Odkedy ste dávali deťom jedlo do ruky?
Mám osemmesačného drobca, a chcela by som vedieť, odkedy dokáže dieťatko samo niečo zjesť, napr. že mu dám do rkuy piškotu a pod. Bojím sa to skúsiť, pretože obedy stále papá len mixované, vadia mu hrudky... Naťahuje ho. A dalšia vec, používali ste takú sieťku na ovocie a zeleninu do ruky? Dostala som to ako darček, no neviem, odkedy je vhodny 🙂 Dakujem vopred za rady
@ludka77 ja som také šoky zaživala vždy, ked som staršiemu dala niečo pohrýzť, zo všetkého sa dusil, raz som mu umôývala zuby a on zaklonil hlavu, asi mu blbo stiekla zubná pasta... Dusil sa asi 5 minút,nevedel sa poriadne nadýchnuť ani nič povedať, už som šla volať 112 ked to konečne vyzvracal. To isté sa mu stalo aj s Dráčikom a jogrutom, ja sa preto tak strašne bojím teraz dávať kúsky mladšiemu
@luciferkax tieto http://www.webareal.sk/najlacnejsieplienky/esho... potom su aj tie medvediky co spominas a este rozne ine zvieratka 😉 ale tieto tvarovo piskotove su najlepsie do rucky a rozpustavuju sa super v ustach, mam odskusanie 🙂 ona ma sice lne 2 zubky, ale kym stihne nieco odhryzknut (lebo su tvrde), tak to ma uz tak rozmocene 🙂 ze aj keby chcela, tak sa s tym nezadusi 😉
@mandragora22 http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=12011422&tab=4 takéto niečo my sme ale mali jane to stalo vtedy nejakých 10,4€
@mandragora22 http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?S... dačo podbné máme
dik 🙂 popremyslam o tom este 😉
@ludka77 @luciferkax juujj dievcata, nic v zlom, mozno niekomu velmi dobre posluzi, ale ja ked si predstavim, ze mam dat do pusy a cucat tu sietku, tak ma napina 😅 neviem neviem, ci by som toto svojmu dietatu dala.
@luciferkax ano presne to je ona čo máme 🙂 akurát sa to zle otvára, aspoň mne a vyzerá, že to čo som dala link má lepší systém otvárania 🙂
Ahoj,moja ma uz 9mesiacov, od 4mesiaca papa prikrmy-ukazkovo,spapa celu vyzivku,pucen,struhane-nic take nechcela,tak som zacala s rozvarenymi cestovinami-pismenakmi v polievke,kasicke,najskor len 2-3kusky az ich zacala papt,najskor ju tiez natahovalo,ale to aj ked sme zacinali prikrmovat, teraz spapa mini kusky v polievke, postruhane jablcko s piskotkami,kukuricne chrumky, a teraz dostala aj roztek-najskor nevedela co s nim ale velmi rychlo pochopila-na prvy sup padol cely rozok-rozmocila si ho dasienkami, a to sa jej len prerezali prve dva zubky,zo zaciatku len davaj pozor aby si neohryzol velke kusky,potom to pokde samo, a hlavne kazde dieta je ine,on sa to nauci,neboj 🙂
@ludka77 😅 ja by som asi aj tak radsej pomixovala, alebo nastruhala a ak to ma splnit len ucel vycucania stavy z ovocia, tak by som ho radsej odstavila a dala vypit. Nastastie sestrinej malej to islo akosi celkom hladko (tie kusky), uz aj taku ryzu (rozvarenejsiu) pekne spapa, aj mensie kusky zemiacika v prikrme (akoze nie na hladko vymixovane), aj to jablko si sama vyhryzka.... no moj syn bol zase tiez taky, ze kusky nemusel, tusim mal okolo roka a stale ho napinalo z kuskov. Takze sme mixovali. Ale, samozrejme, vyrastol z toho.
Teraz uz zuje zuvacky 😀 😀 😀
ja som dceru zacala prikrmovat v 7 mesiaci, tyzden som pasirovala cez sitko a potom som pucila. tiez ju natahovalo, ale casom si zvykla. do ruk som jej davala od zaciatku. my chodime cvicit s dcerou, cvici s nami fizioterapeutka, ktora tvrdi, davat detom co najviac jedlo do ruk, sa to vola odstavovanie. ja ked som jej dala prvu kukuricnu chrumku, ked to chytila do ruk, az ju striaslo. ona mi ich vobec nechcela jest, tak som davala korku z chleba. casom sa naucila, len som musela davat pozor, aby neodkusla velky kus. teraz ma 13 mesiacov a uz pekne vsetko papa. tiez si nacpe plne usta, ale ked toho ma vela, tak to vypluva. ja jej fakt davam vsetko do ruk, sice mam vsade bordel, ale ona si to tymi rucickami vsetko chce omakat a ked jej nieco neni sympaticke, tak to neda ani do ust. vela zdaru 🙂
no baby tak mi mame s tym tiez problem maleho natahuje pri strave pri ktorej by sa mal aspon trocha snazit a pozut 😀 nechce mi jest nic kde su kusky takze mixujem a aj sa bojim mu davat do ruky ci sa nahodou nezadusi 😒 tak ho niekedy natahuje ze neviem co prave robi ci sa dusi ci nechuti 😀 dufam ze s toho vyrastie 😉
nasa sikulka si sama pekne papa od cca 6 mesiaca 🙂 😉
@katka3012 waw, a ako si ju to naučila? :či to šlo samo? 🙂
sama od seba 😉

No ja mám tiež dilemu. Myslím, že synovi by sa už aj patrilo, aby sa aspoň občas kŕmil sám, s kúskami nemá žiaden problém, aj keď ešte nemá poriadne zuby, rozmelie si to pekne jazykom.
Tiež mám negatívnu skúsenosť. Začal sa mi drhnúť piškótou. Párkrát pekne zjedol, celú, rozmočenú... A potom mu jedna skoro celá vbehla do krku. Jediné šťastie, že sme vtedy boli u mamy, tá zakročila a piškóta vybehla. Mal potom aj také bodky okolo očí, zrejme z tlaku, keď sa nemohol nadýchnuť. Už som zistila, že som nezvolila najvhodnejší pokrm, s ktorým by sa mal začať učiť sám jesť.
Ale teraz mám strach a ani nemám chuť mu niečo dávať do ruky a ak by som aj chcela, neviem čo a bojím sa... :(