icon

Príkrmy pre 7-mesačného

claudybaumy
8. dec 2022

Dobrý deň chcela by som sa inšpirovať nejakými jedlami/potravinami ktoré by už mohlo 7 mesačne bábätko. Kojime ale aj veľmi radi papame 🙂

dadka128
8. dec 2022

@claudybaumy už si aj niečo skusala ? Od pol roka moze uz zeleninku po trošku skúšať, od toho 7 mesiaca mu môžeš pridať mäsko zajačie kuracie najlepšie pre detičky... Môže ovocie jablko s mrkvou, banan brokolica zapeka tak opatrne .. ale postupne môžeš skúšať... Ale nie veľa ak je plne kojene..

claudybaumy
autor
8. dec 2022

@dadka128 aj keď je plne kojeny tak s papanim sme začali v štvrtom mesiaci teraz mi už krásne papa tri krát denne s tým že kojenie nevynechavame je to hlados
Takze on už papkal mrkvu petržlen bataty brokolicu zemiaky masko krupicu chlebík s maslom jablka hrušky broskyne banán ale papa aj výživky všelijaké všetky čo už môže.
Naša klasika je vyzivka/ nejaké ovocie,mäso s Barátom/kurací vývar, krupica

dadka128
8. dec 2022

@claudybaumy ko dosť priskoro .. na to že je plne kojené a ma 7 mesiacov.. neprdávala by som nové nič do jedálnička.

cyberk
8. dec 2022

@dadka128 teraz sa uz bezne zacina prikrmovat od ukonceneho 4 mesiaca bez ohladu na to, ci je kojene alebo nie, viaceri pediatri to uz odporucaju ;)

zorana999
8. dec 2022

@cyberk pediatri vedia veľké prd o výžive detí. Tie ich vedomosti z jedného semestra na vysokej škole pred 20 rokmi stoja za jedno makové....
Autorka zbytočne si sa ponahlala ale to už je jedno. O jedálničku sa ani nemozno zatial bavit. Skúšaj zeleninu, veľa veľa zeleniny. Keď všetku vyskúšaš - mäsko, ovocie. Kaše na večeru - len z celého zrna. Nekupuj hlúposti. Rozvar ryžu, pomixuj (máš paradnu ryzovu kašu), uvar pseno (predtým ho par krát preplachni horúcou vodou) potom rozmixuj - máš paradnu pšenovu kašu. Tak isto z kukuričnej polenty - máš super kukuricnu. To je tak všetko co v tomto mesiaci tvoj syn potrebuje..

claudybaumy
autor
9. dec 2022

@zorana999 ja som sa neriadila na odporúčanie pediatra ale u nás doma to tak je a nemyslím si že som urobila niečo zle ani som nechcela nejaké nové potraviny skôr inšpiráciu na obed kombinácie a podobne.
Ja som mu nenahradila kojenie ničím to že papa jedlo neznamená že pije menej mliečka
Jedlo mu dávam toľko aby som o o mlieko nijako neukratila a nás maly má krásny apetít papa za dvoch 😂
Kase so ani nekupovala žiadne hlúposti iba obyčajnú krupicu ktorú si myslím že jedlo každé dieťa

squ1rrel
9. dec 2022

@claudybaumy akoze uz uplne zbytocne pre teba ale mozno to niekto bude citat a riadit sa radami z MK ☺️
Tu je alternativa k zavadzaniu prikrmov pred 6 mesiacom, vysvetlena preco to nie je vhodne. Je to od nemeckej vyzivovej poradkyne a logo som zatrela lebo je to platena prednaska. Ja som tiez zacala krmit od 5 mesiaca, no keby mam este dalsie dieta tak pockam, nie je kam sa nahlit.

cyberk
9. dec 2022

@zorana999 rozhodne vedia viac ako kojo prepate matky 🍀