icon

Problémy s papaním u ročného dieťaťa

sasa2810
18. okt 2020

Ahoj maminy
Mam rocneho chlapceka mame 4 zubky a pomalicky sa deru aj dalsie no velmi pomalicky. Papaval pekne vsetko a ked mu nechutilo tak sommu dala istotku co zjedol vzdy. Posledny mesiac strajkuje....ci uvarim rozmixujem nerozmixujem alebo dam kupovane nechce brlhli si oci pretiera si tvar a to je podotykam vyspaty cize unava to nieje skusam lyzickou nechce tak mu davam na stolik nech si berie sam a len to rozhadzuje vidim ze to nerobi omylom ale naschval. A nieje zle dieta je dobry poslucha skuma ako kazde dieta to je jasne, ake trapi ma toto jedenie. Napriklad dnes nechcel ani ranajky tak zjedol aspon polku jablka a obed tiez nie...ale neplace od hladu myslite si ze to ma suvis ze mu idu zuby? Alebo je to proste len obodbie ?
Neviem co robit...ci to nechat tak alebo nejako sa stym popasovat len neviem ako
Dakujem za kazdu radu

lyci
18. okt 2020

@sasa2810 nam to robi treti alebo stvrty den 8mesacny. ide mu piaty zub. dnes som skusala kasu s ovocim, mixovane maso so zeleninou, natrhane maso, zemiaky varene iba nakrajane, doma pecene keksiky z vlociek a ovocia, varene vajko. za cely den zjedol len 1 banan, po kuskoch do ust. kasu na lyzicke mi vyraza z ruky, ked je jedlo na kusky, tak to len rozpuci v ruke a porozhadzuje. a este prestal aj spavat cez den, resp. zaspi len na kratko. neviem kedy to prejde, ale mava take obdobia, ked nechce jest a pije len mlieko. predtym jedol kasu rano a vecer a prikrm na obed

gabuliacik
19. okt 2020

@sasa2810 zuby zuby zuby. Posledne 2tyzdne riesim to iste. Zo vsetkeho si len dobne a dovidenia. Musime vydrzat. Netrap sa,prejde to a znova bude pekne papat

albiva
19. okt 2020

@sasa2810 Ahoj, podobné štrajky v jedení sme zažili s oboma deťmi. Všetko to ustalo buď keď vyšli zuby, alebo keď som prestala dojčiť. Každopádne, ja by som odporučila dieťatko vážiť a kým nezačne chudnúť, netrapit sa nad tým a len skúšať naďalej ponúkať jedlo...