Rady a tipy na úspešné zavádzanie príkrmov pre deti
Ahojte , dcéra má za chvíľu 7mesicov. Skúšame prikrmy od 4,5 a dodnes nič , 0 bodov. Mrkva nie , zemiak nie, batat nie , kombináciu nie , mäso ani vôbec , vajce nie 😒 som zúfalá čo mám jej variť ? Dnes ani neochutnala. Chcela som vyskúšať jablko banán , naraz zjedla štvrť fľašky. Občas zje chrumky jablko mrkva, klasicky rožok alebo klasické nesplnené hamky.
Čo mám robiť aby prikrmy neboli utrpenie ? Neviem čo variť ako variť už som zúfalá . Viem že má čas ešte, ale…
ona vie čo po nej chcem , naše jedlo chce , jeme pred ňou , jeme spoločne , rozne časy, pred mliekom , po mlieku , medzi mliekom, žiadny úspech . Sem tam ešte zje kasu na dobrú noc , len jedna jej chuti , aj to robím polovičke dávky a z toho len pár lyžičiek zje.
@jaass viem a snažím sa neporovnávať , len keď vidím ako iné mamičky ktoré majú dieta v mojom veku , už zavedený obed , desiata , daktore už olovrant tak sa pytam samu seba či robím dačo zle . Mam pocit že všetky deti jedia len moje nie .
@smejkuskaa stale su to len PRIkrmy, nie hlavna zlozka potravy, tou je este stale mlieko. Takze v tomto case su aj dve lyzicky prikrmu vyhra. Nerobis nic zle, chce to len stale ponukat. Niektore deti su skor ochotne jest nieco co nie je mlieko, niektore neskor. A nie vsetky jedia, tomu never.
netrap sa, ako pise viestta, samo slovo prikrm znamena prilohu k hlavnemu jedlu-mlieku, len skusaj davat co dietatku chuti. moj tiez 1-2 lyzicky a koniec, nieco rovno slo vonku, (batat :D ) hlavne bolo mlieko. kase vzdy len 1 druh jedol, po par tyzdnoch ho to preslo a sli sme skusit inu, zachutila -jedol ju zase niekolko tyzdnov, nechutila -tak smola a doteraz ho take chutove obdobia drzia.
uplne chapem to porovnavanie, tym si prejde kazda mamka. kazda sa boji o to svoje zlaticko 🙂 zaklad je aby dietatko prospievalo, ono sa rozpapa postupom casu 🙂

V prvom rade máš 6 mesacne dieťatko je to ešte babatko, čiže ti nemusi hneď papať. Čo je logické. Aj keby len 1 lyžičku denne “spapalo” to je ok, lebo tie prvé prikrmy sú o ochutnávaní nie o tom, že sa dieťatko ma hneď najesť. Dôležité je mlieko minimálne do roka.