Problémy s jedením u štvorročného dieťaťa
Ahojte..Mate niekto podobny problem?moj 4rocny syn nechce jedavat takmer nic.Od 1roka ako mu isli 2zubky nechcel nic jest 2tyzdne(dovtedy jedaval prikrmy) chcel sa len kojit...a od vtedy akoby sa sekol. Nechce mi jedavat nic nove,okrem toho na co je zvyknuty(toho nieje vela-spenatova polievka,vyvar s rezancami,suchy chlebik, 2druhy jogurtov a mlieko) nic okrem tohto ani nechce ochutnat, anilen novy jogurt,a ked aj nejak zamaskujem nech skusi novu chut,zaciti to a zacne ho napinat na vracanie a vsetko povypluvA. Niekedy ho napina aj ked my jeme a pozrie sa na nas.uz 3roky mu varim len tieto 2polievky,ine ani neda do ust...nuteny nikdy nebol,tak neviem z coho ma to nechutenstvo.chodil 3mesiace do skolky ani tam nejedaval,potom sme ho nechali doma,kedze som aj s druhym. Skusali sme uz vsetko. Velmi to neriesime,nechceme ho stresovat,no malinko mi pribera.za 2roky pribral len 4kg. Teraz mal 4roky,a ma 14,8kg. Viem ze je to v psychike,len neviem ci sa to vobec niekedy zmeni. Mali ste take deticky?kedy vam zacali ochutnavat a riadne papat?dakujem

@babika25 aj my sme s podobným bojovali a nakoniec najviac pomohlo nenútit do jedla, ale zase ani som nevarila iba obľúbené jedla. Ochutnať musel a ak sa chcel zahrať na tablete, tak obed zjesť musel. Ak ho naplno na zvracanie, tak som ho nelutovala, ale som ho naopak poriadne zdrbala. A naučil sa postupne. Nie ké ani teraz veľký jedak, ale aj teraz po rokoch platí, ak sa chce hrať na tablete, tak iba po obede, ak ho zje. A fungujem 🙂