Problémy s papaním - odmietanie

0kristina0
23. okt 2016

Zdravim Vas
Mam 2 a pol mesacnu dceru, ktora je na UM Nutrilon HA. Poslene tri tyzdne mame problem s papanim. Tento posledny tyzden je najhorsi. Zacalo to ked mala sopliky, dr. vtedy povedala ze je to tym. Sople uz nemame a problemy stale pretrvavaju. Odmieta mi flasu, este ju jej len prilozim k ustam a uz sa zacne vykrucat, mrncat, niekedy aj plakat a rucickami mi odtlaca flasu. Nakoniec to aj tak vsetko vypije, ale trva nam to 30 min. niekedy aj hodinu. Vypije 130 ml a velakrat si este po napapani pyta. Ked dopapa, pekne si odgrgne. Krmim ju kazde 3hod. takyto rezim mame od narodenia. Koliky nemame, aspon si myslim lebo ona mi vobec neplakava (stale je vysmiata ako leco), cez den spinkava a dokonca mi prespi celu noc. Zabu v ustach nema a nema problem ani s dudlikom. Ten neodmieta, zaspava s nim. Kaka mi kazdy druhy az treti den. Snazim sa prist na to co jej je ale nedari sa mi to. Strasne ma to frustruje, kazde nase papanie je boj. Zapisujem si kolko mi vypije, je to cca 630 ml za den. 13.10 sme boli na poradni a to mala 4290 g. Neviete mi niekto poradit? Dalsia poradne je 4.11. Skor nepojdem, lebo dr to riesit aj tak nebude ak pribera. Dakujem za kazdy nazor, radu.

danii2
23. okt 2016

Ahoj a nechce tu flasu na zaciatku papania,ci pocas neho?

marla123
23. okt 2016

Málo kaká,mala by každý deň,skús jej dať pred jedlom aspoň tri lyžičky prevarenej vody ,možno je smädná

0kristina0
autor
23. okt 2016

@danii2 ako kedy, niekedy zacne po par cucnutiach plakat a niekedy ked uz zbada flasu, ale pritom je hladna. Vsimla som si ze pri sani z flase cmuka, nedostava sa jej tak vzduch do criev?
@marla123 davam jej aj probiotika, ked ona je pocas dna spokojna, toto robi iba pri papani, ked na nu pride kakanie tak sa vykaka, s tymto priblem nemame.

danii2
23. okt 2016

Pozrela som teraz do diara,kolko moja papala v tom veku,to som si to este pisala.Tiez cca 600ml,ale viackrat za den,lebo mi pila 90 tky,do toho maleho zaludocka jej 130 neslo.No a moze byt viacero pricin,moze jej nechutit mlieko tie HAckove su horkejsie,prietok flase skus iny.Ale aj moja mi bije hrackou,rukou do flase a to ma pol roka,lebo je to pre nu zabava.Ty hovoris,ze sa jeduje,ja ked bolo najhorsie surovo som jej zapla na ten cas telku,nevnimala ani ze je.

marla123
23. okt 2016

Aj tak vyskúšaj tú vodu aspoň tri dni za sebou a uvidíš či to pomohlo,aj dospelý keď je smädný tak mu jedenie nejde na chuť

danii2
23. okt 2016

@0kristina0 Ked cmuka myslim,ze ma rychly prietok,kolko dierok ma flasa?

0kristina0
autor
23. okt 2016

@danii2 ma jednu dierku, ona sa vie najest aj pekne bez cmukania to je vacsinou rano ked sa zobudi a potom uz len cmuka.
@marla123 skusim, ale ona uz ked vidi flasu je zle, niekedy bez problemov si ju este sama narve do pusy a inokedy zacne revat uz len ked ju zbada.

