Prevárať mlieko 2 - ročnému dieťaťu?
prevarat mlieko 2 rocnemu dietatu?
opravujem sa nema ziviny, ktore dieta POTREBUJE, takze
a inak co sa tyka znacky kravskeho mliecka, vraj dobre je(aj ja ho kupujem) tatranske plnotucne, v takej cervenej vysokej krabici s modrym vrchnakom 😉
filomenka - a toto si zobrala odkial? Nieco ako ze MM si v kalendari nalistuje 6. mesiac a zaradi filtre, ktore odfiltrovavaju vsetky ziviny, ktore doteraz boli v materskom mlieku a dalej uz nepusti ? 🙄
jedine, co je pravda, ze po 6. mesiaci uz dieta potrebuje zaradovat aj inu stravu ako mliecnu, ale MM stale zostava tou najlepsou alternativou a podstatnou zlozkou jeho stravy este minimalne do roka.
Dalsou vybornou alternativou je UM, ktore sa snazi svojim zlozenim co najviac podobat materskemu, je obohatene o vitaminy a mineraly v tej najlepsie dostupnej forme. Je zbytocne, ked v KM je sice ovela viac zeleza ako v MM, ale dieta ho nevie vyuzit v takej miere ako z MM.
Jediny rozumny dovod, preco davat dietatu KM pred 2. rokom je financny...
nuz maminy, tak sme nerozumne.. 😅
no ja som v 13m odstavila a nechcel ziadne mlieko ani umele ani kravske ani studene teple ani z flase ani z pohara. tak bol bez mlieka. asi 1,5rocny zacal pit normalne kravske skatulove z chladnicky chuti mu a na nom frcime dodnes.
renuliq - nemyslela som to zrovna ze nerozumne, Ja som tiez skusala davat Adamovi aj KM, lebo po odstaveni v 15tich mesiacoch nechce pit ziadne - ani UM... Aj KM je lepsie ako ziadne...
ale nech mi tu niekto netvrdi, ze MM po 6tich mesiacoch nema ziadne ziviny pre dieta a ohana sa tu nazormi odbornikov... 😠
filomenka daj link, zdroj odkial mas toto info... aj ja sa mozem mylit, aj moje zdroje sa mozu mylit...
kisska neviem, mozno mas pravdu aj ty, ja to mam od zdravotnych sestier a doktoriek, ktore chodim navstevovat, a musim povedat, ak som mala hocijaky prob s detmi, vzdy mi dobre poradili, aj ked dakedy som tomu nechcela vobec verit.....nemam to z mojej hlavy, a neuraz sa, asi budem verit odbornikovi viac ako niekomu z netu..mozno mas pravdu, ako som ti uz povedala, tak sa upokoj 😉
filomenka prepac, mozno som naozaj mohla byt trochu miernejsia. Len uz som naozaj unavena a velmi, velmi sklamana z toho, co ti dnes este stale dokazu radit doktorky, aj ked ja mam skvelu pediatricku. Ale mas pravdu, kazda mame svoje zdroje a niekedy clovek naozaj nevie, kto ma pravdu...
Skuste si kuk kojeni.net alebo rodinka.sk , to su moje zdroje z netu 😉 Este raz sa ospravedlnujem za sposob... aj ked nie za nazor 😉
baby ale tema bola prevarat mlieko stale alebo nie 😉 nic som sa zatial nedozvedela 😉
saskia: ja by som uz urcite neprevarala...ja neprevaram 16mesacnej..(a vobec si nemyslim, ze by som dcerke s tym nejak skodila..)
ale to je zase vec nazoru(a vlastne aj cela tato tema..), lebo vzdy budu mamicky ktore su za a ktore proti, takze sa tu toho asi vela ani nedozvies saskia 😅
renuliq presne si to vystihla 😉 ale pocuvnem ta 😎
saskia neprevaraj
kisska vsak ja ta chapem, vsade inak radia, kazdy musi dat len na svoje instinkty 🙂
Neustále žasnem nad tou úžasnou mediálnou masážou výrobcov kravského mlieka a výrobkov z neho... nevadí vám dávať vlastným deťom mlieko, ktoré je určené výhradne teliatkam, ale dehonestovať materské mlieko, ktoré už po 6m vraj "nemá žiadne živiny", to vám ide.. bravo, reklamy robia svoju prácu dokonale.
Čo s týka základnej otázky, pasterizované mlieko nie je nutné prevárať ani pre 2r dieťa.
ahojte syna staršieho syna som odstavila v 17 mesiacoch a odvtedy mu dávam krabicové mlieko, nepreváram, je pasterizované. Sáčkové mlieko by som prevárala.
ahojte ja som zacala az teraz davat obyc mlieko ale teda nam nerobi dobre boli sme na nutrilone a stym som bola doteraz spokojna asi sa ku nemu vratim este a prevarat netreba
ešte si nemôžem pomôcť.. toto stojí aspoň za pohľad "očkom"...a zváženie faktu, že UM sa na to MM aspoň trochu viac podobá, ako obyčajné "neupravené" kravské mlieko.
http://www.akv.sk/images/stories/povodne/pdf/in...
