Prikrmovanie 4,5 mesačného dieťaťa, ktoré je na materskom mlieku
Ahojte, neviem, či som robila správne. Dvérka sa zaujímá o jedlo, zoberie mi z ruky lyžičku a dáva si ju k ústam.
Tak som jej skulsila dať a veľmi jej chutilo, vyberieme aj lyžičku z rúk, a dá si ku do úst aj oblizuje lyžičku.
Má výčitky, či som nespravila chybu.
Mám onedlho aj do školy nastúpiť a z flašky nechcela piť MM.
Preto som aj skúsila, že keď musim odísť aby papkala niečo.
Neviem, či nemám radšej prerušiť prikrmovanie.
Mám prerušiť prikrmovanie???
Ja som začala prikmy od 4mesiaca, zeleninu, od 5. aj mäso, potom ovocie. Ale um určite tiež, keď nechce z fľaše skús inú dudku
@brigib Ak vie posunut to jedlo do hrdla, tak mozes zatat s prikrmami ale mliecko by malo byt zaklad stravy az do 1 roka.
Urcite jej ale nedavaj to co jete vy. Treba zeleninu (batat, tekvicu, cukinu) varenu/dusenu bez soli a korenin.
A prečo nie? Fakt veľa krát počujem, že keď dávajú až od 6m, tak tie deti nechcú jesť ešte hrozne dlho... Prvé bábo začalo v 5m a celkom úspešne za 2t papkal a chutilo mu ochutnávanie.. a druhé 4,5m ale neúspešne a rozpapkalo sa až v tých 6m.

@brigib prikrmy davaj urcite bez ohladu na to ci ides do skoly alebo nie 🙂 inak je super ze papka mnoho deti nechce a maminy sa trapia.Pekne zacni kasickami su od 4 mesiaca.... 🙂