Prvé príkrmy u dojčeného dieťaťa
Ahoj.Dnes na poradni mi sestricka povedala,ze mam moju dojcenu uz od 4 mesiaca prikrmovat,ale moju prvu som az od 6 mesiaca.Hovorila,ze teraz je to
nejako p novom
A nie je to jedno? Riad sa sebou a dietatom a nie tabulkami
Neviem ako po novom, ale moj maly bol tak isto plne kojeny a zacali sme v 5,5mesiaci, lebo javil zaujem o jedlo. Inak by som zacala az v tom 6. Aj tak je to v ramci ochutnavania, par lyziciek. Neboj nic jej neujde, ked nezacnes v 4mes 🙂
Mne je to tiež divné. Lekárka mi tiež povedala, že mám začať prikrmovať od ukončeného štvrtého mesiaca. Splietala niečo o tom, že deti sú potom chudokrvné keď začnú prijímať tuhú stravu až od pol roka. Ale viac sa k tomu nevyjadrovala. Ja som tiež prvú začala až keď mala 6 mesiacov a tak isto som len kojila.
Je to zväčša kvôli imunologickemu oknu. Mne zas pedina radila začať až v 6tom, že tak káže WHO😅
Par rokov dozadu bolo halo kvoli imologickemu oknu a niektori kekari sa uz nestihli dovzdelat, ze to nie je pravda a nadalej radia zacat prikrmovat po 4tom mesiaci.
Zacni podla toho ako to citis ty a dieta. S najmensim som zacala okolo 8.mesiaca.
Môj syn má päť mesiacov a doktorka nechce o príkrmoch ani počuť. Vraj keď dobre priberá tak netreba začínať, kľudne aj od deviatich mesiacov a len zeleninku na pare. Ako odborníčka je fajn, ale čo sa týka jedla tak si asi budem robiť po svojom lebo začať chcem určite skôr ako v deviatom mesiaci
Toto sa stale meni, lebo vzdy pride nieco zarucene najlepsie. Mam vacsi vekovy rozdiel medzi detmi a ked mi pri mladsej povedala doktorka, ze sa ma zacat skor ako v polroku, tak som povedala, ze dobre a urobila som to presne tak, ako pri starsej-od ukonceneho 6. mesiaca, ani jedno dieta nema alergie, ani nic s travenim. Takze treba sa riadit svojim rozumom a skusenostami.
@dorotka9819 tak v deviatom mesiaci je teda už riadne neskoro. To trocha prehnala,nie?
@pininka tiez mam tri deti. Najstarsej som davala pekne kasicky uz v piatom mesiaci, lebo vsak bez toho by nespala - vsetky babky, tetky radili. A zacala jest v siedmich rokoch. U prostredneho som si aj v nemocnici vybojovala, ze kym nebude mat pol roka, nedostane ine ako moje mlieko. A je to papkac riadny. A u najmladsieho ten cas tak leti, ze som si ani neuvedomila a uz mal 8 mesiacov a zacal mi jest rovno z taniera. Ma rok a pol a na jedlo sa vrha.
Za tych par mesiacov im nic neutecie. Kazde dieta je ine. Jedno lubi jest viac, ine menej. Naucila som sa ich nenutit do jedla. Na hlad neumru.
@marfka3 Mne hovorila lekarka (zijem v zahranici), ze teraz sa skor priklanaju k skorsiemu zacatiu prikrmovania, kvoli alregiam. Vraj deticky, ktore sa skor stretli s alergenmi maju menej potravinovych alergii. Ale je to len studia, cize ziadne 100% zavery.
Inak ukonceny 4m sa mi zda velmi skoro, ak ti dieta pribera. Mozno skus tak po 1-2 lyzickach alebo este 2-3 tyzdne pockaj.
Mne radila lekárka až od 6.mesiaca a tak sme aj začali. Dovtedy úplne staci mliečko, zbytočne začínať tak skoro

@marfka3 neviete preco??