Prečo deti nemôžu jesť nivu, majonézu a huby?
Zaujima ma to
Tak podľa mňa laika ťažké na žalúdok....majoneza ťažká mastná,niva no plesnivy slaný velmi slaný syr....tiež ťažký,toto podľa mňa detský žalúdok zle a dlho trávi môžu vracať byť im zle mať zahu... hríby neviem asi od 3 roky....zrejme tiež ťažká potravina na trávenie a asi alergén? Neviem píšem čo si myslím.....
@tramtada31 Okrem šampiňónov😝
Omylom som zmazala odpoved. Naša pediatrička tvrdila, ze huby obsahuju toxiny a sú do 6 rokov nevhodné okrem šampiónov, Niva asi kvôli vysokemu obsahu soli (aj mna z nej strašne smadi a plesni, majonéza asi kvôli surovým vajciam, z ktorých hrozí salmonela (sestra ju mala ako malá a mám z toho traumu doteraz)
1.niva kvôli plesniam, pre dospelého človeka sú už bezpečné, pre deti nemusia byť -zažívacie problémy a súčasne príliš veľký obsah soli
2. Huby aj keď sú zdravé, môžu nasávať toxické látky z okolia, to dospelý žalúdok vie spracovať, detský (v rannom veku nie) + keď ich zbierajú ľudia sami, tak aj minimalizácia otravy -u tak malých detí aj malé množstvo môže byť smrteľné okamžite.
3. Majonéza sa môže ale tá z obchodu, ktorá prešla tepelnou úpravou - pasterizáciou, no nedávala by som, obsahuje príliš veľa tukov a korenín, môže to byt ťažké na žalúdok - kopec dospelých ju ma tiež problém stráviť.
Presne ako pise denka. Inak informacie bezne dostupne na nete.

Môžu. Napr ja som od roka dávala. Niekotri rodičia sa proste boja surových vajec napr