icon

Prvé príkrmy u dojčeného dieťaťa

marfka3
6. nov 2018

Ahoj.Dnes na poradni mi sestricka povedala,ze mam moju dojcenu uz od 4 mesiaca prikrmovat,ale moju prvu som az od 6 mesiaca.Hovorila,ze teraz je to
nejako p novom

marfka3
autor
6. nov 2018

@marfka3 neviete preco??

beky1813
6. nov 2018

A nie je to jedno? Riad sa sebou a dietatom a nie tabulkami

eduska
6. nov 2018

Neviem ako po novom, ale moj maly bol tak isto plne kojeny a zacali sme v 5,5mesiaci, lebo javil zaujem o jedlo. Inak by som zacala az v tom 6. Aj tak je to v ramci ochutnavania, par lyziciek. Neboj nic jej neujde, ked nezacnes v 4mes 🙂

zuzu1122
6. nov 2018

Mne je to tiež divné. Lekárka mi tiež povedala, že mám začať prikrmovať od ukončeného štvrtého mesiaca. Splietala niečo o tom, že deti sú potom chudokrvné keď začnú prijímať tuhú stravu až od pol roka. Ale viac sa k tomu nevyjadrovala. Ja som tiež prvú začala až keď mala 6 mesiacov a tak isto som len kojila.

lula313
6. nov 2018

Je to zväčša kvôli imunologickemu oknu. Mne zas pedina radila začať až v 6tom, že tak káže WHO😅

jatva
6. nov 2018

Par rokov dozadu bolo halo kvoli imologickemu oknu a niektori kekari sa uz nestihli dovzdelat, ze to nie je pravda a nadalej radia zacat prikrmovat po 4tom mesiaci.
Zacni podla toho ako to citis ty a dieta. S najmensim som zacala okolo 8.mesiaca.

dorotka9819
6. nov 2018

Môj syn má päť mesiacov a doktorka nechce o príkrmoch ani počuť. Vraj keď dobre priberá tak netreba začínať, kľudne aj od deviatich mesiacov a len zeleninku na pare. Ako odborníčka je fajn, ale čo sa týka jedla tak si asi budem robiť po svojom lebo začať chcem určite skôr ako v deviatom mesiaci

dskjhfdlkdjhl
6. nov 2018

Toto sa stale meni, lebo vzdy pride nieco zarucene najlepsie. Mam vacsi vekovy rozdiel medzi detmi a ked mi pri mladsej povedala doktorka, ze sa ma zacat skor ako v polroku, tak som povedala, ze dobre a urobila som to presne tak, ako pri starsej-od ukonceneho 6. mesiaca, ani jedno dieta nema alergie, ani nic s travenim. Takze treba sa riadit svojim rozumom a skusenostami.

pininka
6. nov 2018

@dorotka9819 tak v deviatom mesiaci je teda už riadne neskoro. To trocha prehnala,nie?

pininka
6. nov 2018

@marfka3 mení sa to, keď som mala syna pred 11 rokmi úplne niečo iné odporúčali. Všetky tri deti som začala dokrmovat rovnako a to boli aj kojenecké aj nie. Každé na začiatku 5 mesiaca

jatva
6. nov 2018

@pininka su deti co nejavia o jedlo zaujem. Kojenie im staci.

pininka
6. nov 2018

@jatva prepáč ale ja na toto neverím, že nejaví záujem. Deti sa učia všetko od mala od začiatku, aj ako a čo jesť. Mám tri deti a ani jedno nemalo problém s jedením. Zakaždým som zvolila rovnaký postup. Chce to len trpezlivosť, ale beriem že vybrať prso je jednoduchšie.

lacibo
6. nov 2018

@marfka3 odporúčam 5 a pol prvý príkrm..ak je dojčená, stačí jej dovtedy mlieko, a tiež aj sama vidíš či prejavuje záujem o jedlo ( otvárať pusu, keď iní budú jesť), bude viac hladné medzi kojeniami, a dokážeš ho dať do takej polohy ako na papanie..uvidíš to sama..

jatva
7. nov 2018

@pininka tiez mam tri deti. Najstarsej som davala pekne kasicky uz v piatom mesiaci, lebo vsak bez toho by nespala - vsetky babky, tetky radili. A zacala jest v siedmich rokoch. U prostredneho som si aj v nemocnici vybojovala, ze kym nebude mat pol roka, nedostane ine ako moje mlieko. A je to papkac riadny. A u najmladsieho ten cas tak leti, ze som si ani neuvedomila a uz mal 8 mesiacov a zacal mi jest rovno z taniera. Ma rok a pol a na jedlo sa vrha.
Za tych par mesiacov im nic neutecie. Kazde dieta je ine. Jedno lubi jest viac, ine menej. Naucila som sa ich nenutit do jedla. Na hlad neumru.

lubi40
7. nov 2018

@marfka3 Mne hovorila lekarka (zijem v zahranici), ze teraz sa skor priklanaju k skorsiemu zacatiu prikrmovania, kvoli alregiam. Vraj deticky, ktore sa skor stretli s alergenmi maju menej potravinovych alergii. Ale je to len studia, cize ziadne 100% zavery.
Inak ukonceny 4m sa mi zda velmi skoro, ak ti dieta pribera. Mozno skus tak po 1-2 lyzickach alebo este 2-3 tyzdne pockaj.

alzbeta222
7. nov 2018

Mne radila lekárka až od 6.mesiaca a tak sme aj začali. Dovtedy úplne staci mliečko, zbytočne začínať tak skoro