Overené vitamíny alebo liek na podporu chuti do jedla
Dnes po vsetkej tej snaha vyvarania a kadecoho som si povedala ze zajdem do lekarne a kupim nieco na podporu do jedla pre 18mesacnu dceru. Je to presne rok co sme zacali s jedenim. Mesiac papala pekne a potom co den to horsie a nebolo to len v zubkoch. Ma dni ked si da fakt polku cisteho rohlila a nic nic ine. Neviem z coho zije. V roku mala dobre vysledky aj zeleza. Uz ju ani nekojim tak uz mi lezje na nervy to nejedenie a presviedcanie. Pustanie rozpravok. Chce to isto uz nejaky overeny liek. Asi vykupim aj celu lekaren ale skuste mi poradit co zabralo aspon kudok na base deti v podobnej situacii? Vit B? Alebo pefiakid? Melasa? Alebo co take? Vdakaa
Mne mama varila sosovicu. Vyborna na nechutenstvo a vyberave brusko. Namocenu na hodinu dam varit do vody spolu s par zemiakmi na 20 minut. Ako korenie davam saturejku, aby nenaduvala. Ziadne zaprazky, cibula, maso, smotana, nic take.
Ked videla, ze zjem misku sosovice a cely den vladzem lyzovat na svahu (2-3 rocna), prestala sa stresovat ohladom mojho nejedenia.
Na zvysenie chuti do jedla caj fenykel, anyz, sladke drievko.
A kedysi sa vyrabal spofavit, B-komplexovy sirup. No to je otazne ci dieta take nieco zje. Na mojom drobcovi som skusala 3 rozne a ani jeden nechce. Nakoniec som nasla vitaminove cukriky, ktore mu schovam do muffinu a tak ich spapa.
Vydrzat ono sa to moc nezlepsi
Moja dcera nechcela jest
Teraz ma 3,5 a hodinu sedi nad jedlom ale aspon co to uz zje
Skusala som vsetko no rezignovala som
od narodenia malo zje ci to bolo mlieko ci potom prikrmy teraz normalne jedlo ako mi ani za nic
Tuez nejedava moc sladke
Cize len ju nechat nech zje kolko chce
Alebo este som to tak z prvu robila ze nachystala som tan ier jedla a pocas dna som jej davala po lyzicke po dvoch popri hrani. Ked dojedla tak som nachystala dalsi tanier a zasa.Vonku som jej rozok kupila alebo ak si nieco vypytala tak som jej vzdy kupila co chcela len aby aspon trochu zjedla. Teraz ked uz je sama tak som jej kupila stolik stolicku. Posadim ju dam jej jedlo a jedz dokedy nezjes neodides od stolu. Trvalo kym si zvykla vobec sedet na mieste ale uz sedava (ju aj v skolke chvalia ako pekne vie sediet pri jedle) no a teda sedi kym vsetko nezje. Je ako som nazaciatku pisala hodinu ale zje. Casom mozno sa rozje alebo nie uz to neriesim nijak a ani vy by ste nemali. Ved ked aspon co to zje tak je dobre. Zaklad je davat to co lubi. Ak ma aspon jedno jedlo co lubi tak jej ho davat stale az kym sa ho nepreje. Ked uz jej nebude chutit vybere si ine.
Viem ze je to tazke ja som tiez bola do 2,5r z toho na nervy furt spm to riesila , stale som ju vazila a len som stresovala. Tak teraz som sa naucila to az tak neriesit.
Pardon za chyby pisem rychlo na mobile
@meggyinka to iste riesim, preto som aj nasla tvoj prispevok, mam tiez 18 mesacnu, treti den nedojcim a je to bez rozdielu, zje za cely den 3 piskoty (domace spaldove takmer bez cukru) a skoncila. Da si vodu a inak vsetko vypluva. Ma malo zeleza a vitaminu B. Tak idem kupit multivitamin sirup, hladam este aky a vitamin B komplex ak to nezaberie tak asi ju budem krmit nasilu cez strekacku alebo ja neviem.
@silvia6492 urcite nie nasilu. Na slovensku este ziadne dieta od hladu neumrelo. Ja som to prestala uplne riesit. Dnes ma dcera 2.5roka. Slona nezje ale na ranajky jogurt viem ze spapa.pred spanim polievku ked vstame aspon 3 lyzicky obeda.al chuti tak vuac a na vecrru krupicu to su nase denne istoty.pomedzito ovocie a nejake maskrty.
Moja ma zas zeleza v poriadku ale vazne cim menej to budes riesit tym viac budes aj ty v pohide a potom sa snad rozpapa a 3 dni bex kojenia je este nic.
Ja som to "musela" prestat riesit kedze sa mi narodila druha .

@meggyinka prečo si myslíš ked do nej napcháš chemiu začne ti lepšie jesť?
ved ráno takému malému dieťatku stačí pol rožka s maslom šunkou..ak nieje hladná a ide kludne spať cez obed tak jej daj obed ked sa zobudí..stačí ľahký vývar s rezancami,ten môže jesť aj na večeru..žiadne ťažké jedlá,múku,sladkosti..a vela piť vody,nič sladené