icon

Párky v 15 mesiacoch?

arcticcode
26. okt 2019

Co vy na to? Moze, nemoze? Ja viem ze je to svinstvo. Ale chutia mu a nema ziadne problemy z nich. Zatial mu davam len tak na kostovanie, bez horcice, len s chlebikom

arcticcode
autor
26. okt 2019

@nefertiti5843 Ja som nikoho nenahlasil. Ani neviem, ze taka moznost tu je!

lindusss2016
26. okt 2019

@junova tak ja detom doprajem sladke, ale vo forme napr.ranajkovej kase, jogurtu alebo napeciem. Nejde mi o to, aby nejedli cukor, aj ked teda biely sa snazim uplne minimalizovat. Skor mi na sladkostiach vadia tie pridavne latky, no proste umeliny. Billa ma v poslednen dobe strasne sklamala, aku zeleninu alebo ovpcie tam chytim do ruky, vsetko je plesnive a tvaria sa ako nobl retazec...otras...

lindusss2016
26. okt 2019

@arcticcode to si nevsimaj, tu ludia bezne osocuju. Tiez mi jedna najskor v komente sprosto vynadala, niekto to nahlasil, kedze ja som o tom ani sajnu nemala a nasledne mi este poslala vyhraznu sukromnu spravu 😂 tak som si to proste zlizla

nefertiti5843
26. okt 2019

@arcticcode Prepáč, keby som si prezrela autora, že je to chlap, tak nič nepíšem...

evittam
27. okt 2019

@1gabriela13 Ved je to len tvoja vec. Ja som sa k veci už vyjadrila. Viem ako sa vyrabaju parky. A to ani nemusim mat otca biochemika.

1gabriela13
27. okt 2019

@evittam to si myslíš len ty že vieš.

1gabriela13
27. okt 2019

@junova to je už rutina, že ak niekto ma iný názor tak je bio Eko raw a neviem co. Ved si rob ako chceš, načo sa obhajujes a vysvetľujes mi niečo? Mňa absolútne nezaujíma co jedia cudzie deti, vyjadrila som sa k veci co sa zakladateľka pýtala, nepustam sa do nikoho. Pekný deň ti prajem

evittam
27. okt 2019

@1gabriela13 Jasne. Len ty a tvoj otec to viete.

arcticcode
autor
27. okt 2019

Aj moj otec pracoval v masopriemysle. Za sociku sa robilo s masom takto. Dostali dlatka a sup sup do mrazaku osekavat z dvojrocneho masa plesen. Do mleteho masa hadzali spaky, raz tam spadla drevena bednicka, no co uz, ozdaj nevyhodia teraz tony mleteho masa

babatkoo
27. okt 2019

Ja davam tieto

kittykat22
27. okt 2019

@arcticcode ak budes brat ze sunka a parky je karcinogen, tak skoncis ako moja sibnuta kamaratka Tereza, ktora jedlo len dusi - ziadne pecenie, ziadne vyprazanie, do toho ziadny kecup ziadna biela muka, ziadna salama, ziadny syrokrem 😅 To sa mozes zavriet na statku v poslednej dedine na Slovensku, s vlastnou studnou, pretoze ani jablka v obchode moc niesu vhodne pre deti https://bit.ly/347z0Eh tu mas o tom test 😅😅😅 Asi zabudas ze clovek ma pluca, pecen, crevnu mikrofloru, excelentnu zdravotnu starostlivost - vdaka ktorej vies kde vsade je rakovina - pretoze inak by sme na nu zomierali ako generacie pred nami. O tom ze je rakovina vies preto, lebo ludia sa liecia (casto aj viac krat) a zdielaju svoje pribehy. V roku 1500 by drahy pacient zomrel pri prvom nadore a niekto by to neriesil. Totiz keby si mal aspon trochu rozhladu, tak by si vedel ze v roku 1500 sa ludia dozivali v priemere 30-40 rokov. A v roku 2019 je priemerny vek dozitia 75 rokov 😅

kittykat22
27. okt 2019

@arcticcode asi ti nikto nepovedal ze wifi signal poskodzuje DNA, a 100 nasobne viac je skodlivy signal ze telefonov 😂 chod ho hodit do diery 👍😅 a zaliat betonom

junova
27. okt 2019

@lindusss2016 Billu ako takú tiež nemusím ale ako v jedinom reťazci v ňom začali predávať vákuovo párky, salámy, slaninu s označením testované alebo tak nejako.

junova
27. okt 2019

@babatkoo presne tieto mám na mysli, sú označené testy potravín, bez chémie.

junova
27. okt 2019

@1gabriela13 veď si aj robím ako chcem, neboj sa. Pekný deň

nelca84
27. okt 2019

@arcticcode vies, ze je to svinstvo, vies aj ako sa to vyraba, napriek tomu si spokojny, ze mu chuti...co vlastne chces este vediet? Mas vsetky podstatne informacie a ty si rodic...

