icon

Problémy s prikrmovaním

smejkuskaa
27. feb 2025

Ahojte chcem poradiť. Dcéra má pol roka . Prikrm 0 bodov, vôbec to nejde. Niekdy zje lyžičku dve a koniec. Včera som o nej nedostala ani jednu lyžičku. Prosím Vás .. viem že má ešte čas, ale aj tak .. Začala som jej dávať keď mala 4,5 mesiaca. Nebol úspech tak mala aj pauzu pár dni a potom sme zacali zase.
čo mám jej dávať papať ? obmieňam zeleninu, skúšala som aj ovocie aj kašu. Výsledok rovnaký.
Ale keď jeme my , tak vyzerá že by chcela 😄 chce všetko čo nemôže a čo môže to nechce.
Neviem sa nejako pohnúť aby som ju učila na polnohodnotnu stravu keďže jej nechuti ani základ. Nejaké typy ?

nikushka8
27. feb 2025

treba skusat a skusat.Zazila som pri prvej, bolo to na nervy, nakoniec sa ako tak rozjedla az v skolke. Jedine co ako tak zjedla boli kase a velmi dlho som jej mixovala, lebo len tak mi zjedla trochu zeleniny. Postupuj klasicky, neviem kolko chodov uz mate zavedenych - v prvom rade zelenina, maso, vajicko, postupne kase a ovocie. Aj keby len ochutnavala, nestresuj sa s tym, radsej uvar mensiu davku. Alebo moze byt pripad mojej mladsej, ta neznasala mixovane jedlo (ziadne kase, pudingy, jogurty), po roku uz baby jedlo (neochutene) odmietala uplne. V 5m zuzlala chleba ako keby som jej nikdy jest nedala. Treba poskusat, co plati na vasu.

motorka97
27. feb 2025

@smejkuskaa
neporadím Ti, len Ťa chcem povzbudiť. Tiež sme na tom s príkrmami biedne. Čakala som, že sa prejaví nejaké nadšenie aspoň z piškót, ale ani to nie.
Verím tomu že časom im to pôjde lepšie. Veľa trpezlivosti Ti prajem ❤️

thereisabear
27. feb 2025

Možno jej vadí mixovaná strava. Pozri blw.

smejkuskaa
autor
27. feb 2025

@nikushka8 zatiaľ len zelenina( nie všetko ) aj to rozmýšľam že či vôbec niečo ochutnala lebo dakedy nedá ani do úst a začne plakat pokial to všetko neodložim a nedám aspoň na hraciu deku. Tým pádom ak neviem do nej dostať zeleninu ako môžem prejsť na vajíčko , mäsko atď 🙈
@thereisabear ďakujem , to mi nenapadlo , skúsim pozrieť o tom 🙂

nikushka8
27. feb 2025

@smejkuskaa ako radi @thereisabear skus jej dat uvarenu zeleninu do ruky, nech si zuzle. Naozaj nemusi zjest neviem aku davku, na zaciatok staci ochutnavat (maso predsa vies pridat do zeleniny, aj vajicko- odporucam povarit v zelenine, nie davat natvrdo- moja z neho vracala).

janetinka27
27. feb 2025

@smejkuskaa ahoj, nam pomohlo pridanie masa, potom sa babo rozjedlo.ale usta zacalo otvarat asi po mesiaci a pol.

kwakina
27. feb 2025

@smejkuskaa ja som mala s malou presne toto iste, ked sme zacali. Teraz ma 8 mesiacov a stale nie je nejaky velky jedak. Treba len skusat, vsak do jedneho roka je pre nich dolezite hlavne mlieko a to jedlo je pre nich len spoznavanie novych textur a chuti. Netreba z toho zbytocne stresovat.

skatloka
1. mar 2025

a co vsetko ste uz vyskusali? u nas prve tyzdne boli nic moc tiez - mrkva, batat jej nechutili, rozpapala sa az na zemiaku, kalerabe a tekvici 🙂 to musi mat teraz v kazdom jedle primiesane, aj petrzlen