"Príkrmy" do ruky pre 11-mesačné dieťa
Ahojte poraďte nejaké snacky do ruky pre 11mesacme z ktorých sa naje. Ide o to ze môj 11 mesačný stále odmieta sa poriadne najesť, doobeda spala tak 50g ovocného prikrmu, na obed tiež tak ale teda zeleninový a poobede to býva ešte menej ....je na UM a už som na nervy nechcem kupovať stále tak veľa drahého mlieka . Mal aj nejaké zdravotné problémy kvôli ktorým odmietal predtým momentálne aj zub ide. Skúšala som milovať viac aj menej, aj pocit proste nechce. Najviac zje keď je to pomixovane ale napr rad ma chrunky keď môže kusat. Ale keď som dala chlebík na malé kúsky s Lucinou tak zjedol 3 malé kúsky, alebo napr polku platka šunky
Nedávaj mu iné veci, ale normálnu stravu.
Aj tak sa z toho nenaje a čím bude starší, tým viac bude vymýšľať.Zemiakove pyré, polievky mu tiež nechutia?keď mu idú zuby nemusí mať chuť do jedla deti sa rýchlo naučia na rôzne kapsicky, chrumky, kaše.Ked už ma jesť nech to má aj výživovu hodnotu mäso, strukoviny, vajíčko...
Rozmysla. Ze moje 11m deti uz jedli skoro normalne co my. To co popisujes je ako strava 7m dietata
Tak mu to nemixujte a dajte do ruky. Treba mu to správne nachystst, aby nedošlo k duseniu a vedel si to vziať.
Moje deti v 11. Mes. už jedli normálnu stravu, kapsicky a hotové prikrmy dostali len výnimočne, keď sme boli mimo domu. Teraz má môj syn 3 roky, obdobie vzdoru, vymýšľa, ale zje, čo má na tanieri, lebo vie, že iné nedostane.
Keď sa nenaučí na normálnu stravu teraz, keď bude starší, bude vymýšľať ešte viac. Treba len trpezlivo ponúkať a iné (kapsicky) mu nedať a postupne si zvykne.
Moj mal rozne fazy- napriklad uhorkovu, ked pasal uhorky salatove jednu za druhou, kapsickovu, paradajkovu, kasovu…pridi na to, co mu chuti a davaj mu to, holt nie vsetky deti su dobri jedaci. Deuha vec je, ze ak ho natlacis mliekom od rana, hladny asi nebude a male deti nejedia bez hladu vacsinou
@luccija no ved jasné to všetko dávam ale proste nezje mi vyše ako 30g a potom spustí hrozné revy...preto chcem aspoň medzi tými jedlami dať niečo čo má nejakú hodnotú prípadne tie olovranty, desiaty nejak obzvláštniť ....
@majka176
@eeffka ženy ja viem že už by mal jesť normálne ...ale proste to nejde ..hovorím najskôr mal zdravotné problémy pre ktoré nemohol normálne jesť proste ho to bolelo, potom zuby, potom zase problémy, a teraz azse zuby ....snažím sa ho dostať na normálnu stravu ale proste to nejde....dokonca aj ked chlieb som natrhala a natrela lučinou tak to zabiehalo ....takže ani z tohto hladiska to nie je lahké

Skúšala som aj banánové lievance kde išiel len banán, múka a kypriaci prášok a mlieko ale ani neochutnal