icon

Papajú vaše 2-ročné deti párky a salámu?

10. apr 2024

Maminky, papaju vaše 2-rocne deti parky, salámu alebo natretý chlebík? Ten môj to nechce ani len do ruky chytiť. Chlebík len suchý trochu pozuje a už nechce. Na raňajky na teda len buď mlieko, alebo jogurt. Trošku ma to mrzí lebo by som chcela, aby si dal napríklad tie parky alebo chlebík vo vajíčku 🥺 je celkovo vyberavy aj pri jedlách má tak dve obľúbené iné nezje. Nemám to prebrať s lekárom ? Alebo sú aj vaše také ? A nie, nieje to obdobie. Trvá to už od mala..

Strana
z2
majlo1234
10. apr 2024

Moj naopak keby mohol, tak by len tie parky a salamu😂 takze ho obmedzujem vo velkom, ma tak raz za tyzden dva, ale tazke to je, oebo nas tato miluje udeniny😒
Ale celkom ma rad napriklad ovsenu kasu robeni v mlieku s nejakym ovocim a medom, alebo rychle lievance s bananom(pre inspiraciu) to mi pride ako celkom schodna cesta

pralinka86
10. apr 2024

Parky, salama, sunka, to su udene potraviny. Zo zdravotneho/vyzivoveho hladiska to nie je dobre ani pre dospelých, nie este deti
Jogurt, ak ma dobre zlozenie, mu urcite da viac ..
Mozes skusit kase (naj doma uvarene), vajíčko, syry, salat, tvaroh s ovocim
Natrety chlebik sa u nas zje len s nejakou natierkou, pripadne na kocky v "salate" s niečím inym na kocky

biglovemom
10. apr 2024

Moje deti jedia parky, sunku,chleba vo vajci miluju, salamu nie…ked nechce nedonutis , casom sa to zmeni😊

zitaje
10. apr 2024

Nuž, aj keď sa ti to nezdá, párky a salámy nie sú súčasťou zdravej stravy. A nie, nevravím, že moje deti nikdy nič nezdravé nezjedli, ale príde mi to ako sa pýtať, čo mám robiť, keď moje deti nechcú majonézový šalát. No nič, buď rada. Daj mu vajíčko zvlášť, deti často viac ocenia jednoduchšie veci, jednoduchšie chute. Upeč mäso a daj plátok na chlieb namiesto salámy. Radšej rieš ovocie a zeleninu, ak ani to nechce, bez mäsových výrobkov sa naozaj zaobíde každý, či dieťa, či dospelý. Nemyslím to v zlom, vôbec 😉 a niekedy sa chute detí zmenia vekom - ale niekedy ani nie. Moja najstaršia ako nemala rada strukoviny a vajíčka v detstve, neje ich ani v dospelosti.

simona20201309
10. apr 2024

Tvoje dieťa má viac rozumu ako ty 😆
Prepáč, neber to prosím osobne, ale bud rada, že to nechce jest. Deti majú veľmi citlivé chute. Aspoň moja to tak ma. Dieťa necíti chuť parky ako my dospelí, ale cíti v tom kadejaké sajrajty. Moja napríklad nezje polievku z restiky, lebo je príliš slaná alebo korenená.
Radšej uvar vajíčko na tvrdo, šunku ideálne morčaciu detskú (kvôli obsahu soli), určite nie salámu ci parku(to nejeme ani my dospeli)
Chlieb s maslom a uhorkou, syrom, paradajkou, vajíčkom, šalátom, vločky, lievance z vločkiek a banánu, ...? Možnosti je viac ako saláma a parka

zuzka1117
10. apr 2024

2 ročnému by som to v živote nedala, obsahujú nezdravé karcinogény, nie je to jedlo pre deti.

domiklik
10. apr 2024

@januska12323 tak nie každý robí chleba vo vajci v litri oleja alebo bravčovej masti...

osky
10. apr 2024

Mam svoj vek a salamu,sunku,slaninu,tlacenku,klobasu..a podobne "dobroty" som v zivote nedala do ust...
Bud stastna ,ze to nechce.
Zdrave to veru nie je.
Chlebik vo vajci aj parky jem.
Ale 2 rocne dieta urcite ani toto jest nepotrebuje.
Tiez to nie je nic zdraveho...

