icon

Odkedy prikrmujete?

arcticcode
1. dec 2018

Kazdu chvilu bude mat nas borec 4 mesiace. Doktorka vravela, ze prikrmy az od ukoncenia poayeho mesiaca (cize ked bude mat 6 mesiacov). Ja viem, ze kapustnicu este tohto roka nebude, no radi by sme mu skorej uz supli nejaky prikrm. Dajaku kasu. Odkedy?

renatka100
1. dec 2018

@arcticcode od ukonceneho 4.mesiaca sa prikrmuju deti na umelom mlieku. Ja som vsak obe moje deti hoci boli na materskom zacala prikrmovat v tomto obdobi. Najprv kase - pre babatka maju v dm v bio kvalite - ryzova, psenova - pozor nie lepok - potom mrkva, zemiak, batat... - okolo 6 mesiaca aj ovocie - maso - deti co sa zacnu takto prikrmovat potom nemaju problem so stravou - okolo 6 mesiaca je tzv imunologicke okno - kedy by mali ochutnat vsetky alergeny - od lepku atd. My sme davali v tomto case aj rybu a citrusy, je to na zvazeni kazdeho rodica. Je mnozstvo literatury k tomuto - odporucam si nastudovat. Tie mnozstva co take babatko zje su velmi male a kym prejde k vacsim to trva aj 3-4 mesiace.

evittam
1. dec 2018

@renatka100 No mne syn aj dcerka zjedli hneď celu misku.😁😉

siska53
1. dec 2018

@arcticcode a naco sa ponahlas? Traviaca sustava sa este len vyvija, predcasne nasadenymi prikrmami mozes ublizit,co sa nemusi prejavit hned.. nas bol skvely papkac,ale pockali sme.pekne do 6.m. o nic neprisiel, prikrmy papal krasne,hned vedel,co s tym.

pininka
1. dec 2018

Všetky tri deti som začala prikrmovat rovnako, v 4 mesiaci. Či boli alebo neboli kojene. Najstaršieho na začiatku 4 mesiaca lebo ten bol kojeny len 6 tyzdnov

beuss
1. dec 2018

@arcticcode ked kasu obycajnu ryzovu do flasky..v Dm kupis.. Ak nieste nejaky zasadovy a nepotrpite si na bio a pod. tak ja som kupila od Nestle maju tam aj obyc ryzovu a bananovu od uk.4m. Bananovu maly papa doteraz 🙂 Inak maly je na UM ale prikrmovat zeleninou a pod. som zacala od uk.5m a ani si neviem predstavit zacat skor.. Ale kazde babo je ine 🙂 My sme sa potrapili asi mesiac, ale je z neho skvely papkac, zie vsetko co dostane na tanier 😊

lula313
1. dec 2018

My sme našu v 5,5 mesiaci a nemam pocit, že by o niečo prišla, aj tak pekne začala jest až po 6 mesiaci a vôbec sa nemá začínať kasami(po ktorých vôbec dieťa nespi lepsie), ale zeleninou. A hlavne teraz, keď sú v obchode len striekané sajrajty a nulová možnosť sa dostať k sezónnym kvalitnejším potravinám, by som sa vôbec neponahlala s prikrmami, aj WHO odporúča s nimi začať u kojenych deti až po 6 mesiaci

evittam
1. dec 2018

@arcticcode Staci trosku zdravého rozumu a zariadiť sa podla seba a nie tabuliek a WHO.😉

henka123123
1. dec 2018

Ja od zaciatku 4teho mesiaca som zacala postupne vsetko.ziadne tabulky

monika494
1. dec 2018

Riad sa podla toho co povie doktorka.my sme na mater mliecku a kazala uz od 4mes prikrmovat.dietatko zatial iba skusa nove chute, najprvv zeleninku potom ovocie a potom masko, takze kludne skor, aby uz v 6mes bolo oboznamene a papalo. Kazdy dr odporuca inak

monika494
1. dec 2018

Nam kazala najprv koren zeleninu - mrkva, petrzlen, kalerab a aj brokolicu, karfiol /stopka duje, iba ruzicky/, cuketu, zemiak

beuss
1. dec 2018

@arcticcode inak si ale myslim, ze tu Ta akurad tak kazdy "zblbne" 😂 nakolko kazda poradi inak.. inak co ako kedy.. aj kazdy jeden pediater poradi inak.. Fakt najlepsie podla seba a mozno len nejaky zaklad si pozriet co a ako 🙂

jannyr
1. dec 2018

@beuss súhlas. Náš malý mal koliky a reflux, plne kojený začal jesť až v ukončenom 6 mesiaci. Dr. nám povedala, že sa vôbec nemáme kam ponáhľať.

evalin88
1. dec 2018

Ja som začala ked mal 5 mesiacov. Začala som rozmixovanym zemiakom s materskym mliekom.. aby mu ta chuť nebola uplne nova.. obed.. potom som pridala jablko.. postruhane ako ranajky a az v siedmom mesiaci ryzovu kasu ako veceru.

martinals
1. dec 2018

Ahoj,my sme začali prikrmovanie od 4mesiaca a ako prvý prikrm som dala ryzovu kašu určenú od 4 mesiaca aby si zvykli na tuhsiu konzistenciu a potom som pokračovala mrkvou, zemiaky... .Boli sme od narodenia na UM.

arcticcode
autor
2. dec 2018

Ponahlam sa hlavne preto, ze posledny mesiac katastrofalne papa a zena uz zacina mat na to nervy. Prve tri mesiace to bolo o inom, papal furt fakt. Vzdy ked vybrala prso tak papal. Teraz kazdych 15 minut pomaly vytahujeprso, bo chlapec sa prisaje, nejde mu hned, tak nechce a zacne plakat

siska53
2. dec 2018

@arcticcode radsej nech si stimujue djcenie napr.odsavanim z druheho prsa, v case,ked dojci a moze si aj tak jemne masirovat prso,aby povzbudila tok. Moja skúsenosť je taka,ze to pomaha.

mogaa
2. dec 2018

@arcticcode s tým prikrmovaním sa neriaď tabuľkami, každé dieťa je individuálne....Ak má ukončené 4.mesiace, kludne začnite - 3 dni varená roztlačená mrkvička, ďaľšie 3dni varený zemiačik alebo mrkvička so zemiačikom, postupne polievočky...zo začiatku sa to aj tak naťahuje, zje 1-2lyžičky - skúša chute...ak nechce, týždeň prestávka a opäť skúšať....to že dieťa ešte nemá prispôsobené trávenie k tomu len toľko - je to individuálne, ak mi dieťa začne vracať alebo hnačkovať tak je logické že prestanem skúšať a dám len mlieko....ale pokiaľ dieťa nemá žiadne ťažkosti tak kludne môžete prikrmovať...

mogaa
2. dec 2018

@arcticcode začína sa pomali 1x denne zo začiatku max.1-2lyžičky....sú to naozaj len príkrmy, nie pokrm - potom dokojiť

slimstar
Autor odpoveď zmazal
arcticcode
autor
2. dec 2018

@siska53 ale ona ma prudy. Normalne jej pol metra do luftu strieka z prsa

siska53
2. dec 2018

@arcticcode tak mozno vadi silny tok.. nech si najskot odsaje,potom prilozi dieta.

pepusa1
12. dec 2018

Mame 5 mesiacov a malému davam na obed zemiacik aj mrkvicku a na večer kašičku tie od 4 mesiaca lepšie ho zasýti a dobre spinka zapije mliekom a idem skúsiť výživy