Kocky, toto je velka zahada pre mna, dneska tak velmi plackala pri papani akoby ju bolelo brusko.

marla123
23. okt 2016

@0kristina0 musí ju bolieť,bábätko má kakať každý deň,pomasíruj jej ho okolo pupka v smere hodinových ručičiek a prilož teplú plienku

kitty88
23. okt 2016

@0kristina0 skus vymenit cumel na flasi na taky s vacsim prietokom, so starsou sme mali presne to iste, nevedela som, co jej je, uz som bola zufala... nakoniec som dala vacsi cumel a bolo po probleme, papala opak krasne 🙂

0kristina0
autor
23. okt 2016

@marla123 ono ju brusko cez den neboli, nema ziadne tazkosti, tieto zachvaty ma pocas papania, hlavne na zaciatku, tie prve minuty, potom sa ukludni ale to aj preto ze uz zaspava. Vyskusam jej zajtra rano dat nalacno vodu, tiez by som bola spokojnejsia keby kazdy den kaka.
@kitty88 skusala som uz aj s dvoma dierkami a to iste, tiez som si myslela ze chyba bude v cumli. Ona vie aj pekne cucat hlavne vtedy ked v polospanku papa. Mne to pripada akoby sa strasne ponahlala a potom hlce. Aj jej pocujem crievka ako v nich pracuje.

jankadr
23. okt 2016

@0kristina0 nejde jej to pomaly?viem,ze kamoske sa zlostil- vacsia dierka na cumli a bolo.

0kristina0
autor
23. okt 2016

@jankadr skusili sme aj s dvoma dierkami, ale bolo to to iste. Myslela som si ze ju boli brusko lebo to s dvoma dierkami rychlo vypila a zatazilo jej to brusko, tak som jej vratila naspat cumel s jednou dierkou, ale ziadna zmena.

danii2
23. okt 2016

Tak skus vylucovaciu metodu,raz skus ine mlieko,inu teplotu,inu flasu,ine miesto atd.Mozno na nic neprides,mozno je to len faza a prejde ju to.Moja tiez taku mala,len trosku neskor.A este ma napadlo ja davam pit malej na klinovom vankusi,je mierne vo zvysenej polohe.Nedavas jej na rovine?

happy988
23. okt 2016

@marla123 moze ju boliet brusko ale dieta na umelom mlieku nemusi kakat kazdy den.kludne sa spytajte dr. my sme to tiez tak mali

0kristina0
autor
23. okt 2016

@danii2 papa vyvysene, skusim vymenit flasku, pijeme z aventky a mam este flasu lovi tak skusim tu. Este ma napadlo, ci to nemoze byt skryty reflux (palenie zahy).

marla123
23. okt 2016

@happy988,staré baby ,staré rozumy,ja sa už v novinkách nevyznám

happy988
23. okt 2016

@marla123 to som ja nepovedala 🙂 sama som riesila pri synovi kakanie. kym som kojila kakal kazdy den a potom kazdy 2 az 3ti. myslela som ze to nieje spravne ale vraj je to normalne.ale osobne si myslim ze kazde dieta je ine.jedno nemusi kakat kazdy den a je ok a inemu to moze robit problemy.treba len hladat riesenie. stara si moc nepripadam ale moze byt, este kusok a mam 30 😀

