Pijú vaše trojročné deti kakao?
Mám 3r synčeka,nastúpil v septembri do škôlky.Doma cez deň nespal ,v škôlke musia nasilu spať.Vecer má samozrejme problém zaspať.Pred spanim pije kakao mlieko s grankom z fľašky 200ml.Kedze nevie zaspať tak si častejšie pýta kakao.Pokial zaspí vypije aj 4-5 krát.Potom sa budí v noci medzi 1-3 hodín,to tiež si pýta kakao.Neni to veľa čo vypije toho kakaa?Pijú ešte vaše 3r deti kakao?Cez víkendy a keď je doma zo škôlky,zaspáva normálne o 19tej a vtedy si vypije len za 1 fľašku 200ml.
@paulinkaa2 V škôlke je minimum a doma je ako keby týždeň nič nejedol.
Moje deti od 1 roka večer nepijú mlieko, ani kakao, ani čaj, menší syn dostane do fľašky trochu vody, možno necelé deci, požužle fľašu a spí. V noci ani jeden ani druhý nepijú, nenaučila som ich to, takže si nepýtajú. Inak, myslím, že nakoniec skončíte ešte aj u zubarky s pokazenymi zubami ....
kto je u vas doma rodic a kto dieta? Lebo z tvojich prispevkov toi vyzera, ze rodicia ste ti naposlednejsi chudaci a sluhovia a skacete ako si mlady pan zapiska a kedy si zapiska. Teraz je granko, co to bude nabuduce? Mlady si zapisti, zahuci a vy sa mu klaniate az po samu zem... Vekom a casom sa to bude len stupnovat a fesacik bude pritvrdzovat. Ale na napravu bude uz neskoro.
Po umyti zubov ziadne kakao, a granko uz vobec nie. Kebyze cez den, ok. Ale vecer ani bohovi, a moze vrieskat kolko chce, bars nez sa aj na kolomaz roztecie.
Jasne mu vysvetli preco ho viac nedostane a hotovo. Bude revat? Ok, nech si vresti. Ty si strc stuple do usi, a moze zajivat kludne do rana. Ale to granko mu proste nedas a hotovo. Neboj sa, on velmi rychlo pochopi, ze to myslis vazne. A aj s tym skusanim prestane.
Akoze ja bych sa tiez pre decka kludne rozkrajala, dala bych im prve, posledne, ale zase odtial potial. Ked nieco poviem, tak to proste plati. Lebo viem preco to hovorim, a preco to vyzadujem.
a o kolkej chodi spat ked je v skolke? inak mi to pride extremne vela kakaa a za mna je extrem aj, ze ma flasku... moje deti piju granko vynimocne, ved je to cukrove mlieko.. by sa mohli aj na hlavu postavit a nedostali by ho.. a uz vobec nie tony pred spanim po umytych zuboch..🙄
ako ti moze preboha spat, ked ti vypije tolko granka, ved to je cista energia. cudujem sa, ze vobec oko v noci zazmuri z tolkeho cukru. o zuboch ani nevravim, zubar by ti dal riadnu hubovu polievku o tom, ako budu jeho zuby vyzerat o par rokov. granko okamzite zrusit. zaspavaci ritual? tak si najdite iny. zobudi kazdeho v dome? tak zobudi. jednu-dve-tri noci, kym si zvykne tak to hadam vsetci pochopia. skolkar nie je batola, normalne mu povedz, ze sa granko v noci nepije, lebo je uz velky a finito. vo vasej rodine rozkazuje dieta ci rodic?
@elizita Medzi 21 a 22 zaspava
Toľko mu nedávaj potom ma nekludny spánok treba mu cikať, budi teba ..chudata obličky toľko tekutín na noc.Dala by som mu jednu ako vždy...je to len zlozvyk.Zaspava dosť neskoro potom spí prvý v škôlke a večer zase nevie spat jedine ho dobre zničiť vonku.Ved ani ty nemáš žiadny voľný cas
3 rocny flašu? Take velke cumliky predavaju? Inak suhlasim s prispevkami vyssie. Je to velmi vela cukru. V navode pisu 3 lyzice granka co sa rovna 16g cukru. Ty mu das 5x pred spanim a raz v noci. To je 96g cukru kazdu noc. Za tyzden tvoje dieta v noci zje pol kila cukru!!! A to je iba kakao? Cez den tiez nieco. Zena, nieco s tym rob.
Autorka, si si ista tymi zubami? Boli ste teraz niekedy u zubara na prehliadke? Ci len ty si myslis, ze ma dobre zuby letmim pohladom? Na to by som dala pozor.
Zrus hned to granko. Jeden POHAR MLIEKA (nie flasu a nie granko do toho) pred spanim v kuchyni za stolom. Potom umyt zuby. Potom uz iba cista voda z POHARA.
Toto nema nic so skolkou alebo s poobednym spankom.
Vydrz, nepolavuj, zvykne si. Drzim palce.
@veve_ad Áno som si istá zo zubami,pred týždňom sme boli na preventívke u zubarky.Chodime raz za pol roka.