Urob mu radsej platok morcaciny,kuraciny..
Nejaky syr,varene vajicko....
Inak,deti byvaju take kasovite,jogurtove,pudingove...
Myslim ze sa este rozbehne,casom zje aj teba

veselo_neveselo
11. apr 2024

Este pridam ze toto je jeden z dovodov, lpreco je na slovensku tak strasne vela rakoviny hrubeho creva. A uz sa aj vie, preco. Lebo jeme vsetky tieto parky, salamy, sunky, pomaly od kolisky a je to strasne, strasne nezdrave. V kombinacii s nedostatkom zeleniny uplne zle.

A preto autorka, aj ked sa ti to zda ze nevadi, detske parky, dobre zlozenie a ja neviem co, aj tak to jest nema a cim menej toho za zivot zje, tym lepsie.

Konkretne parky obsahuju E250, dusitan sodny, ktory je absolutne nevhodny pre deti. Ved si pozri sama.

nika11103
11. apr 2024

Čo je zle na chlebíku vo vajíčku prosím ? 😁 parky a salámy to sa ani nepýtam to je čisté zlo na koňovi , ako pančuchy 😂

autor
11. apr 2024

@beronsche ja som niekde napísala že to do neho pchám ? 😀 Ty nebuď domýšľava. ušetriš si energiu písať nezmysli. A jasné v popise píšem, (napríklad) tie parky, alebo salámu. Nie že práve len to musí jesť alebo že len to mu dávam 🤦🤦🤦🤦 Ďakujem ostatným za názory.

beronsche
11. apr 2024

Autorka - skoda, ze si sa z celeho mojho prispevku zamerala viac na to, ze to do dietata "pchas" a nie na to, ze to jednoducho nie je vhodna potravina.
Inak mala som pocit, ze kazdy chape, ze ide o nadsazku ,alebo teda zamerne zvelicenie, ak sa mame bavit bez cechizmov.. nie, ze niekto za tym uvidi dieta nasilne krmene parkami. 😉

beronsche
11. apr 2024

@veselo_neveselo presne tak
A v tejto suvislosti sa mi velmi paci vyjadrenie "ja to jem a nic mi nie je" a hovori to mlada mamicka. Alebo este lepsie, ze "ja to detom davam a su zdrave".
Ze sa to moze neskor velmi negativne prejavit, tak daleko uz veru oni nepozeraju...

marececko
14. júl 2024

Taký ľudia by mali nastivit psychológa lebo každý normálny nedá chleba vo vajíčku ani parky dieťaťu ani 5 ročnému

snowflakenel
14. júl 2024

Nie, ani my to nejeme. Naco, vobec to k zivotu nepotrebujes a dieta uz vobec nie.
Nezakladam na bio- eko strave ale toto nemusim.

tim23
14. júl 2024

S lekárom to nemusíš preberať, musíš nájsť čo mu chutí 🙂 môj má 1,5r a miluje lečo. Chlebík so šunkou niekedy zje niekedy vôbec. Vtedy keď nechce chleba zvyknem mu ešte ponúknuť ovsené vločky v mlieku. Tie už potom zje. Musíš hľadať a skúšať. Môj tiež vymýšľa.. Niekedy si dá len nejaké ovocie.. Teraz sa ide zblázniť za kukuricou.. Tak keď nezje veľa chleba na raňajky tak zvyknem ešte uvariť kukuricu keď máme doma.. Tú spapá.. Hľadaj, skúšaj 🙂 a múdre ženy si tu nevšímaj. Každý nech dáva svojmu dieťaťu na jedenie to čo uzná za vhodné. Milujem tie nevyžiadané rady.. Kašli na ne 🙂

Strana
z2