icon

Prvé príkrmy - skúšanie 3 dni

16. nov 2022

Skúšali ste 3 dní aj takú zeleninu na ktorú nebývajú alergie ? Myslím nestačí keď zemiak mrkvu petržlen napr budem skúšať len 2 dni ?

zooeynka
16. nov 2022

Urob ako chces, to nie je exaktna veda

hviera81
16. nov 2022

ja zo zaciatku hej, lebo tak boli to niekedy ze dve lyzicky alebo len jedna...

beatrice1111
16. nov 2022

Ja som skúšala len pár zelenin a ovocia 3 dni
Potom som na to zabudla a už som prestala dávať 3 dni a nikdy sa nič nestalo 🤷🏻‍♀️ Ale to je nás prípad

sandyan
16. nov 2022

Ja som nikdy nepockala 2-3 dni. Ale moj maly nema problem s nicim,rob ako uznas za vhodne a ako citis ty poznas babatko najlepsie🥰

veronika_sk000
16. nov 2022

ja som skusala dva dni, ked som dala napr. visne (nejak mi vypadlo, ze to je alergen), reakcia sa dostavila hned do par minut

ukulela
16. nov 2022

Ja som skusala. Tak som si vravela, ze aj zaludok si musi zvykat, aj dieta... ked doteraz malo len mlieko, kazdy novy hlt je nove spestrenie, nova chut....

lorin29
16. nov 2022

Ja som skúšala každú potravinu iba 2 dni🙂
Začala som mrkvou..potom mrkva zemiak a tak

ildiko36
16. nov 2022

Ja som to nikdy neskúšala a nikdy nemali al.reakciu na jedlo.kludne mozes dat aj batatu ,karfiol, hokaido tekvicu aj pastrnak..len starsy syn mal alergiu na mliecne bielko a lakt.intoleranciu

autor
16. nov 2022

Ďakujem všetkým....jasne ze treba aby si bruško zvyklo a ze alergény budem opatrne skúšať len tieto základné mi pripadá zbytočne 3 dní..neviem o nikom kto by mal alergiu na zemiak alebo mrkvu tak preto som premýšľala či by nestačilo 2 dní

ukulela
16. nov 2022

Moja kamoska nemoze mrkvu. Aj ked teda surovu tusim. Ma to spojitost a alergiioy na urcite druhy kvetov, ci co.... po mrkvovom dzuse mavala reakciu.

jazula
17. nov 2022

No…brokolica sa uvádza napríklad všade medzi prvou zavádzanou zeleninou a fakt som nepočula zatiaľ o alergii na ňu. A moja dcérka z nej zvracala do 15tich mesiacov 🤷🏼‍♀️ (Nedávala som jej to v kuse, ale cca v 10m, potom cca po mesiaci a po 5-6 mesiacoch). Takže ja som sa do roka snažila všetko nové skúšať tri dni po sebe.

tulipanicek
17. nov 2022

Ja by som dávala aspoň 3 dni. Moja mala alergiu na zemiak 🤷‍♀️ Okrem toho na cuketu aj karfiol..

autor
17. nov 2022

@tulipanicek to vážne? ...a ako sa to prejavilo a hned prvý deň skúsania?

autor
17. nov 2022

@jazula
@ukulela dakujem tak dám si na to teda pozor ...ja som myslela že takáto zelenina nemôže robiť problémy ale zrejme teda môže

hviera81
18. nov 2022

moj vracal viackrat zo zltku, tak bacha na to. dokonca nie prvykrat ked mal ale az na dalsi. vraj to byva casta reakcia. ja som potom asi 3-4 mesiace vynechala