Ok, super. Tak dakuj bohu a stopni to cim skor.
Tak ka by som v noci kakao nedavala.. preco, naco? Mam tiez trojrocnu. Davam jej granko, k ranajkam, prip. k veceri.. vypije za poharik.. v noci spi, nic nepyta.. od smadu voda/dzus
Načo s tým vôbec začínať? Však je to brutál nezdravé. Moje deti 3 a 7 ani nemyslím, že to niekedy pili. A v tvojom prípade by som to hneď stopla a vysvetlila, že si nevedela, že to má toľko cukru, čo ničí cievy...alebo neviem, aký si mala presne dôvod, keď si s tým začala a ešte v takých množstvách
Ja sa chcem len spýtať ze kedy chodí večer spat? Keď na obed v škôlke zaspí tak asi ten spánok potrebuje este
A povedz ze si bola v obchode a granko nemali.. hotovo.. trojrocny to musi pochopit..
Naše 3rdieta má nornálnu večeru asi 2 hodiny pred spaním. Počad zaspávania si len občas vypýta vodu. Mliekosom zrušila, keď som ukončila dojčenie.
Môj 3rocny kakao ešte nepil a nevidím dôvod prečo by som mu ho dávala 🤔 má rád mliečko to mu dám bez problémov keď si vypýta ale načo by som mu ho umelo sladila
🤦🏿♀️ Trojročný a vypiť toľko mlieka, tekutín kakaa /granka večer?
Neviem čo je horšie, či liter granka, kde je tona cukru, čiže jak po energeťaku alebo liter klasického kaka, kde je síce o dosť menej cukru ale je to slabší stimulant a obsahuje kofeín 🤯🤷♀️.
Dieťa je vyspate zo škôlky a buum, ešte dostane dávku kakaa 🤦🏿♀️🤣. Skus si ty dať večer 800-1000ml co i len mlieka, nie ešte kakao 🤣 a uvidíš ako ti bude🤮 od žalúdka a koľkokrát pôjdeš na🚽.
Nevidím problém stopnúť to v noci, len áno je jednoduchšie uvarit kakao ako pretrpieť par nocí plaču kým sa naučí spať bez neho☕
Nerozumiem, na co je dobre naucit dieta na granko. Ved to je cisty odpad a kopa zbytocneho cukru. To nie je plnohodnotna potravina. Mam uz skolacku a granko v zivote nepila, mlieko s kvalitnym kakaom a pol lyzickou kokosoveho cukru si obcas da na ranajky alebo ak v zime ideme na dlho vonku tak robim do remosky. Je to teple a ma z toho energiu vela chodit. Ale pred spanim by mi v zivote nenapadlo dat dietatu nieco sladke, ved to dieta len nabudi. Ty do syna das tolko cukru v tom granku, ze ma energiu odbehnut polmaraton a nie spat. Ja som nikdy uz po 16.00 nedavala dcere nic sladke, lebo ju to prirodzene vzdy nabudilo a spanok to oddialilo. Ty mu tym grankom strasne skodis, okrem spominanych zubov mu kvalitne zatazujes zaludok a oblicky, este ani v noci si organy neoddychnu, ale musia pracovat, lebo jedna dospela zena- matka, nedokaze dietatu povedat NIE. Akonahle stopnes granko, akekolvek sladkosti poobede, dieta po skolke vybehas, zaspi ti uplne normalne a bude spat uplne normalne celu noc. Problemom nie je spanie v skolke, ale blbe navyky, ktorym si ho ty naucila.
Nepijeme. Mlieko v pohari pred umytim zubov. Od 2 rokov ucim bez flase.
Moji obaja piju len rano mlieko s grankom alebo frapkom...vecer nic..mladsi (2r)ma cez noc v postielke flasku vody...inak nic....skusila by som to zrusit.maximalne nq zaspatie 1 flasku a cez noc len voda ked tak
Tak toto je dobry kentus. U nas ziadne teple mlieka ani kaka neficali. Pol roka kojenia a preslo sa na vodu a pevnu stravu. Ziadne pitie z flasky. Ale aspon sa mi dieta v 2 rokoch vedelo najest a napit ako clovek. A nemala som s nim problem s hnilymi zubami.
Skus ho dat spat neskor v dni kedy ti spi v skolke.
Môj bude mať zachvilu tri a odkedy sekol s mliekom keď mal rok, tak nič.Ani mlieko, ani kakao, ani frapko, absolútne nič.
Pocuj, normalne ho nechaj vyrevat. Uz nie je babo male. Po par nociach pichopi, ze kakao nebude. To kr take iste ako ked chces ukoncit kojenie. 2-3 noci plac a potom pohoda, prespi ako budulinok.

Moja 3r pije čisté mlieko. Kakao jej nechuti. Ale vypije len 200ml. 4x za sebou by som určite nedavala.
Jedáva normálne? Keď toľko kakaa ide vypiť.
U nás v škôlke deti ktoré nespavaju musia ležať potichu, tak aspoň oddychovať.