Päťmesačné dieťa a mlieko
Malý má 5mesiacov, ale už dlhšiu dobu má problém cez deň jesť mlieko, no proste prejdú aj 3-4 hodiny a nechce, kričí ale jesť nebude. V noci nemá problém, dakedy ani cez deň, ale to málokedy. A vypije celkom malé množstvo, urobím 150 ml a zje tak 90ml aj to s ťažkou biedou. Čo by ste robili ? Prikrmg dostáva zeleninu, jeden krát do dňa, to spapa. Dať mu viackrát do dňa a aj kaše a iné ? Či ?
Starší syn bol žrút, tam čo som dala to zjedol. Už sa ani neteším na den lebo to len kričí že chce jesť (pravdepodobne) a potom keď mu dávam kričí že nechce jesť. Zdravotné problémy by nemal mať
@miskamicha koľko má vaša mesiacov ?
@evica17 skus zaradit ešte desiatu.. Jablko+banan alebo hrusku a do toho piskotu na olovrant môžeš kašu.... Ale ak už dlhšiu dobu nechce papať mlieko mohlo mu prestať aj chutiť alebo kvôli ďasnám nejdu zúbky?
Inak mne mala tiež takto strajkovala a asi 2,3 tyzdne som ju krmila v polospanku
A vodu pije čistú? Ci cajik
@evica17 zacalo to ked mala 5 a este ako tak vypila 600-700 ml ale postupne sa to horsilo. Ma 6 mes a 2 tyzdne
Ja mam to iste, posledný mesiac si vymysla pri pití mlieka. Teraz ma 6 m. V spánku vypije bez problémov.
Najprv jej dávam vždy vodu, sama si drží flasu, byva dost smädna. Potom dostane svoju oblubenu deku do ruky a dudel. Tak zaspí a v tom spánku ju necham vypiť to mlieko.
Druha varianta najprv jej nakvapkam par kvapiek a bud alebo, netlačím jej.
Cez den sa mi s nou ani nechce bojovať, rano dostáva ovocnu výživu a dopije sa mliekom, obed maso zelemina, večer dostáva ovsenu hipp kasu, ochutenu trochou výživy. A ked je ozaj hladná, este si to mlieko da.
Pri prvom som mala istý čas to isté, potom to nejak prešlo. Mlieko som nemenila.
@lorin29 ano, to planujem zaradit uz ovocie...som chcela tak postupne ako pri prvom, ze aby si traviaci trakt zvykol ale pri druhom synovi asi budeme musiet ist na to rychlejsie trosku. a v spanku sa krmit moc neda, to s ami zobudi a rev (aj ked napr spi a ja idem spat a chcela som dat mlieko taks a zobudil s krikom a reval dve hodiny). takze nie.
a vodu pije, aj ked to tiez len tak pocucka. nevypije toho vela , max 10ml
@miskamicha tqk to tiez taky drobec, tak aj my zaradime uz asi dalsie prikrmy a aj chody. vdka
Nas mal velky reflux zase a preto som prikrmy zrychlila. V 5m uz mal desiatu a pomaly aj dalsie jedlo.
@evica17 moja mala v 5.mes na desiatu ovocie a uz na olovrant kašu..snazila som sa davat pomenej aby pila mlieko ale nezabralo. Mozno to bude iba obdobie...aj ja sa na to spolieham.. a ked nie tak nie. Skusala som ju nechat vyhladovat ale vobec nedala vediet zeby bola hladna..5 hodin nejedla a aj tak sa mlieka nedotkla.. drzim palce!
@miskamichano u nas poobne, dakedy s ami podarilo donho dostat 30ml a potom zas 3hodiny nic a ani po 3h nechcel nic, ale placu bolo, som mu dala teraz vecer mlieko po lyzickach tak zjedol aspon daco
@evica17 u nas velká zmena, skusila som jej dat mlieko izbovej teploty a hned ho vypila bez jedu. Tak jej vadila asi ta teplota 😂 pritom to malo fakt okolo 37 - 40 stupňov
@mia_von_prag no u nas take ani nevypije :P este ako tak teple, ale ak ochladne musim ist zohrievat. ale navysila som prikrmy, a ked tak, tak davam mleicko po lyzickach, ak nejedol dlho

@evica17 aj my to mame...zacalo to tym ze mi zjedla UM len pri hopsani na fitlopte a teraz uz zacala mlieko uplne odmietat...vypije v noci 120...okolo 18.00 90ml a pred spanim 90-120ml ale s velkym revom nazaciatku a bojujem s nou aby aspon trochu zjedla. Netlac do neho ked nechce..daj nieco ine. Moja sa odvtedy ukludnila a je spokpjnesia a zaspava sama. Na ranajky jej dam kedy ako ale chlebik s maslom a za tym jablko a ine ovocie.. potom na desuatu trocha jogurtu..obed mi zje tych 150-160g zlenina masko k tomu ryza/cestoviny atd...olovrat miska kase s ovocim...o 18tej mliecko a o 19.00 dorazi jogurt. UM rano ked vstane nehrozi zeby vypila a to skusam kazdy den... vypije tych 300ml denne a spapa 1 jogurt..nech ma tu hockto ukamenuje ze jej davam hlebik ghee maslo...a jogurt ale nieco mi jest musi a 3x denne kasu tak jej sprotivim aj tú. / vsetko po porade s pediatrom/