Pomoc s príkrmami
Ahojte dneska sme zacali s prikrmamy..ako prve som zaviedla tekvicu…(dostali sme este v oktobri “domacu” tekvicu vtedy som to naparila,rozmixovala a dala do mrazaku)No synovi som dala iba 3 malé lyzicky,neviem vobec kolko by som mu mala dat,kolko gramov?Nasa pediatricka ma do januara dovolenku tak jej neviem ani zavolat😣 Vie mi niekto pomoct?dakujem
Takto radi naša pediatrička, za mrkvu si dosad tekvicu ;)
Začíname s mrkvou, uvarenou v pare alebo podusenou v malom množstve vody. Mäkkú mrkvu zmixujeme na kašu, podávame čajovou lyžičkou 2 - 4 lyžičky (podľa chuti dieťaťa). Potom matka dieťa nadojčí alebo nakŕmi náhradnou mliečnou výživou. V mlieku je tuk, betakarotény z mrkvy sa s ním lepšie zužitkujú v čreve. Papanie hustejšej a novej stravy prináša pre dieťa nové chute, dieťa zvláda nové pohyby úst a jazyka. O 4 dni pridáme už k známej mrkve zemiak. Postupujeme rovnako a zvyšujeme počet lyžičiek. Vždy po 4 dňoch pridávame 1 nový druh zeleniny - kaleráb, karfiol, kel, brokolicu, cuketu, patizón, tekvicu, pór.
V prvom rade by som poradila cerstvy prikrm. Myslim aspon tieto “prve razy”.
A deti nezvyknu zjest na zaciatku prikrmovania vela, daj mu tolko, kolko chce. Ale ak bude pekne papat, tak teda nahradit jednu porciu “mlieka” prikrmom. Cize predpokladam, ze dietatko ma 4-6m, takze vypije 150-200ml mlieka naraz? Tak tolko by mohlo zjest prikrmu a vynechat jedno mliecne krmenie.
Ja som to robila tak na zaciatku, ze som si uvareny prikrm dala do “skla od vyzivy”), to je take cca 200ml. Podla toho som videla priblizne, ci zjedla tretinu, polovicu, alebo vsetko a tak som dokrmila mliekom.
aha oki baby dakujem,a chcela by som pouzivat do jedla ghee maslo je to ok z dm-ky to bio maslo?
Prvá by sa mala dávať mrkva lebo je trochu sladká a lepšie chuti deťom. Jasne ze na prvý krát zje iba pár lyžíc postupne si stále bude dávať viac, treba potom dokrmit mliekom. Ja som mala problém s tým ze domáce im nechutilo asi som to nevedela riadne pripraviť tak som kupovala hotové bio prikrmy v dmke. Po čase už potom zjedli aj domáce

Kolko ti zje toľko,potom cca za hodinku som vzdy dokrmila mliekom,porcie sa vekom zvyšovali postupne