icon

Príkrmy pre 8-mesačnú

tanicka907
25. okt 2023

Ahojte, dcerka bude mat 8mesiacov a od 6mesiaca sme zaviedli obed (zelenina, maso,vajcia a ryba) a desiatu (ovocie). Odislo mi mlieko, takze dcerka je na UM a chcela by som pridat olovrat. Snazime sa postupovat “podla kniziek” a neviem co pridat dalsie. Citam rozne informacie a vobec sa neviem z toho vysomarit. Citam, ze by mohla zacat s kasami. Vedeli by ste mi poradit ake kase alebo co by mohla mat alo dalsi chod?

luckajozko21
26. okt 2023

Nie som odbornik, ale mam o par mesiacov starsie dieta. Povodne som sa chcela riadit tymto, ale na koniec vzhladom k tomu ake je moje dieta papkac a ako mu pevna strava zlepsila reflux, tak sme ostatne jedla pridavali skor.
4-6 mesiacov 1 prikrm - obed
6-8 mesiacov 2 prikrmy - obed a vecera
8-10 mesiacov 3 prikrmy - desiata obed vecera
10-12 mesiacov 4 prikrmy - ranajky desiata obed vecera
12+ mesiacov 5 prikrmov - ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera
To ci zaradis veceru alebo olovrant je uplne jedno. Zarad tak, aby to sedelo do tvojho dna ako ti najviac vyhovuje. My sme tusim isli druhu veceru.

Kase uplne v pohode mozes. Najprv sa zacinaju nemliecne, nasledne moze uz aj mliecne. Super su obycajne Nomina kase. Napr z tych detskych (Hami a spol s prichutou) mi maly vracal. Dmkova znacka je tiez v pohode. Najprv ho nauc na cistu chut tej kase a potom pridavaj ovocie, semtam zeleninku (pohanka+hrasok, cirok+tekvica ...).

rastiemeschutou.sk je fajn stranka na inspiraciu. Na knizky sa vykasli, skus ist podla toho ako a co chuti tvojmu dietatu. Ono zas az taka strasna katastrofa to nebude, ak zaradis nieco skor. Uz ma 8m. Bude to v pohode 🙂

Odporucam co najmenej mixovat, max popucit. Pozri si aj nieco o BLW a nechaj to dieta trosku objavovat to jedlo. Aj za cenu neporiadku.

jj298
Odpoveď bola odstránená