to je sice pekne ale 2 rocne dieta uz by som ja nekojila a ja som osobne kojila len par tyzdnou ale 2 rocne dieta uz moze kravske mlieko ak nieje ina moznost.
k tomu kojeniu, keď má maminka mlieko prečo odstavovať v 6 mesiacoch
☹ mám dvojčatá, kojím stále a ešte chvíľku budem 🙂
všetky UM sú založené na bielkovine kravského mlieka
Tak Vili má 2 roky a takmer 2 mesiace............ 2x za deň má Sunar 24 a keď chce tak mu dám odpiť z môjho hrnčeka, keď pijem mlieko. Takže mu ho nepreváram 🙂
No poznám maminy, čo chodili priamo na družstvo kupovať pre svoje ročné deti mlieko a rovno ho neprevarené dávali svojím ročným deťom (to bolo pred rokom, takže tie detičky sú rovnako staré ako Vili). To som len žasla........akože toto určite nie.
Ahojte, malý má 2 roky , my sme ešte stále na sunári, teraz mu dávam ten 24 mesačný, chutí mu, a mne sa to zdá jednoduchší spôsob. Ja som alergička, staršie dcérka tiež, tak sa aj bojím... 😒 Sem tem mu dám pohárik polotučného mlieka cez deň, aj jogurt. Ale večerné a ranné mlieko je ešte sunar... 😉 😉 😉
ja som malému začala dávať KM asi od 18 mesiacov, dovtedy bol kojený, ale potom som prestala, lebo som už bola v 7.mesiaci a mliečka bolo málo, - začal mi mávať opakované infekcie v ústach- stomatitídy, fakt hnusné, herpetické, kto zažil, vie, o čom hovorím. Dr.mu vyšetrila krv- všetko bolo v poriadku- až na veľmi nízku hladinu železa. Odvtedy dávam Sunar ochutený- lebo bežný nechcel, myslím, že KM nie je obohacované o vitamíny a minerály, zatiaľ čo tie umelé sú, takže tak...
ahojte,my sme este stale na UM,ale nie som proti KM,len podla mna to financne vyjde rovnako,jedine plus ma KM v tom,ze sa nemusi vylievat ak sa urobi väcsia davka,co UM sa musi.ja som skusala davat aj KM,len som mala pocit,ze ju bolelo brusko z toho,bola viac nekludna v noci.
Toto je naozaj dobrá téma, tak sa pripájam aj ja. Malú stále kojím, ale keď ma videla piť z takej farebnej krabičky, vždy si pýtala. Dr samozrejme tiež povedala že v žiadnom prípade mliečko kravské do dvoch rokov nedávať. Dala som a veľmi jej chutí, najprv len po kvapkách a teraz aj sa dobre napíje 😝 a samozrejme nepreváram, veď nemá žiadne alergie tak čo... Keby to malo nejaké následky určite jej nedám. Chutí jej aj z kornflexami, s musli, s kakaovými lupienkami, no najradšej ma čisté. Viem že niektoré deti nemajú ani rok a rodičia sú nútení kvôli horšej finanč. situácií prejsť z um na krabicové... 😢
sipcek: tiez som toho nazoru, ze financne to vide asi rovnako, pretoze ja som kupovala UM 2x do mesiaca co ma vyslo cca 20eur a teraz kupujem KM denne...takze neviem preco sa tu pise, ze maminy co davaju KM setria, to je podla mna hlupost 🙄
samozrejme ze trvanlive netreba prevarat,ved je pasterizovane-cize preslo varom pri takej teplote co doma nikdy nedosiahnes 😉 ine je keby davas priamo "od kravy",tak to je jasne ze ano...
ivanapav: akože nechcem rýpať, ale do umelých mliek ide tiež kravské mlieko, veď z čoho iného by boli vyrobené?
ešte taká otázka: dávate do toho obyčajného mlieka aj cukor? alebo len čisté, pretože moja už sunar nechce piť a dokonca ani čisté mlieko.
zanetak: skusala si dat dcerke granko do kr. mliecka? Mojej malej som ho dala raz a od vtedy vzdy rano, ako rozlepi ocka si pyta "kaka kaka" (kakavko) 😀
moja mala tiez uz tie umele mlieka nechcela pit, ked mala rok, tak sme presli na kravske..a nevie sa ho dopit.. 😉

kravske mlieko moze dieta pit od jedneho roku, neodporucaju skor, aby dieta nevyvinulo nejaku alergiu, kravske mlieko je omnoho lepsie ako sunare, formula milk, ci ine umele mlieka, su tam tiez chemikalie, kravske mlieko neprevarajte, znicite tym vsetky vitaminy a zelezo a kojit dieta do troch rokov? To ti kto povedal? Vsak od siestich mesiacov matka uz v mlieku nema ziviny, ktore dieta obsahuje, takze ho kludne koj aj do 18ky a nepomoze ti to, lebo vsetko dobre, co bolo v mlieku odislo v siestich mesiacoch, opakujem. To tu tvrdia vsetci odbornici z lekarskej praxe a asi vedia, co vravia. Storciatka, kludne prejdi na KM a nicoho sa neboj 😉