Ovocné šťavy a jogurty - kedy začať?

patulka1992
25. nov 2018

Ahojte mamicky chcem sa spytat odkedy ste davali detom vodu zo sirupom alebo dzusy riedene z vodou? A jogurty klasicke? Mame 8mesiacou myslite ze uz mozem? A papame uz asi 2mesiac klasike mliecko 3.5 lebo tie umele mu nesadli skoro ziadne do pol roka to bolo hrozne ani papat mi to nechcel ja som totizto stratila mlieko po mesiaci a pol za kazu radu Vam dakujem

beky1813
25. nov 2018

Jogurty biele som davala od 7 mesiacov a vody zo sirupom tak od 1,5 roka, dzus tiez tak nejak, ale 100% stavu uz 9 mesacnejsemtam dam

pribinak
25. nov 2018

Jogurty môžete hocijaké. Ak chces davat ovocné stavy, tak si ich rob sama doma. Tie kupované su plne cukru, kyselín, a ineho bordelu.
Znicis decku zubky. Proste ich dieta vobec nepotrebuje.

malinajahoda
25. nov 2018

Moja malá má 9m. Doteraz nepila ani sirupovu vodu a ani džús. Radšej dám čisté ovocie. Pije len čistú vodu popri prikrmoch. A jogurt som dala 1x v 8 mesiaci. Plnotučný, biely, v skle.

siska53
25. nov 2018

@patulka1992 ciste biele smotsnove jogurty od 8.m.
Dzusy NIE! A sirupy uz vobec!!!! Ja som.malemu az ked mal 14m.a slabo pil a zacalo horuce leto,riedila dzus, ale tak,ze naspodok trochu dzusu a veela vody,to pil,lebo nechcel pit poriadne.. ale to len zo zufalstva, inak by bol.na cistej vode. Sirup nemal dobre dlho,to az po dobre 3.roku,mozno aj neskor.. aj to len obcas, sirup je svinstvo..

potvora1
25. nov 2018

@patulka1992 ahoj, môj syn má 13 mesiacov, žiadny sirup ani džús nepotrebuje, na to má ešte času dosť. Doteraz jedol len biele jogurty dochutene domácim džemom a od 12 mesiacov už dávam aj kupované ochutené.

ink
28. nov 2018

ako píšu baby, isto žiaden džús a ani ovocné šťavy, a to ani keby si si ich robila doma sama.
Pozri sa na jablko, to keď jej dáš, dáš jej nielen cukry, ale aj vlákninu a vitamíny. V odšťavovači sa odtráni aj vláknina a aj časť vitamínov a v podstate ti ostane zafarbená cukrová voda, a my sa tešíme, aké je to zdravé. U takto malého bábätka obličky nie sú ešte tak vyvinuté, aby si s tým poradili. A jogurty od 10 mesiaca, ak je na UM, od 1.roka aj je kojené. Najlepšie začať s ovčími, či kozími, prípadne, ak veríš kravským, tak radšej tie v skle.

amuliacik12
10. dec 2018

Moja ma 11mesiacov jw vsetko pije aj dzus aj vodu zo sirupom a nic jej nie je. Svojmu dietatu dozicim nemienim snej spravit niejake doeta ktore bude mat viac rokov a nezje nic. Nech vyskusa vsetko. A parky lubi najviac. Ale kazda matka robi po svojom

malinajahoda
10. dec 2018

@amuliacik12 za to, že dieťaťu nedám sirupovu vodu a džús, tak to znamená, že nezje nič? To je už čo za úvahu? Co okrem sirupu a džúsu už nič iné neexistuje?

malinajahoda
10. dec 2018

@amuliacik12 ved okrem džúsu, sirupu existujú aj párky podľa teba. Takže si vlastne protirečíš.

amuliacik12
10. dec 2018

@malinajahoda ja som tam napisala ze jej davam vsetko. Zaradom a ze najradsej ma parky.

yanni
10. dec 2018

Cisty biely jogurt tiez tak od 10 mesiacov. Ine ani nechceli. ja robim jogurt doma. Doteraz jedia najradsej len ciste biele.
Sirupove vody nikdy nepili a to najstarsi ma 12 rokov. A naco? Smäd to nezahasi. Piju cistu vodu, obcas zriedenu 100% jablkovu stavu. Najmladsia ma 3,5 roka a pije takmer vylucne len a len vodu z vodovou, uplne obycajne 3,8% mlieko, kefir a veeeelmi zriedka jablkovu stavu zriedenu s vodou. Ine nechce. Ani kakauko, ani ine dzusy, ani caj. A dobre je. Ani nezomrela, ani podvyzivena nie je, zuby ma suprove, nic jej nechyba.

malinajahoda
10. dec 2018

@amuliacik12 napísala si, že nemieniš zo svojho dieťaťa spraviť dieťa, ktoré bude mať viac rokov a nezje nič.
Tomu nerozumiem. To si napísala na základe nepitia sirupov a džúsov?