj polroka by neškodilo.

andie25
16. máj 2013

Tak ako ti radia baby, neponahlaj sa nikde, ak plne dojcis, stačí začať po 6 mesiaci. Začať urcite zeleninou a ak budes dávať kasu, tak kúp taku, ktoru mozes zarobit s materskym mlieckom ( čiže kúp nemliecnu kasu).

veronikam
16. máj 2013

Jahody su alergen velky, to aj od roka kludne. Kojene dieta prikrmovat staci od 6 mesiacov. Zemiak, mrkva, brokolica, atd, poom masko, a potom ovocie.

kattrin5
16. máj 2013

Uklnceny 6 mesiac

melesmeles
17. máj 2013

ked som si precitala, ze si malej dala jahody v tretom mesiaci skoro som dostala infarkt! jahody su alergen, velmi velky. to male urcite nedavaj. mozes jej tym vyvolat alergicku reakciu, neriskovala by som a hlavne nie v tretom mesiaci. zacni urcite zeleninkou a az od ukoncenia 6.mesiaca.

nativanativa
18. máj 2013

este ze si nezacala s chipsami 😀 😀 😀

katkinshop
19. máj 2013

Ja nechapem, ved mas internet...hadam si vies vygooglit kedy a ako prikrmovat plne kojene dieta...

mravvcek
19. máj 2013

zariad sa aj podla vahy dietatka.Ja som pocuva&la,ze po ukoncenom 6.mesiaci,my sme priberali rychlo ,ako 5 mesacny sme mali vahu 8 mesacneho diattka.nasmu malemu nepostacovalo mliecko,aj ked som si myslela,ze robim dobre....nakoniec sme skoncili v nemocnici,a hrozila nam transfuzia krvi kvoli zavaznej anemii.Lekarka mi pekne dala,ze take velke babo potrebuje aj ine vitaminy a dostatok. Tak sa riad svopjou intuiciou,nie vsetko co sa pise a v dnesnej dobe propaguje je az tak super.to nehovorim,ze dojcenie je zle.Len sa netreba prisne drzat nejakych kniziek a reci.

moni244
19. máj 2013

dobra otazka, my mame 4 mesiace a 1 tyzden a vahu 7 kil, tiez rozmyslam zacat pomaly mrkvickou, lebo posledne dni je furt hladna, pyta aj po 1,5 hodine a nekaka aj 4 dni, donedavna kakala aj 3 krat za den a navyse je furt v pohybe a viac mrnci ako inokedy, cize zacinam mat pocit ze uz jej len mlieko nestaci

wewe22
19. máj 2013

podla tabuliek od 6mesiaca ale ja som zacala prikrmovat na noc kasou leo inak by sme cele noci len kojili je to u kazdeho dietatka inak
a urcite nezacinaj ovocim nebude chciet potom zeleninku

angel2701
19. máj 2013

moj malý bol tiež plne kojený, ale lekárka mi povedala, že podľa najnovších odporučaní sa deti prikrmuju už od 4.mesiaca. takže sa riaď odporučaním lekára, skús sa spýtať čo ti odporučí......mojmu veľmi chutia aj výživky, aj kaše na večeru a prespí celú noc a už sme aj pri mäsku, brokolici a pod .

googlinqa
19. máj 2013

ono si samo vypyta, niektorim detom chutia prikrmy uz v 4 mesiaci, mojej zacalo smakovat ked mala kratko pred 6 mesiacom, treba vyskusat deti su individualne

dyba
19. máj 2013

hlavne jej daj to, čo jej chutí. Pred 30 rokmi ,,lekári,, odporúčali začať s príkrmami v 3 mesiaci a bolo treba začať ovocnými
šťavami. som si to pozerala vo svojej zdrav. karte. Lekári vždy odporúčajú to, čo im je povedané . Podľa doby, podľa trendu, podľa sponzora a tak. Takže sa riaď podľa materinského inštinktu a sleduj reakcie tvojho bába na to, čo mu dáš jesť. A jedna rada: doktorke potom povedz, čo chce ona počuť a budete spokojní všetci. ty, tvoje bábo aj tvoja lekárka 🙂
takže tie odporúčania lekára by som zvážila, ale robím podľa seba. mám dve absolútne zdravé deti klop klop. veď každému chutí niečo iné.

lucka11123
27. máj 2013

Ahojte,prosim poradit,zacala som maleho prikrmovat uz ms 5mesiacov ale kojime sa kazde 2 hod. Tak na obed dame mlieckona potom sme dali 3 dni mrkvu, dalsie 3 mrkvu a zemiak, teraz co? ( brokolicu,?)odkedy moze spenat?ma malo zeleza chcela by som mu hp dst v strave az nemusi kvapky lebo mava krce a zapchy. Dakujem vopred za rady