Príslušenstvo k prvým príkrmom
Ahojte, ake prislusenstvo ste vyuzili pri prvych prikrmoch, myslim od misiek po nejakych multifunkcnych robotov. Zacinam si o tom pozerat, tak som zvedava kto co vyuzival a bol za to rad, popripade co kto kupil a bola to zbytocnost☺️
Nič mimoriadne som nekupovala, snáď len maličké dózy aby ich bolo do čoho odkladat
avent (mam 2v1 a staci), plastove lyzicky z DM, dve misticky z Pepco, podbradniky s takou kapsickou tiez DM alebo Pepco 🙂 a este mam Avent/Babymov misticky na odkladanie prikrmu + na chrumky a keksiky neskor a kupila som este SkipHop termosku, ked beriem prikrm so sebou a to je asi vsetko
@hederamonstera nič extra zvláštne ti netreba, mäso varím vo vode v normálnom hrnci a zeleninu varím na pare na tej takej plechovej veci čo sa dá do hrnca napr na knedle 😀neviem ako sa to spisovne volá.
Plus mám taký maly mixerik kde mu to všetko mixujem. Podbradník stačí aj jeden, ak kúpiš gumený ktorý sa dá umyť.
Kupovala som si ešte avent poháriky, je tam stupnica že pekne viem koľko malý zjedol, dajú sa vyvárať a v nich aj uskladňujem jedlo v chladničke/mraznicke, ak toho navarím viac.
@hederamonstera Nic extra nekupuj. Hrniec doma mas a asi aj ponorny mixer. Staci ti uz mala doza a plastova lyzicka, podbradnik. A pevne nervy 😄😉
vidlicka na popucenie hrniec na uvarenie a myska na servirovanie a jedna mala umela lyzicka na krmenie
Ja som sa dala nahovoriť,že nič extra netreba, tak som ani nemala (kúpila som len lepší ponorný mixér s takou hlbokou nádobou), ale keby som to mala znova absolvovať, tak by som si to určite uľahčila minimálne s tým parným mixérom. Ja napr. ľutujem, že som to nekúpila. Videla som to v prevádzke u susedy, ona ho má tiež až pri druhom dieťati a nevie si to vynachválit.
Avent 2v1 je super, vyuzivam doteraz pre dceru a robim ovocnE vyzivy aj 3apol rocnej, mne aj ta chut pride ina, lepsia
@oblecenie99 ja tak isto, pri prvej dcérke, že blbosti mi netreba. Pri druhej som si už kupila avent parny mixér a to bola radosť, aj ma to bavilo, hneď mi tie prikrmy išli viac od ruky
Super, vdaka za rady😁 praveze sa chcem vyhnut nakupovaniu, ze vsak vsetko spravim aj v klasika hrncoch, ale rada sa dozviem o ulahcovakoch.
Ja Avent 4v1 ešte po staršej a využívam do dnes pri dvojičkách 2x za deň. Neviem si vynachváliť, pretože som zástancom šetrenia času a nervov a neumývať kvôli prikrmu 3x za deň 300 hrncov.
@hederamonstera No aby som bola úplne úprimná, u nás to veľmi dlho vyzeralo tak, že som všetko nakúpila (samozrejme mäsko bio na speci mieste, kde som sa trepala, zelenina bola od nasich), potom som varila tie kúsky v jednom hrnci,zeleninu na pare v tej vejarovitej srande, čo sa dáva do hrnca, potom to mixovala, malý vyplul, prevrátil, odmietol, neotvoril ústa, ja som otvorila fľaštičku prikrmu z DM, všetko zjedol mňam mňam, poumyvala som ten zástup riadu (nemala som umývačku) a takto to išlo kol dokola pomaly každý boží deň pár mesiacov, kým nezačal postupne jest "všetko" 🙈😅
@hederamonstera avent 2v1 a lyžicky, ktoré "sadnú" tebe aj krpcovi.
Mne mala nechcela vôbec mixovanu stravu bola kojena takže bol to boj. Ale keď som jej to začala len vydlickou pretlacat tak už pekne zjedla. Za mne som mala len lyžičky a misky plastové z ikea a plus podbradniky z ikea.
@hederamonstera tiez som mala parny hrniec s mixerom. Dlho som ho zvazovala, lebo som nechcela kupovat kazdu blbost, ktoru pre decka vymysleli, ale uprimne som za ten výmysel bola neskutocne vdacna. Nahadzala som tam, co bolo treba, zapla a isli sme von. Ked sme prisli, len som mixla a podavala. Dlho som ho vyuzivala na vselijake zeleninove omacky pre krpca k cestovinam, pripadne som mu tam zvykla naparit zeleninu ako prilohu k normalnemu obedu uz bez mixovania, jemu to tak chutilo. U nas mal teda dlhsie vyuzitie ako par mesiacov.
A potom este super vec male dozicky do mraznicky, tie som kupila take, aby sa mi aj zmestili do toho parneho hrnca a tam som ich aj rozmrazovala. A klasika 2 lyzicky detske, ale to mal maly dlho obdobie, ze z nich ani nechcel jest, najviac sa mu pacila obycajna kovova kavova lyzicka.
