icon

Prikrmovanie 4,5 mesačného dieťaťa, ktoré je na materskom mlieku

brigib
31. jan 2021

Ahojte, neviem, či som robila správne. Dvérka sa zaujímá o jedlo, zoberie mi z ruky lyžičku a dáva si ju k ústam.
Tak som jej skulsila dať a veľmi jej chutilo, vyberieme aj lyžičku z rúk, a dá si ku do úst aj oblizuje lyžičku.
Má výčitky, či som nespravila chybu.
Mám onedlho aj do školy nastúpiť a z flašky nechcela piť MM.
Preto som aj skúsila, že keď musim odísť aby papkala niečo.
Neviem, či nemám radšej prerušiť prikrmovanie.
Mám prerušiť prikrmovanie???

nela01
31. jan 2021

@brigib prikrmy davaj urcite bez ohladu na to ci ides do skoly alebo nie 🙂 inak je super ze papka mnoho deti nechce a maminy sa trapia.Pekne zacni kasickami su od 4 mesiaca.... 🙂

bona69
31. jan 2021

Ja som začala prikmy od 4mesiaca, zeleninu, od 5. aj mäso, potom ovocie. Ale um určite tiež, keď nechce z fľaše skús inú dudku

andreatytler
31. jan 2021

@brigib Ak vie posunut to jedlo do hrdla, tak mozes zatat s prikrmami ale mliecko by malo byt zaklad stravy az do 1 roka.
Urcite jej ale nedavaj to co jete vy. Treba zeleninu (batat, tekvicu, cukinu) varenu/dusenu bez soli a korenin.

ivangeline
31. jan 2021

A prečo nie? Fakt veľa krát počujem, že keď dávajú až od 6m, tak tie deti nechcú jesť ešte hrozne dlho... Prvé bábo začalo v 5m a celkom úspešne za 2t papkal a chutilo mu ochutnávanie.. a druhé 4,5m ale neúspešne a rozpapkalo sa až v tých 6m.

manjka
Autor odpoveď zmazal
manjka
Odpoveď bola odstránená