lindusss2016
27. okt 2019

@junova o tom nemam prehlad, udeniny absolutne nekupujem, ja hodnotim hlavne oddelenie zelovocu ako katastrofalne. Clovek tam musi hladat nieco dopestovane na slovensku a ked konecne najdes aspon slovensky petrzlen, potesis sa, ze je v akcii "len" za 1,59e a potom zistis, ze je cely plesnivy, tak dakujem pekne, ze tam tu plesen predavaju pod 2e

arcticcode
autor
27. okt 2019

Veci ako biela muka a cukor, tak toto davam v velkoM, toto su cisto vymysly novodobych sarlatanov. 30 generacii pred nami zrali muku, uz za abrahama sa pestovala psenica 4000 rokov dozadu a teraz tu nejaky hyper super moderny vegan ide splietat, ze muka je jed.

arcticcode
autor
27. okt 2019

A neviem jak vy, ale ja som sa nevyskriabal na vrchol potravinoveho retazca nato, aby som si griloval cukinu

1gabriela13
27. okt 2019

@arcticcode ono to je tak ze nájdeš milión názorov. Treba sa riadiť zdravým rozumom. Netreba preháňať, môže dieťa jest aj chlieb aj rožok aj mäso. Treba sa vyhýbať hlavne cukru, to neznamená ze dieťa nemôže raz za čas zjesť sladkosť, ale regulovať to. Najviac dávať zeleninu a ovocie. Zdroj je samozrejme najlepší domáci kde vieš čo pestujes, ale ak nie je možnosť tak to kúpiť v obchode. Takým štýlom keď budes skúmať všetko tak dieťa umrie hladom. Hlavne je nejest totálne sracky o ktorých vieš na 100% že sú.

arcticcode
autor
27. okt 2019

@1gabriela13 tak presne. Cas os casu treba davat vsetko a bude dobre

lindusss2016
27. okt 2019

@arcticcode za abrahama ale nepestovali gmo psenicu... a hlavne mysli na to, ze kedysi ludia zili aktivnejsie, mali ovela viac pohybu, nesedeli za pc cely den, muka +cukor su super na ukladanie tukovych zasob v tele, nadvaha zas prispieva vzniku rakoviny a srdcovocievnych chorob, sam si povedal, ze bysi mohol mat o 10 kg menej a to mas len 26 rokov, takze tie kilka vudu len pribudat, ak s tym nezacnes nic robit

evittam
27. okt 2019

@arcticcode No len k tej múke a cukru-ano 30generacii jedlo muku aj cukor ale v pôvodnej forme-ziadne bielenie, rafinovanie o tomto ľudia co nejedia bielu muku a cukor pisu o chemických upravach, ktoré su zbytočne. Cize ak jes muku ako za Abrahama tak gratulujem.😀😉

junova
27. okt 2019

@lindusss2016 našťastie ovocie a zeleninu máme z rodičovskej záhrady. V Lidli predávajú mäso len z Poľska. Otras, čo nám v obchodoch predávajú. Niekedy už neverím ani tomu, keď na ovocie, zeleninu či mäso napíšu v akomkoľvek reťazci, že pôvod má zo Slovenska. Ak si na FB, skús si tam nájsť nakupovanie s kritikom. Tam radia aké výrobky kupovať, čo si všímať v zložení výrobkov nielen mäsových samozrejme.

junova
27. okt 2019

@lindusss2016 nakupovanie s potravinovým kritikom sa to volá

ludmilka2407
27. okt 2019

Existuju aj parky bez umelin a skodlivych konzervantov. Treba len citat zlozenie 🙂

lindusss2016
27. okt 2019

@junova ano viem o tom, patrik u nas onedlho otvara kamenny obchod, tak uvidime, co sa tam bude dat zohnat.

lindusss2016
27. okt 2019

@1gabriela13 presne takymto stylom sa snazim zit aj ja. Jeme v podstate vsetko, aj muku, aj cukor, ale nesprasim na ranajky 3 rohliky a na veceru este dva. A ja osobne jem biely cukor kazdy den, resp.pijem v kave, aj detom vacsinou upeciem z bieleho, ale to je tak raz tyzdenne. Osobne si myslim, ze raz za cas im neuskodi ani sunka alebo parok, nedavam to len preto, ze to priste uz roky sama nejem a ani ma to nenapadne v obchode kupit.

dejka77
27. okt 2019

@eliska13 Toto je uz davno zname. Predcasny vyvin po kupenom kuracom mase.

dejka77
27. okt 2019

@lindusss2016 To, ze je tam napisana krajina povodu Svk vobec nemusi byt pravdive...zial nemozes uz fakt nikomu verit.