Nemala som tiez nic, po prvom tyzdni som si ako prve kupila kresielko(nemali sme dovtedy) aby som ho nemusela krmit na rukach. Ako druhe ten avent 4v1, to bola najlepsia kupa, spravis to vsetko aj jednou rukou, ked musis mat dieta v druhej😂 a este su nenahraditelne dozicky na mrazenie, a umyvatelne kapsicky, do ktorych mu chystam ovocie mixnute. Zvysok(lyzicky, misticky, pohare) pouzivame nase velkacske.
@hederamonstera urcite avent parny hrniec. skvela vec. ja som pred rokmi pri prvej dcere ako truba varila v hrnci, potom ponornym mixerom mixovala. z jedneho mini obedu kopa riadov. teraz som presne na rady zien tu na koni kupila avent 2v1 a nedam ho za nic. vari to na pare, co je omnoho zdravsie ako varenie vo vode a v jednom zariadeni sa to aj uvari aj pomixuje. nemusis striehnut, ze ti voda vyvrie. ked to napari, len to zapipa. este si mozes aj navolit, kolko minut to chces parit. skvela vec.
@hederamonstera nič, mala som vyhradený jeden malý kastról s pokrievkou, jednu malú varechu, jedlo som popučila vidličkou, dieťa malo malý tanier a lyžičku. Finito, Na čo kupovať zase nejaké krámy, ktoré využiješ pár mesiacov? Jedlo som nikdy nemixovala, nebol problém s prechodom na tuhú stravu. Dnes by som k tomu dokúpila ešte parný hrniec, ale ten využiješ na prípravu jedla aj pre zbytok rodiny.
nič extra ... na varenie som mala vyhradený malý hrniec zo sady, ktorú som mala doma,, plastový tanierik a lyžičku, vidličku na toztlačenie.
Prikrm som neskladovala, robila som každý deň čerstvý.
Ten avent teda riadne chvalite🤔 no ukladam si ho ako moznost, chcem najprv skusit len pucit vidlickou alebo BLW metodu (jedlo do rucky). Kebyze to nejde, tak aspon viem, ze co je super pomocka☺️ Dakujem dievcata
Ahoj ja klasický tyčový mixér čo mám doma, lyžičky z tetky canpool babies myslím a miska hoc aká akú som mala doma. Robila som papanie na 3 dni a potom stále nové. Dlho som nemixovala max mesiac - dva, ona chcela kúsky takže už iba s vidličkou som pučila. 🙂
@hederamonstera
Za seba možem povedať, ze mám Avent ale teda pri všetkých 3 deťoch neviem, čo sú to problémy s jedením alebo žeby mi dieťa (do teraz, dvojičky už majú rok) zjedlo 2-3 lyžičky a finito, nič do neho nedostanem. Mne pekne každé vždy zjedlo tých 150-200ml prikrmu a aj mna to bavilo skúšať miešať rôzne prichute ako sa bude tváriť. Na doobedie im v tom mixujem ovocie +teraz piskoty a poobede na pare zemiak, kuracie mäso a zeleninu. Ja si neviem predstaviť pri 4-6 mesačnom dieťati BWL metódu, veď to sa ti poriadne nenaje, jedlo bude považovať za hračku, nemá ešte zuby, ako to rozhryzie iba rozpučené? Mne sa pár krát pridusili zle mixnutým kúskom a nebolo mi všetko jedno…
Nemala som ziadne vylepsovaky ani som nemixovala od zaciatku pucila
Takze maly hrniec,vidlicka ,umele misky a lyzicky.
@katkami123 tak ma dva zuby😂 ale chapem co chces povedat, ja to aj tak prvy mesiac beriem ako ochutnavkovy/zoznamovaci. Normalne bude jest mlieko a k obedu dostane ochutnat, takze hlad zatial neriesim.
za mna BLW pre 4-6M dieta je utopia a to nas bol velky jedak od zaciatku, ziadne, ze lyzicka a pridavat po lyzickach take ja nepoznam 🙂 teraz ma 11M a niektore veci je sam ale teda kasoidne a omackove veci ani nahodou, naozaj nemam chut 3x denne umyvat cele dieta, stolicku a pol kuchyne - takze aplikujeme iba na ovocie, zeleninu, masko, ...a pod. a v Avente mu niektore veci pripravujem doteraz ale tak kazdy ma sposob alebo si najde taky ako mu vyhovuje, hlavne nech mu chuti
@hederamonstera blw pri prvych prikrmoch? to fakt? mna by naopak nebavilo varit nieco dietatu a skoncilo by to kdesi na zemi ci na stene a brucho prazdne. ja ani pri starsej ani teraz pri 6mesacnej nepoznam take, ze "ochutnavat", prve dva dni vypluvala, od tretieho dna zjedla cely celucicky prikm, 120ml. a takto to je uz mesiac. spenat, brokolica, spargla, cokolvek zje. aj krokodila kebyze jej mixnem, aj toho by zjedla.

avent parny hrniec + mixer
plastove misky + detske lyzicky (minimalne jednu pre mna a jednu pre dieta do ruky)
vela podbradnikov (s takou tou kapsickou z IKEA)
inak si uz moc nepamatam 🙂