icon

Príprava kaše pre bábo

14. jan 2023

kúpila som kašu nominal ako to zarábať s UM ? nachystám normálne ohriate mlieko a len v miske zmiešať? či treba v hrnčeku na sporáku miešať? ....a pomer dám podla toho akú konzistenciu chcem? či dáva sa napr 1:1 ? dakujem

hederamonstera
14. jan 2023

Nie je navod na tej kasi?

bluemoon24
14. jan 2023

Udelas UM - dala bych o 30ml mene, nez je normalni davka, ochladis na 80 stupnu cca a po lzicich pridavas kasi do pozadovane konzistence, pak nechas 5 minut (kase jeste zhoustne, tak pozor) a podavas.

gabu_lienka
14. jan 2023

Do pripraveneho UM postupne prisypaj a miesaj kašu až kym nebude mat pozadovanu hustotu.

nikpa
14. jan 2023

Spravila som UM do fľaše ako obvykle, pridala kašu, zahrkala, nechala minútu odstáť a hotovo. Kolko kaše sama uvidíš podľa hustoty, treba vyskúšať.

autor
19. jan 2023

@nikpa
@gabu_lienka a podla čoho dávať mliečnu a nemliečnu? ..myslím tým že je jedno ktorú dám ? lebo aj tie nemliečne sa môžu zarobiť s mliekom tak neviem že kedže papa UM podla čoho sa rozhodnúť či to zarobiť na večer s mliekom alebo len s vodou?

gabu_lienka
19. jan 2023

V mliecnej kaši to mlieko uz je, cize tu staci zarobit vodou. A ak máš nemliecnu a chces, aby bola mliecna, tak ju zarobis s mliekom.

saxana000
19. jan 2023

Ja som pouzivala do nemliecnej moje zmrazene mlieko kedze.som ho nechcela vyhadzovat ked som pominala co som mala a.odstavila mali presli sme na mliecne kase a mlieko na noc som zarabala stale rovnake.

autor
19. jan 2023

@gabu_lienka ano tomu rozumiem ja som to skôr myslela tak že podla čoho sa rozhodnúť s čím tú nemliečnu zarobiť? alebo teda skôr že do kedy to treba zarábať s mliekom? kedy v akom veku zarobiť tú nemliečnu už len s vodou ?
@saxana000

saxana000
19. jan 2023

Ked je nemliecna tak zarabas do kravskeho alebo umeleho zarobeneho normalne pridavas len kasicku do pozadovanej hustoty.s vodou zarabas tu mliecnu lebo v nej je susene mliecko..
Nikdy som nemliecnu s vodou nerobila...

Aj puding aj krupicnu robis s mliekom.skus si urobit piding vo vode bude to asi rovnako onicom

nikpa
19. jan 2023

Nemliečnu zarábam do UM. V mliečnej už UM je, takže tu len s vodou.

beata_k
19. jan 2023

Nemliecnu s vodou nerob, to nie je chutne. Do kedy? Do kedy chces. Ja som uz daaavno dospela a krupicu si dam 😋