marla123
23. okt 2016

@happy988 ja som stará 57

ankazv
23. okt 2016

My sme mali podobny problem...nasa dcerka sa mi okolo 2 mesiacov zacala odtahovat od prsnika a kedze sme ju aj dokrmovali, tak aj dudlik vypluvala, krutila sa, plakala. Bola som s nou u doktorky, ze sa mi to nezda. Vravela, ze to bude asi reflux, kedze sem-tam nieco vygrckala (nie vela), sem-tam aj cez nostek. Poobede uz vracala oblukom. Stolicu mala dost riedku...ale taku mavala skoro stale. Problem bol s tym vracanim. Zacala vracat uplne po kazdom kojeni aj dokrmovani UM. Tak sme isli na pohotovost a skoncili na infekcnom. Tam nic nezistili, tak nas prehodili na detske oddelenie. Lenze mala uz nechcela jest vobec nic, okrem cajiku. Vsetkym doktorom som vravela, ze mala chrci, akoby mala niekde vzadu sopliky, ale ked ju pocuvali alebo pozerali, tak si nic nevsimli. Vravela som doktorom, ze kycha aj 200x za den a odkasliava si, akoby sa jej stale nieco vracalo zo zaludka. A stale ju napina. Reflux nezistili. Nakoniec asi po tyzdni v nemocnici, vravim jednej sestricke, ze nech jej skusi odsat sopliky, ze pocujem ako sa jej zle dycha....a ona jej tou hadickou isla strasne hlboko do nosteka a vytiahla jej taku riadne velku hlienovu (soplikovu) zadku. Zrazu mala sopliky, ale strasne hlboko. Ale ako sa jej toto vytiahlo z nosa a zacali sestricky odsavat, tak prestala kychat, prestalo ju napinat a prestala si odkasliavat. A po diete, kedy dostavala len cajik kvoli tomu zvracaniu, tak pije aj 120ml. Podla mna bol cely problem len v tom upchatom nose....mozno aj tvoja mala ma niekde vzadu upchaty nostek a nemoze pri piti dychat a preto sa odtahuje.

mirkaaa80
23. okt 2016

@0kristina0 aj ja som počula malemu crievka ako pracujú - bolo to probiotikami. Ja som teda kojila, ale že deti po sekcii by mali užívať probiotiká...a maleho tak z nich bolelo bruško že som ich vyhodila. Nemá mala skrytý reflux, že by ju tlačilo vracajuce sa mliecko?

0kristina0
autor
24. okt 2016

@ankazv sopliky jej odsavam pred kazdym jedenim. Ju nenapina na vracanie a aj jej chuti jest, zakazdym mi vsetko spapa len pri tom place, napina sa, ako pri kolike.
@mirkaaa80 take to chrapcanie co byva u skryteho refluxu som spomenula dr. a ona vtedy povedala ze moze byt ze sa jej mliecko vracia spat a nijak to neriesila. Ale vtedy taketo tazkosti nemala pri jedeni, to teraz cca 2-3 tyzdne. Reflux zistime az vtedy ked pojdeme na gastro a tam nas neposle ak priberame. Jedine co mi zostava vyskusat ten sirup gastrotuss baby. Mate s nim niekto skusenost?

Dnes rano o siedmej som jej davala papat (prve papanie dnes) a mala mi krasne zacala jest, nemusela som jej davat nasilu flasu, sice ku koncu sa uz trochu zacala skrucat ale bolo to bez placu a vsetko spapala. Takze moze byt ten skryty reflux, kedze rano je vlastne vyhladovana a ma prazdny zaludok tak sa jej nema co vracat spat, ci moja uvaha je zla?

danii2
24. okt 2016

A preco vlastne davas HAckovy Nutrilon?

0kristina0
autor
24. okt 2016

@danii2 muz ma astmu tak dr. nam predpisuje toto UM. Je pravda ze na zaciatju ju zapekalo ale to sme vyriesili probiotikami.

mirkaaa80
24. okt 2016

@0kristina0 skus ju pri kŕmení mať viacej vo zvislej polohe, teda aby čo najmenej ležala, vtedy sa minimalizuje vracanie mliecka. Ona keď bola menšia, menej papala, možno sa jej to toľko teda nevracalo, teraz papa viac a preto môže byť ten reflux pre ňu zobrazujúci. Ja som malemu na reflux nedavala nič, vyrastie z toho. Nám ho potvrdili ešte v pôrodnici, robili mu sono. Pri reflux je lepšie papat menej a častejšie.

0kristina0
autor
24. okt 2016

@mirkaaa80 nemyslim si ze je to reflux, dnes mi uz 2x pekne papala, donca vcera a aj dnes kakala, nechcem to vsak zakriknut