icon

Recepty na prvé príkrmy pre dojčené deti

12. dec 2023

Máte nejaké recepty na prvé prikrmy?
U dojcenych deti..
Ďakujem

jj298
Odpoveď bola odstránená
patka06
12. dec 2023

žiadne špeciálne recepty, prvý som dávala zemiak uvarený vo vode, roztlačila vidličkou a hotovo, druhú som dala mrkvu - tá nechutila, tak som ju na ďalší krát zmiešala so zemiakom
U nás v podstate 1.dva mesiace bol základ zemiak + som k nemu pridávala brokolicu, listový špenát, mrkvu.

autor
12. dec 2023

@patka06 mäso si nedávala?

beata_k
12. dec 2023

Maso sa pridava az neskor. Zacina sa zeleninou.

petronellla87
12. dec 2023

Ako pisu baby...uvaris zeleninu a popucis alebo pomixujes...Ja som davala este kvapku oleja

patka06
12. dec 2023

Od polroka som dávala najprv králičie, potom kuracie, hovädzie a nakoniec bravčové
Zabudla som na trošku oleja do každého príkrmu a samozrejme viac tekutín /mimo mlieka/ dávať piť

domka222
12. dec 2023

Tu máš kombinácie. No na začiatok zeleninu,až potom pridávať mäso, vajce

autor
12. dec 2023

@domka222 jej ďakujem..za koľko pridať to mäso

domka222
12. dec 2023

Myslím, že do mesiaca od zeleniny som začala dávať aj mäso.

autor
12. dec 2023

@domka222 ci?e mesiac len zeleninu na obed?..aj lepok?

lucia13022023
12. dec 2023

Máš par zelení-mrkva, zemiak, batat, brokolica, petržlen, cuketa, tekvica.. Skúšas 2-3 dní.
Začala som s mrkvou, po dvoch dňoch som pridala k nej zemiak.
Vždy som robila kombinácie, Nedávala som samostatne. Do každého prikmu som dávala repkový olej alebo ghee maslo, malú lyžičku.
Podľa mňa nejde o to zmiešať hocijakú zeleniny a máš prikrm. Dávala som vždy niečo sladké (mrkva, batat, tekvica) s niečím neutralnejsim (zemiak, cuketa, petržlen)
Cca mesiac ti to bude trvať, potom pridaj mäsko - kuracia, morčacie, kralicie, teľacie. 20g do prikrmu. 1x do týždňa pridáš zltko..
Nedavala som každý deň mäso, 3x do týždňa mal mäso, 1x zltko a ostatné dni čisto zeleninové.
Ked sme mali zavedenu zeleninu a mäso začala som s ovocim, kašou.. Dostaneš sa do toho.
Ja keď som začínala tak som si to nevedela predstaviť, koľko co, aké zeleniny ale je to fskt jednoduché. A hlavne keď dieťaťu bude chutiť, neodopieraj mu to. Mne dieťa na druhý deň jedlo celú misku mrkvy, niektore mamičky dávajú po lyžičke a navyšuje každý deň o lyzicku🙈
Ak chceš napíš mi správu, tam ti to vysvetlím podrobnejsie

autor
12. dec 2023

@lucia13022023 luci ďakujem.. napíšem

barbaria11
23. jan 2024

Ahojte mamičky, ja som svoje najobľúbenejšie recepty na príkrmy od 4 mesiacov spracovala do článku na mojom blogu tu:
https://bit.ly/receptynaprikrmyod4mesiaca
Všetky sú odskúšané na mojom drobcovi, ktorý je už teraz zdravý škôlkar a čo je dôležité, papá mi všetko, aj zeleninku, ako napríklad špenát aj šalát. V článku opisujem, ako je dôležité začať so správnymi príkrmami a aké chyby neurobiť. 😉